Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Naturál testépítőként mennyire...

Naturál testépítőként mennyire érdemes osztott edzéstervet követni? Pl ilyen 4-5 naposokat? Illetve hogy érdemes a pihenőnapokat felosztani? Egymás után akár 2-3 nap vagy inkább pl 2nap edzés 1 nap pihi? 1 nap edzés 1 nap pihi?

Figyelt kérdés
2017. júl. 3. 13:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 Cortez70 ***** válasza:
35 kilónál ez épp elég fokozat.
2017. júl. 4. 15:28
 52/65 anonim ***** válasza:
20 ks-s egykezesröl 35 kg-s ra ugrani +75% os terhelés egy sorozat alatt. Ez minden, csak nem fokozatos. Nyilván ha 50 a max valakinek, okés, de igy, hogy ez a max, igy nem.
2017. júl. 4. 15:36
 53/65 Cortez70 ***** válasza:
Te mennyi rávezetőt nyomnal 35 kiló előtt? Ne bohockodj már.
2017. júl. 4. 15:40
 54/65 anonim ***** válasza:

Csak kérdéseket tettél fel, megcáfolni nem sikerült semmit. Igazából lényegében ugyanazokat a kérdéseket, de ez nem érvelés és indoklás, látom ekkora a szaktudásod.

"És amikor hátazol és a bicepszed külön napon van akkor nehogy azt gondold, hogy csak azért mert a bicepszed bármit is fejlődik attól a kis terheléstől amit kap a hát napon - kis terhelés? nem mindenki b..ziskodva edz. "

Ez nagyon intelligens ellenérv volt, bármekkorával evezel nem tudsz annyival evezni hogy a bicepszed megfelelő terhelést kapjon, mert amilyen nagy súly kell a hátazáshoz olyan nagy terhelés kell a bicepszednek is, ez arányosan megy fel, ha kapnál normális terhelést hátazás közben bicepszre mégis ki a franc bicepszezne?

2017. júl. 4. 15:43
 55/65 anonim ***** válasza:
csak válaszokat tettem fel? ezt komolyan irod? azért tettem fel kérdést, mert te olyan állitást cáfoltál meg, amit senki nem állitott. egy szóval sen mondtam hogy heti egy kell terhelni egy izomcsoportot, de te mégis ezt váfolgatod sé támadod 5-6 ponton keresztül. még jó hogy megkérdezem hogy nincs e semmi féle mentális problémád, ezek után. ha szerinted egy evezésnél fürsézelésnél minimálisan dolgozik a bicepsz meg az alkar akkor meg ajánlok egy anatómia / edzéselmélet órát. vagy inkább többet.
2017. júl. 4. 15:46
 56/65 anonim ***** válasza:
35kg? Jó hogy nem 20kg-ra akarsz 4 sorozatban felpiramisozni...
2017. júl. 4. 15:48
 57/65 anonim ***** válasza:

Ember, mi azt mondjuk, hogy heti 2x kell terhelni az izmot, te azt mondod hogy ez max kezdőknél működik, akkor te mégis mi mellett állsz ki, hányszor kell terhelni 1 héten az izmot ha nem 2x és nem is 1x?

Ahhoz hogy fejlődni tudjon kevés a terhelés, minél jobban dolgozik be a bicepszed annál szarabbul végzed az evezést és a fűrészelést mert annál kevésbé dolgozik a hátad, ha neked annyira beledolgozik a bicepszed, hogy fejlődik tőle haladóként akkor rosszul végzed a gyakorlatot mert a hátad nem dolgozik annyira amennyire tudna.

2017. júl. 4. 15:51
 58/65 anonim ***** válasza:

szóval még az alapokkal sem vagy tisztában. okés. megpróbálom nagyon egyszerüen leirni:

én azt mondtam, hogy az A-B felosztás azért nem jó, mert igy túl sokszor kap terhelés egy izomcsoport, és ahhoz, hogy ez müködjön, kevés sorozatot szabad csak csinálni, mert különben nem lesz elég ideje pihenni az izomrostoknak. ez igy mind szép és jó, viszont bizonyos súlyok fölött, ha "jól" akarunk edzeni, hosszabb bemelegitésre, és több rávezető sorozatra van szükség. a kettő nem nagyon fér meg egymás mellett.

ezért mondtam azt, hogy jobb egy kisebb részekre osztott edzésterv, mert igy is többször kap terhelés egy héten minden, viszont lehet csinálni akár 10 sorozatot is, és igy van lehetőséged jól rávezetni, bemelegiteni, felkészülni anélkül, hogy túlterhelnéd magad. az osztott edzésterv nem azt jelenti, hogy minden nap edzel 1 izomcsoportot, és azt órákig ölöd.

tiszta?

2017. júl. 4. 16:47
 59/65 anonim ***** válasza:

"szóval még az alapokkal sem vagy tisztában. okés. megpróbálom nagyon egyszerüen leirni:"

A lekicsinyítő Az ilyen stílustól nem lesz jobban igazad.

"az osztott edzésterv nem azt jelenti, hogy minden nap edzel 1 izomcsoportot, és azt órákig ölöd. "

Én se ezt írtam, hanem hogy 1 héten 1x edzed meg az izmaidat.

De te még mindig nem érted, az elméleted szép, csak gyakorlatban nem így működik, leírtam, hogy gyakorlatban melyik az eredményesebb, amit kutatók is teszteltek a kísérlet során, a 4 éve edző (egyáltalán nem kezdő) emberek jobban fejlődtek attól, hogy 3x végeztek egész testes edzést, mint a 3 felé bontott edzéstervtől ahol hetente 1x edzettek minden izomra.

Csak neked olyan elmélti problémáid vannak, hogy szerinted a hát edzés közben érdemleges terhelést kap a bicepszed.

2017. júl. 4. 16:58
 60/65 anonim ***** válasza:
És még egyszer írom, hogy attól, hogy ilyen stílusban írod le a véleményedet még nem fog többet érni a szabad, szóval akár el is hagyhatod.
2017. júl. 4. 16:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!