Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzésterv jó szerintetek?

Edzésterv jó szerintetek?

Figyelt kérdés

Eddig csak össze-vissza csináltam éppen amikor eszembe jutott,viszonylag fejlődtem is,de most szeretnék valami rendszerességet. Sajnos terembe nem tudok lejárni,de itthon van 1-2 dolog amiket tudok használni,ezekhez írtam össze egy edzéstervet. Szerintetek?:)

Hétfő:

váll-mell

vízszintes padon fekvenyomás 4x12

45-fokos padon 4x12

tárogatás gépen 4x12

váll:

oldalemelés 3x12

arnold nyomás 3x10

SZERDA:

Kar:

bicepsz:

kétkezes bicepsz 4x12

egykezes váltott bicepsz 3x12

koncetrált b. 2x20

tricepsz:

homlkora engedés 3x12

csigás letolás 3x10-12

sittes tolóckodás 3x15

CSÜTÖRTÖK:

láb:

guggolás 4x12

kitörés bukásig?!

combfeszítő 3x12-15

vádli 3x15

PÉNTEK:

hát:

mellhez húzás 4x12

T rudas evezés 3x12

fűrész 3x10

Ez szerintetek egybe van? Mit változtatnátok rajta? Előre is köszönöm:)

2016. dec. 23. 15:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
akkor már heti 3 teljes testes, ha eddig csak össze-visszaság volt
2016. dec. 23. 15:48
 2/11 A kérdező kommentje:
a teljes testest már nem kell,annál már tovább jutottam:) az elején kellett volna,de már mehet az osztott,ennyihez értek talán :D
2016. dec. 23. 15:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Végülis nem rossz,ha szeretsz sok gyakorlatot csinálni. Vállhoz én betennék egy mellről nyomást,lábhoz egy merevlábas felhúzást ,a combfeszitot inkább bemelegítésnek csinálnám. Hátra mehetne egy felhúzás még,pl. Felváltva az evezéssel.
2016. dec. 23. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Túl magas az ismétlésszám.8 fölé ne menj
2016. dec. 23. 16:18
 5/11 A kérdező kommentje:
rendben,köszönöm :) mindenkinek megy a zöld :)
2016. dec. 23. 16:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Aki azt írta,h sok gyakorlatot szeretek. Mit változtatnál rajta?:) lehet,h tényleg sok,de akkor mit?:)
2016. dec. 23. 16:36
 7/11 Szergej55 ***** válasza:

Szerintem túl sok gyakorlatod van túl sok sorozattal és ismétléssel. Ez egy tonna gyógyszerrel a szervezetedben sokat hozhat, nélküle csak az idegrendszered lesz folyamatosan fáradt és gyengének fogod érezni magad. Én is ebbe a hibába estem kezdőként, meg is rekedtem vagy másfél-két évre nyárig, amikor teljes testre váltottam: nagy súlyos alapgyakorlatok és fontos(!) kiegészítő gyakorlatok szerepelnek csak.

Tehát szigorúan magánvélemény, de én mindent megváltoztatnék. Heti 3 guggolás, 3 fekvenyomás, 1-2 felhúzás, vállból nyomás, evezések (3) és mondjuk egy kis bicepszezés előrébb vitt engem. Az edzéstervet fel is kell építeni, tehát nem elég leírni a gyakorlatokat, a súlyokat is naplózni kell és folyamatosan emelni, 4-5 hetes ciklusokra osztva az edzésidőt. Nagy volumennel és alacsony intenzitással kezdve és a fordítottjával befejezni 13-15 hét alatt. Ha érdekel, a powerbuilderesek anyagai között sok segítséget találsz.

2016. dec. 23. 17:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy sok a gyakorlat, mert végülis elég bőven 2 gyakorlat/izom. Kis izmokra egy gyakorlat is elég.

Pl. Mell: felvenyomás rúddal vagy egykezesekkel, esetleg időnként tárogatás.

Váll: Mellről nyomás, vagy vállból nyomás, + oldalemelés

Hát: Döntött evezés+felhúzás, esetleg csuklyázás külön, ha ezek nem edzik meg eléggé.

Láb: Guggolás, merevlábas felhúzás, esetleg kitörés időnként+vádli ugye.

Kar: bicepsz franciarúddal vagy egykezesekkel+fordított fogású bicepszezés. Tricepsz: homlokraengedés vagy szűken tolódzkodás, vagy szűknyomás. (de más is lehet, nekem ezek a kedvencek, csak példának írtam)

Has: lábemelés, hasprés, plank és ezek variációi, hogy ne legyen unalmas, de nem kell mind, minden edzésen.

2016. dec. 23. 18:16
 9/11 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm :) akkor áttérek a kevesebb gyakorlatra:)
2016. dec. 23. 19:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Meg az alacsonyabb ismétlésszámra
2016. dec. 23. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!