Testépítőként, erőemelőként mennyire veszitek komolyan a kardió edzést?
Én már igen, bár régen hanyagoltam. Nyáron szálkásítottam és csináltam kb. 4-5 aerob edzés, emellett 2 nap futás vagy ilyesmi. Azt kifejezetten éreztem, hogy nő az aerob kapacitásom és egyre nehezebb felvinni a pulzusomat. A futás is egyre jobban ment, de annyira nem fejlesztettem tudatosan.
Jelenleg heti 3 súlyzós edzés csinálok, 2 köredzést, hétvégén meg aerob edzés. Köredzésnél meg ugye az intenzitás nem nő, ott amúgy is próbálom a max. pulzus 90-95%-a körül tartani a pulzust, viszont próbálok egyre hosszabbakat csinálni. Régen 4 perces tabatát csináltam, nem rég elkezdtem köredzést 1 perc munka 30 perc pihi szisztémával 20 perceset, ezt már feltornáztam 25 percre. Szóval ilyen szinten van benne progresszió.
"1 perc munka 30 perc pihi szisztémával 20 perceset, ezt már feltornáztam 25 percre."
Legalább a 30 perc pihenést csináld végig, ne add fel 24 percnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!