Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Naturál testépítőként mennyire...

Naturál testépítőként mennyire érdemes osztott edzéstervet követni? Pl ilyen 4-5 naposokat? Illetve hogy érdemes a pihenőnapokat felosztani? Egymás után akár 2-3 nap vagy inkább pl 2nap edzés 1 nap pihi? 1 nap edzés 1 nap pihi?

Figyelt kérdés
2017. júl. 3. 13:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
okés, szóval fogalmad sincs, csak ugatsz. okés.
2017. júl. 4. 11:41
 32/65 anonim ***** válasza:
A két százalék nem ugyanaz, vedd már észre.
2017. júl. 4. 11:55
 33/65 anonim ***** válasza:
akkor már 2 ember nem tudja megmagyarázni az igazát :)
2017. júl. 4. 12:03
 34/65 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nincs energiánk olyannak magyarázni aki ennyire biztos a tévhitében, mint az 1. válaszodból kiderült, remélem megérted.
2017. júl. 4. 12:27
 35/65 anonim ***** válasza:
Szoval te is az a tipik ember vagy, hogy fogalmad sincs, csak valamit hallottál valahol, és azt nyomatod.
2017. júl. 4. 12:39
 36/65 anonim ***** válasza:

Ezt pont te írod miután ilyen véleményeid vannak?

"sztem az A-B csak akkor müködik, ha kezdő vagy."

Naturalban szinte ezzel a felosztással lehet a legjobban fejlődni és kihozni a genetikai maxot, legalább tudd, hogy mikor kell abbahagynod.

2017. júl. 4. 12:59
 37/65 anonim ***** válasza:
Ez nagyon nem megy neked :( én már leirtam hogy miért nem müködik az A-B dolog. Ahhoz hogy elérd a maxod halado szinten nem elég 1-2 sorozat rávezetés meg bemelegités. Sok sorozat kell. Viszont a sok sorozatbol nem regenerálodsz gyorsan. Ezt eddig valahogy senki sem cáfolta. Meg azt sem tudja senki hogy miért nem jo a hosszu edzés. Mondod a dolgaid, de alátámasztani nem tudod, én viszont de. És akkor én vagyok az elfogult :D
2017. júl. 4. 13:54
 38/65 anonim ***** válasza:

De hogy mondhatod hogy nem jó haladóknak ha sokan azzal maxolták ki magukat? De egyébként le lett írva, hogy miért nem jó az izmoknak a heti 1 edzés.

Az izmaid 48-72 óra alatt építik be a fehérjét az edzés során, akármennyi sorozatot is csinálsz rájuk. A többi idő a gyulladások helyrehozásával megy el amit a nagyon sok sorozat okoz általában. Vagyis 3-4 napon át az izmod nem fejlődik semmit. És amikor hátazol és a bicepszed külön napon van akkor nehogy azt gondold, hogy csak azért mert a bicepszed bármit is fejlődik attól a kis terheléstől amit kap a hát napon, szóval még mindig ott tartunk hogy 3-4 napon át pihennek az izmaid feleslegesen, miközben már rég készen állnának a következő terhelésre (És rengeteg esetben ha már nem vagy kezdő ez okozza a stagnálást is, én is tapasztaltam ezt amikor osztott edzéstervem lett, amint A-B felosztásra váltottam újra tudtam erősödni)

Lényegében azért a megfelelő edzésfelosztás az A-b felosztású heti 4 napos edzés.

A kétfelé osztott edzéstervben is pontosan ugyanannyi sorozatot csinálsz egy hét alatt az izmokra mint a mindent egyszer egy héten edzésen. Csak az osztottnál kihasználod mind a 7 napban az izomfejlődést, míg a másiknál ez elmarad. Volt is egy kutatás, összehasonlítottak 2 csoportot, mind a 4 csoportban 4 év volt az átlag edzésmúlt. Az egyik csoport teljes testes edzést végzett, a másik mindent 1x edzett meg egy héten.

A teljes testes edzést végzők átlagosan másfélszer jobban fejlődtek.

2017. júl. 4. 14:16
 39/65 Cortez70 ***** válasza:
Nem kell naturalban millió sorozat. Kevés sorozat egy edzésen egy izomra (4-6 sorozat, ha heti kétszer edzed) bőven elég. Ezzel simán megadod a fejlődéshez a stimulust és így tudod heti kétszer is edzeni. Amúgy a heti egyszeri edzés egy izomra is működik, de naturaloknal jobb a gyakori edzés a a fehérjeszintezis miatt, ahogy írta más is.
2017. júl. 4. 14:23
 40/65 anonim ***** válasza:

írva, hogy miért nem jó az izmoknak a heti 1 edzés. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

Az izmaid 48-72 óra alatt építik be a fehérjét az edzés során, akármennyi sorozatot is csinálsz rájuk.- ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

A többi idő a gyulladások helyrehozásával megy el amit a nagyon sok sorozat okoz általában. - igen, valószinü majd 10-12 sorozattól napokig szét vagy gyulladva.

Vagyis 3-4 napon át az izmod nem fejlődik semmit.

- ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

És amikor hátazol és a bicepszed külön napon van akkor nehogy azt gondold, hogy csak azért mert a bicepszed bármit is fejlődik attól a kis terheléstől amit kap a hát napon - kis terhelés? nem mindenki b..ziskodva edz.

szóval még mindig ott tartunk hogy 3-4 napon át pihennek az izmaid feleslegesen, miközben már rég készen állnának a következő terhelésre - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

(És rengeteg esetben ha már nem vagy kezdő ez okozza a stagnálást is, én is tapasztaltam ezt amikor osztott edzéstervem lett, amint A-B felosztásra váltottam újra tudtam erősödni) - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

Lényegében azért a megfelelő edzésfelosztás az A-b felosztású heti 4 napos edzés.

A kétfelé osztott edzéstervben is pontosan ugyanannyi sorozatot csinálsz egy hét alatt az izmokra mint a mindent egyszer egy héten edzésen. Csak az osztottnál kihasználod mind a 7 napban az izomfejlődést, míg a másiknál ez elmarad. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

Volt is egy kutatás, összehasonlítottak 2 csoportot, mind a 4 csoportban 4 év volt az átlag edzésmúlt. Az egyik csoport teljes testes edzést végzett, a másik mindent 1x edzett meg egy héten. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

A teljes testes edzést végzők átlagosan másfélszer jobban fejlődtek. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?

ha szövegértési problémákkal rendelkezel, minek kötsz bele másba?

2017. júl. 4. 14:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!