Edzésterv jó szerintetek?
Eddig csak össze-vissza csináltam éppen amikor eszembe jutott,viszonylag fejlődtem is,de most szeretnék valami rendszerességet. Sajnos terembe nem tudok lejárni,de itthon van 1-2 dolog amiket tudok használni,ezekhez írtam össze egy edzéstervet. Szerintetek?:)
Hétfő:
váll-mell
vízszintes padon fekvenyomás 4x12
45-fokos padon 4x12
tárogatás gépen 4x12
váll:
oldalemelés 3x12
arnold nyomás 3x10
SZERDA:
Kar:
bicepsz:
kétkezes bicepsz 4x12
egykezes váltott bicepsz 3x12
koncetrált b. 2x20
tricepsz:
homlkora engedés 3x12
csigás letolás 3x10-12
sittes tolóckodás 3x15
CSÜTÖRTÖK:
láb:
guggolás 4x12
kitörés bukásig?!
combfeszítő 3x12-15
vádli 3x15
PÉNTEK:
hát:
mellhez húzás 4x12
T rudas evezés 3x12
fűrész 3x10
Ez szerintetek egybe van? Mit változtatnátok rajta? Előre is köszönöm:)
Szerintem túl sok gyakorlatod van túl sok sorozattal és ismétléssel. Ez egy tonna gyógyszerrel a szervezetedben sokat hozhat, nélküle csak az idegrendszered lesz folyamatosan fáradt és gyengének fogod érezni magad. Én is ebbe a hibába estem kezdőként, meg is rekedtem vagy másfél-két évre nyárig, amikor teljes testre váltottam: nagy súlyos alapgyakorlatok és fontos(!) kiegészítő gyakorlatok szerepelnek csak.
Tehát szigorúan magánvélemény, de én mindent megváltoztatnék. Heti 3 guggolás, 3 fekvenyomás, 1-2 felhúzás, vállból nyomás, evezések (3) és mondjuk egy kis bicepszezés előrébb vitt engem. Az edzéstervet fel is kell építeni, tehát nem elég leírni a gyakorlatokat, a súlyokat is naplózni kell és folyamatosan emelni, 4-5 hetes ciklusokra osztva az edzésidőt. Nagy volumennel és alacsony intenzitással kezdve és a fordítottjával befejezni 13-15 hét alatt. Ha érdekel, a powerbuilderesek anyagai között sok segítséget találsz.
Azért írtam, hogy sok a gyakorlat, mert végülis elég bőven 2 gyakorlat/izom. Kis izmokra egy gyakorlat is elég.
Pl. Mell: felvenyomás rúddal vagy egykezesekkel, esetleg időnként tárogatás.
Váll: Mellről nyomás, vagy vállból nyomás, + oldalemelés
Hát: Döntött evezés+felhúzás, esetleg csuklyázás külön, ha ezek nem edzik meg eléggé.
Láb: Guggolás, merevlábas felhúzás, esetleg kitörés időnként+vádli ugye.
Kar: bicepsz franciarúddal vagy egykezesekkel+fordított fogású bicepszezés. Tricepsz: homlokraengedés vagy szűken tolódzkodás, vagy szűknyomás. (de más is lehet, nekem ezek a kedvencek, csak példának írtam)
Has: lábemelés, hasprés, plank és ezek variációi, hogy ne legyen unalmas, de nem kell mind, minden edzésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!