Mi a véleményetek az edzéstervemről?
1.nap
- Lábnyújtás 5x12
- Melltolás 5x10
- Evezés 5x15
- 60 perc aerob
2.nap
- Tricepsz letolás csigán 5x12
- Felhúzás 5x10
- Oldalemelés 5x15
- 60 perc aerob
Kezdő vagyok, fél éve csinálom, diétás szakasz, 4 alkalom súlyzós edzés egy héten, + 2 nap csak aerob. Az ismétléseket átlagoltam, tehát sokszor pl. indulok 20-ról, majd a végére már csak 8 megy. A súlyokat közben arányosan csökkentem. Ez elegendő így, vagy mivel egészítenétek még ki?
Én pl lábat úgy kezdem,hogy kicsit tekergetek,tingli-tangli,ráhangolódok,alapos bemelegítés(10-15 perc),kezdek combfeszítővel,erre csinálok bemelegítésnek 20 ismétlést kisebb súllyal majd kezdem a gyakorlatot 20x40 15x45 10x50,1 perces pihenőkkel,utána pihenek egy 3 percet és 50ről megyek vissza 40kg-ig.(20x40-15x45-10x50--10x50-15x45-20x40)
Megyek lábtolózni bemelegítek,felrakom 200kgre ebbe 4x20 majd 300ba 4x12,itt már a 20as ismétléseknél is szétmegy a lábad,kisebb súlynál kisebb terpeszt használok,így még inkább a feszítő kapja a terhelés,nagyobb súlynál nagyobb a terpesz ezzel a mélység is így jobban kap a hajlítód és a feneked,ezzel megvagyok,fújok egy nagyon keveset és elkezdek kitörésezni,15-15 kgvel szoktam egy lábra 10et lépni,itt inkább a gyalogolós verziót választom,jobb ha nem állsz be csak lépsz előre,nekem ez jobban bejön,utána combhajlító,itt 4-5x12 20kgvel,felső szakaszon jól megfeszíted,lassan engeded vissza,ez a gyakorlat nem is megy nagy súllyal meg értelmetlen is rángatni a gépet.Utána pedig vádli ülve 5x15 és álló vádli 5x40(20-20 egy lábra) Utána alapos lenyújtás 15-20 perc.
Én mindig variálok a lábedzéseimen,ha a feszítő van lemaradva akkor arra fektetem a nagyobb hangsúlyt ha a hajlító akkor arra..Remélem tudtam segíteni.Amúgy fiú létemre eléggé formás a seggem,meg nagy is. :D A combom 65ös,én is jelenleg szálkásítok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!