Vajon egészségesebbek a porok mint a mai műanyag ételek?
Most ettem egy lidls magos kenyeret és valószínűleg a keverő aljából lehetett a tészta, vagy a mag, de az üvegszilánktól kezdve az apró kavicsig minden volt benne.
Arról ne is beszéljünk mennyi szemét, penészes liszt "véletlenül", lisztjavítószer, tartósítószer, por, patkányméreg, és még ki tudja mi kerül az élelmiszereinkbe.
Ha a húst vesszük és nem a kóser hentesnél vásárolunk (de ott se lehet tudni) valószínűleg az is antibiotikumokkal teletolt, rossz minőségű hús, bármit nézünk, mindenben van egy késhegynyi méreg.
Vajon ezekhez képest a táplálékkiegészítők tiszták?
Lehet helyettesíteni az étkezések nagy részét táplálékkiegészítőkkel?
A tálplálék kiegészítők jórésze élelmiszer gyártás közben termelődött melléktermék...
A whey-t pl a sajtgyárak egyszerűen kidobnák... de ehelyett arra a szemétre nőtt egy iparág, média lenyomta minden ember torkán és ma már mindenkit megköveznek aki bármit be mer szólni a whey-re...
De a beef proteinről se legyenek olyan illúzióid, hogy drága színhúsból csinálják :D
Amúgy én vegan vagyok... nincsenek illúzióim, hogy a novényekben nincsenek permetszerek stb, de nyílván kevesebb a felhalmozódott méreganyag szerintem egy banánban, mint egy egész életébem mérgeken nevelt disznóból egy szelet húsban...
De ez csak az én véleményem és nem emiatt vagyok vegan.
Minél feldolgozatlanabb egy kaja annál jobb.
Én banánból és répából bio-t veszek, mert egyszerűen érződik rajta, hogy más, ízre és állagra is természetesebbnek hat. Nyilván gyorsabban meg is barnul, de szerintem megéri.
Az ilyen becsomagolt, előfagyasztott tésztakeverékből készült pékárukat teljes mértékben kerülöm (a lidliset főleg). Ha úgy érzem szénhidrátra vágyom, csinálok egy főzeléket teljes őrlésű zabliszttel sűrítve. Mindig van alternatív megoldás, csak több energiával jár mint egyszerűen csak levenni a polcról.
Húst én sem eszem sokat, nem érzem teljesen tiszta tápanyagnak.
Furcsán fog hangzani, de egyszer érdemes körülnézni a bébiételek között, mert azok a legtisztábbak és legjobban ellenőrizettek. :)
"Arról ne is beszéljünk mennyi szemét, penészes liszt "véletlenül", lisztjavítószer, tartósítószer, por, patkányméreg, és még ki tudja mi kerül az élelmiszereinkbe."
Ez butaság, ha tartósítószerek, lisztjavítószer, patkányméreg, színezék és társai vannak egy termékben, azt fel kell rajta tüntetni. Ha nem előcsomagolt kenyeret veszel, hanem frisset, amin nem szerepel az összetevők listája, akkor nem lehetnek benne ilyenek. Tudtommal, de javítsatok ki, ha rosszul tudom!
Nem tudod rosszul, és igaz teszkóhoz meg ilyenekhez nem értek, de rendes pékségben melóztam, a pékek rohadtul vigyáznak rá, hogy minden tökéletes legyen és ne legyen benne szemét, mivel minden pékség a törzsvásárlókból él...
Ja a fornetti meg ilyen szarok nem pékségek a szememben és arról is megvan a véleményem aki vásárol ott...
Az apró üvegszilánk (vagy kvarckavics szilánk) és a picike fekete kavics sem volt feltüntetve basszus.
" "Arról ne is beszéljünk mennyi szemét, penészes liszt "véletlenül", lisztjavítószer, tartósítószer, por, patkányméreg, és még ki tudja mi kerül az élelmiszereinkbe."
Ez butaság, ha tartósítószerek, lisztjavítószer, patkányméreg, színezék és társai vannak egy termékben, azt fel kell rajta tüntetni. Ha nem előcsomagolt kenyeret veszel, hanem frisset, amin nem szerepel az összetevők listája, akkor nem lehetnek benne ilyenek. Tudtommal, de javítsatok ki, ha rosszul tudom!
"
--gömb--
"A whey-t pl a sajtgyárak egyszerűen kidobnák... de ehelyett arra a szemétre nőtt egy iparág, média lenyomta minden ember torkán és ma már mindenkit megköveznek aki bármit be mer szólni a whey-re..."
Attól hogy kidobnak valamit, egyáltalán nem jelenti hogy értéktelen. Régen nem volt megoldott a tejcukor eltávolítása.
Másrészt semmi nem lett lenyomva senki torkán bármi másnál inkább.
Nekem személyesen az egyik legjobb protein forrás, amennyiben megfelelő minőségű. 500 gramm felett is fogyasztottam már. A fűlevet leszámítva nincs is olyan növényi fehérje, amit hasonló mennyiségben tudnék fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!