Vajon egészségesebbek a porok mint a mai műanyag ételek?
Most ettem egy lidls magos kenyeret és valószínűleg a keverő aljából lehetett a tészta, vagy a mag, de az üvegszilánktól kezdve az apró kavicsig minden volt benne.
Arról ne is beszéljünk mennyi szemét, penészes liszt "véletlenül", lisztjavítószer, tartósítószer, por, patkányméreg, és még ki tudja mi kerül az élelmiszereinkbe.
Ha a húst vesszük és nem a kóser hentesnél vásárolunk (de ott se lehet tudni) valószínűleg az is antibiotikumokkal teletolt, rossz minőségű hús, bármit nézünk, mindenben van egy késhegynyi méreg.
Vajon ezekhez képest a táplálékkiegészítők tiszták?
Lehet helyettesíteni az étkezések nagy részét táplálékkiegészítőkkel?
Nekem se ez, se az nem szimpatikus, mikor van egy csomó étel, ami ha nem is tökéletesen egészséges, de látom rajta, hogy a növény vagy állat mely része s állatnál legalább háztól veszem és tudok érdeklődni az életkörülményeikről (régen az összes tyúkot láthattam bármikor, aminek a tojását ettem), de ha nem, akkor is segít valamit az, hogy milyen ízű...
Megteszem, amit tudok, ennyi. A gyümölcsök zöme a legjobb, mert az saját kertből van s még a környéken se igen permeteznek, alig lakik valaki itt. Bár a gyümölcsök elhanyagolható részét képezik táplálkozásomnak.
Szóval legalább alapanyagokat veszek, amin látszik, hogy mi, feldolgozással nem kerül bele mindenféle vacak.
#1: A gyümölcsleveket sem a szép gyümölcsből csinálják, csak a reklámban. A narancslé konkrétan nem is emlékeztet narancslére, tuti van benne minden, jó esetben tök, nem az egész fa, pedig olyan sűrű és rostos, hogy száraz narancs legyen a talpán, ami leturmixolva olyan... Ez tizenéves emlékem egy márkás narancsléről, azóta meg nem kóstolom őket, tudok én is narancslevet préselni, az legalább finom és kellemes, lédús.
Nyilván a haszon mozgatja őket, de néha annyira, hogy még a termék élvezhetőségét is elrontják, csodálom, hogy némelyiket megveszik.
Amennyire lehet, kerülöm az olyan dolgokat, amik előre el vannak készítve és igyekszem alapanyagokkal dolgozni. Mivel a város közepén lakom, ezért a húst csak hentestől tudom beszerezni. Valószínűleg nem bio, de még mindig jobb egy fokkal, mint a fagyasztott fasírtok.
A tojást néha a piacról, néha Lidlből veszem. Nagyon ritkán faluról hordom, utóbbit látom, hogy honnan van.
A zöldséget szerencsére a piacról meg tudom venni. Igyekszem kiszúrni a magában ácsorgó néniket, akik egy-egy marék zöldséget árulnak, mert az tuti saját és nincs agyonkezelve.
Természetesen mindent nem lehet kivédeni, de igyekezni kell. Mindenben van egy késhegynyi méreg. De van, amiben két-három-tiz késhegynyi méreg is található.
Én személy szerint rosszul vagyok attól, amikor elmegyek a Lidl-be zabért és látom, hogy azt a sok sz**t borítják be a bevásárlókocsiba...azt a sok kekszet, "süteményt" brr...
A tápkiegeknél is ugyanez lehet a helyzet, bár megjegyzem, hogy minden élelmiszerbiztonsági szigorításkor a tápkieg cégeket b***ogatják először...
Milyen az a fűlé?
Amúgy narancslevet én se szoktam nagyon venni, sőt a legfinomabb narancs amit ettem azt a földön szedtem a kanári szigeteken.
sajnos már a nénikéket meg a piacot sem lehet komolyan venni, mert van aki annyit és olyan szerekkel permetez, hogy nagyobb méreg van a cuccában mint az ipari zöldségben.
+ volt, hogy piacon akartam tojást venni, persze mindenhova odaírják, hogy "FRISS TANYASI TOJÁS!"
De ha megnézed a tojásra nyomtatott kódot, az összes tojást egy helyről (egy szlovák beszállítótól) veszi az összes árus és ketreces tartású tyúkok tojják.
--gömb--
Fűlé az bármilyen fűfajta leve. Általában a búza, árpa levet szokták forgalmazni de én inkább angolperjéből, olaszperjéből, illetve egy gyomnövényből, a pirók ujjasmoharbol szoktam levet nyomni. Eddig 4kg volt a legnagyobb mennyiség amit elfogyasztottam, ez kb 120 g protein.
--gömb--
Egy délután volt a 4 kg.
Mérgező hatást nem tapasztaltam.
na jó, menj már innen a baromságoddal, mégis ki hiszi el, hogy 4 kiló füvet megettél?
beteg szar.
--gömb--
A beteg szar az itt te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!