Miért nem fejlődik az izomzatom?
Kezdeném azzal, hogy nő vagyok, 28 éves, 168 cm és 62 kg.
Már évek óta edzek, igaz kicsit korlátozottabbak a lehetőségeim, mivel itt, ahol lakom nincs edzőterem. Vannak itthon súlyaim, azokat használom, ezen kívül intervall edzéseket is csinálok és néha-néha előveszek 1-1 edzős dvd-t (Péntek Enikő, Rubint Réka). Kb. 1 éve kiegészítem az edzéseimet bcaa-val és whey proteinnel, de még ezek sem hoztam látványos eredményt. Látszik, hogy picit formásabb a lábam, karom, hasam, de ez nagyon kevés. Egyszerűen úgy érzem nincs is izomzatom... Mit kellene másképp csinálnom?
Képzeld rendesen edzem! Azok a súlyok pedig nem 3 kilosak. Lehet nem guggolok 60 kiloval, de fel tudok pakolni 20 kilot kb. A barátomnak van egy kondigépe is, de azzal inkább csak felsőtetre tudok edzeni, de én leginkább a fenekemet szeretném formálni és a lábamat. A saját testsúlyos edzés is hozhat eredményt, legalábbis sok mindenkinél láttam...sajnos magamnál nem.
Az étrendem pedig szerintem egész megfelelő (3 műszakos munka mellett). Leginkább csirkemellet, rizst szoktam vinni dolgozni, és itthon is ezt eszem. Kenyeret nem is nagyon fogyasztok, esetleg update kenyeret, 1-2 szeletet, aminek a szénhidrát tartalma igen alacsony, szóval szinte semmi. Edzés közben bcaa, utána pedig fehérje turmix. Vacsorára általában túrót szoktam fehérjeporral, de ha ez nincs akkor is próbálok valami normális kaját enni. Reggelire szintén megy a fehérje, chia maggal, zabpehellyel...nagyon ritkán csúszik be olyan, hogy valami mást eszem, mert épp ilyesmi nincs otthon (pl. tojás, sonka, saláták, gyümölcs). Nagyjából ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!