Naturál testépítőként mennyire érdemes osztott edzéstervet követni? Pl ilyen 4-5 naposokat? Illetve hogy érdemes a pihenőnapokat felosztani? Egymás után akár 2-3 nap vagy inkább pl 2nap edzés 1 nap pihi? 1 nap edzés 1 nap pihi?
Ezt pont te írod miután ilyen véleményeid vannak?
"sztem az A-B csak akkor müködik, ha kezdő vagy."
Naturalban szinte ezzel a felosztással lehet a legjobban fejlődni és kihozni a genetikai maxot, legalább tudd, hogy mikor kell abbahagynod.
De hogy mondhatod hogy nem jó haladóknak ha sokan azzal maxolták ki magukat? De egyébként le lett írva, hogy miért nem jó az izmoknak a heti 1 edzés.
Az izmaid 48-72 óra alatt építik be a fehérjét az edzés során, akármennyi sorozatot is csinálsz rájuk. A többi idő a gyulladások helyrehozásával megy el amit a nagyon sok sorozat okoz általában. Vagyis 3-4 napon át az izmod nem fejlődik semmit. És amikor hátazol és a bicepszed külön napon van akkor nehogy azt gondold, hogy csak azért mert a bicepszed bármit is fejlődik attól a kis terheléstől amit kap a hát napon, szóval még mindig ott tartunk hogy 3-4 napon át pihennek az izmaid feleslegesen, miközben már rég készen állnának a következő terhelésre (És rengeteg esetben ha már nem vagy kezdő ez okozza a stagnálást is, én is tapasztaltam ezt amikor osztott edzéstervem lett, amint A-B felosztásra váltottam újra tudtam erősödni)
Lényegében azért a megfelelő edzésfelosztás az A-b felosztású heti 4 napos edzés.
A kétfelé osztott edzéstervben is pontosan ugyanannyi sorozatot csinálsz egy hét alatt az izmokra mint a mindent egyszer egy héten edzésen. Csak az osztottnál kihasználod mind a 7 napban az izomfejlődést, míg a másiknál ez elmarad. Volt is egy kutatás, összehasonlítottak 2 csoportot, mind a 4 csoportban 4 év volt az átlag edzésmúlt. Az egyik csoport teljes testes edzést végzett, a másik mindent 1x edzett meg egy héten.
A teljes testes edzést végzők átlagosan másfélszer jobban fejlődtek.
írva, hogy miért nem jó az izmoknak a heti 1 edzés. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
Az izmaid 48-72 óra alatt építik be a fehérjét az edzés során, akármennyi sorozatot is csinálsz rájuk.- ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
A többi idő a gyulladások helyrehozásával megy el amit a nagyon sok sorozat okoz általában. - igen, valószinü majd 10-12 sorozattól napokig szét vagy gyulladva.
Vagyis 3-4 napon át az izmod nem fejlődik semmit.
- ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
És amikor hátazol és a bicepszed külön napon van akkor nehogy azt gondold, hogy csak azért mert a bicepszed bármit is fejlődik attól a kis terheléstől amit kap a hát napon - kis terhelés? nem mindenki b..ziskodva edz.
szóval még mindig ott tartunk hogy 3-4 napon át pihennek az izmaid feleslegesen, miközben már rég készen állnának a következő terhelésre - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
(És rengeteg esetben ha már nem vagy kezdő ez okozza a stagnálást is, én is tapasztaltam ezt amikor osztott edzéstervem lett, amint A-B felosztásra váltottam újra tudtam erősödni) - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
Lényegében azért a megfelelő edzésfelosztás az A-b felosztású heti 4 napos edzés.
A kétfelé osztott edzéstervben is pontosan ugyanannyi sorozatot csinálsz egy hét alatt az izmokra mint a mindent egyszer egy héten edzésen. Csak az osztottnál kihasználod mind a 7 napban az izomfejlődést, míg a másiknál ez elmarad. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
Volt is egy kutatás, összehasonlítottak 2 csoportot, mind a 4 csoportban 4 év volt az átlag edzésmúlt. Az egyik csoport teljes testes edzést végzett, a másik mindent 1x edzett meg egy héten. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
A teljes testes edzést végzők átlagosan másfélszer jobban fejlődtek. - ki beszélt heti 1 edzésről izomcsoportonként? nem tudsz olvasni?
ha szövegértési problémákkal rendelkezel, minek kötsz bele másba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!