Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem fejlődik az izomzatom?

Miért nem fejlődik az izomzatom?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy nő vagyok, 28 éves, 168 cm és 62 kg.

Már évek óta edzek, igaz kicsit korlátozottabbak a lehetőségeim, mivel itt, ahol lakom nincs edzőterem. Vannak itthon súlyaim, azokat használom, ezen kívül intervall edzéseket is csinálok és néha-néha előveszek 1-1 edzős dvd-t (Péntek Enikő, Rubint Réka). Kb. 1 éve kiegészítem az edzéseimet bcaa-val és whey proteinnel, de még ezek sem hoztam látványos eredményt. Látszik, hogy picit formásabb a lábam, karom, hasam, de ez nagyon kevés. Egyszerűen úgy érzem nincs is izomzatom... Mit kellene másképp csinálnom?

2017. ápr. 14. 18:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 Cortez70 ***** válasza:
Tanácsot adok, ne hisztizz. :)
2017. ápr. 15. 12:05
 52/61 Cortez70 ***** válasza:
Ez önmagában lofütyi edzés.
2017. ápr. 15. 12:08
 53/61 A kérdező kommentje:
Nem hisztizek. Az a baj a tanácsaiddal, hogy kötekedve adod...Rossz a hangnem. Gondoltam, hogy ez is szar lesz neked :) Egyelőre ilyeneket, és hasonlokat tudok csak csinálni, amig nem hozok sulyt. De azt se felejtsük el, hogy ilyen testről, ami pl. Michelle-nek van, csak álmodozom :) Nem mondom, hogy nem lenne jo, de tisztában vagyok vele, hogy ez itthonrol soha nem fog összejönni.
2017. ápr. 15. 12:21
 54/61 anonim ***** válasza:

nekem sincs keretem és én is otthon edzek, elölguggolás, merevlábas felhúzás, sima felhúzás, a te 60kilódhoz is legalább kéne 50-60kg kezdésnek, lehet hogy azt hiszed az sok de hidd el nem, hamar megszokod eleinte gyorsan meg lehet erősödni mert az idegrendszert kell megedzeni először

-28-as válaszoló

https://www.youtube.com/watch?v=-7fXDaOcYms - ne tedd tarkóra mert veszélyes, és úgy sem tudsz annyi súlyt átemelni a fejed fölött ami elég jó guggoláshoz, de elölguggolás az neked is menne legalább 30-40 kg-val szerintem

2017. ápr. 15. 12:22
 55/61 anonim ***** válasza:
összejöhet otthonról, edzés+étrend, nem kell egy nyavalyás gép sem se tápkieg se semmi, csak kitartás, jó étrend, és jó edzés, ha van egy kétkezesed meg súlyok akkor azzal mindenre lehet edzeni, csak mellre nem igazán, ahhoz kell egy pad is
2017. ápr. 15. 12:23
 56/61 A kérdező kommentje:
Végre normális válaszok, és nem csak kötekedés meg okoskodás :) Köszönöm. Igyekszem... :)
2017. ápr. 15. 12:33
 57/61 anonim ***** válasza:
A barátod is segíthet felvenni a súlyt pl.
2017. ápr. 15. 13:51
 58/61 A kérdező kommentje:
Ő nem nagyon van ott, amikor edzem... De megoldom valahogy. Vagyis próbálom. Szeretném már látni is a fáradozásaim eredményét. De, ha nem látom, akkor sem hagyom abba, mert imádom csinálni :) Már nem tudnám elképzelni az életem nélküle.
2017. ápr. 15. 17:07
 59/61 anonim ***** válasza:

A többiek már írtak használható ötleteket,hogy edzés terén min kéne változtatnod.

Az oké,hogy csirkét eszel meg rizst, de mennyit ? Egyszer ki kellene számolni tisztességesen . Biztos vagyok benne,hogy nem eleget .. emelgethetsz akármekkora súlyokat,ha te szénhidrát szegény diétán vagy a büdös életben nem fogsz tömegelni :) Márpedig te azt szeretnél,izmot felszedni

(lehetőleg minél kevesebb zsír társaságában) . Mondjuk kezdésnek állíts be egy 200 g ch/ 120 g fehérje étrendet,és tartsd is be . Ha nem változik semmi egy hónap alatt,dobjál rá +50g szénhidrátot . Bár nőknél ritka ,de az sem kizárt,hogy ennél is több kell ha nehezen hízó-sovány alkat vagy .

Súlyzós edzés után (amennyiben izomtömeget szeretnél felszedni ez fokozottan igaz) a hajadra kenheted a fehérjét szénhidrát nélkül .

Tudom,tudom a napi összebevitel számít de nekem mégis az a tapasztalatom,hogy rengeteget dob a fejlődésben az időzítés is . Én átcsoportosítottam a szénhdirátokat edzésnapokon,ez hozta meg az áttörést +a folyamatosan elegendő tápanyag .Tehát minden nap meg kell enni a szükséges mennyiséget .

Ezt nem tudod megtenni,ha fogalmad sincs róla ez mennyi .. Úgyhogy olvasgass ,kalkuláld ki a szükségleteid,tervezd meg a kajád,tartsd be és utána ha még mindig nincs látszatja az edzésnek,akkor térj vissza a súlyok emelésére ,meg az új eszközökre,mert addig semmi értelme .

2017. máj. 5. 02:13
 60/61 A kérdező kommentje:

Szerintem van róla fogalmam,hogy mit és mennyit kell ennem. Nálam naponta,megvan a kb.120-140 g ch + ugyanennyi fehérje. 60 kilo vagyok, 168 cm...nem szeretnék elhízni sem, úgyhogy ez most egy darabig elêg lesz nekem. Ha meg nem, akkor majd alakítom a diétám. De nem értem miért kell mindenkinek egyből ilyen hangvételű választ írnia... Normálisan is leheten e szerintem, nem pedig egyből tudatlannak titulálni az ember. Ismerek olyat, aki alig edz és tiszta izom, én meg pont az ellenkezője vagyok...szerintem ez genetika...De már kezdem látni magamon, lehet csak én nem vagyok elégedett magammal, szóval már kaptam választ a kérdésemre, és vettem súlyokat is, úgyhogy azokkal megy tovább az edzés keményen...ahogy tőlem telik, de igyekszem.

Köszi mindenkinek!

2017. máj. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!