Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tényleg jó lehet, ha víz...

Tényleg jó lehet, ha víz helyett (laktózmentes) tejet iszom?

Figyelt kérdés

3 érvem is van mellette:

-1 literben 30 gramm eszenciális aminosav, értékes zsírsavak és szénhidrátok vannak.

-a tej önmagában felborítja az emésztést, de a laktózmentes tejjel ezt nem tapasztaltam, nem fosat, nem puffaszt, több litert is meg lehet inni.

Szóval ha jól becsülöm, 3 liter laktózmentes tejjel, aminek az ára hozzávetőlegesen 1000 ft minden meg lenne egyben amire szükség van, kivéve a vitaminokat és a rostot.

100g fehérje, stbstb.

Saját tapasztalataim:

Egy ideje iszom, sőt amikor külföldre utaztam és nem volt pénzem étteremben enni akkor szoktam rá, és komoly hegyi túrák, egész napos talponlét mellett is megbízható energiaforrás volt a laktózmentes tej. Mellé azt hiszem zabkekszet fogyasztottam főleg.

2016. nov. 28. 08:19
1 2 3
 1/22 acelsziv ***** válasza:
82%
Annak a szemétnek amit laktózmentes tejnek hívnak nem sok értéke van. A vizet meg semmi nem pótolhatja.
2016. nov. 28. 08:39
 2/22 anonim ***** válasza:
74%

Ne haragudj, de ez nettó hülyeség.

Amúgy a laktózmentes tej is tartalmaz laktózt, csak laktázt adnak hozzá.

2016. nov. 28. 08:59
 3/22 anonim ***** válasza:
60%
Illetve hozzadott cukor van benne.
2016. nov. 28. 09:01
 4/22 anonim ***** válasza:
64%
Persze, hogy jó... a bocik is megnőnek tőle...
2016. nov. 28. 09:28
 5/22 anonim ***** válasza:

Egy egészséges ember a sima (nem laktózmentes) tejtől sem fosik, ha normális mennyiségben fogyasztja. A 3 liter nem normális mennyiség.

Egyébként meg a vizet nem helyettesíti semmi sem.

Napi 3 liter tejtől inkább hánynék, mert annyit nem tudnék belőle meginni.

Ha meg normális étkezéseket akarsz ezzel helyettesíteni, az a legnagyobb baromság. Nem erre van kitalálva az emésztőrendszerünk. Ha sokáig csinálod, akkor fogsz fosni ettől is.

2016. nov. 28. 09:37
 6/22 A kérdező kommentje:

Én nagyon köszönöm a válaszokat meg nem akarok kioktatni senkit de

1: a tej kb 80%-a víz ha nem több. Nincs ilyen, meg olyan víz. az víz.

Onnan is tudom, h pl volt h lefagyasztottam tejet és félig kiolvadva ittam meg, nos a kiolvadt lé sűrű tej volt és a végén majdnhogynem csak víz maradt vissza az olvadt jégből.

2: aki nyomja magába a sok fehérjeport majdnem ugyanezt csinálja koncentrált formában.

2016. nov. 28. 10:16
 7/22 anonim ***** válasza:
6: A fehérjepor sem étkezés helyett van, hanem edzéshez. Megfelelő étrend és edzés mellett van értelme használni. Nem így, hogy kvázi étkezés helyett.
2016. nov. 28. 10:21
 8/22 anonim ***** válasza:
36%
Hagyjad, gyúrósok közül mindenki démonizálja a tejet, mert hogy "kisbaba ital", és ugye a "gyúrós-imázsba" az nem fér bele.
2016. nov. 28. 10:24
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

8: Szerinted itt mindenki gyúrós?

Na meg gyúrósok között is van olyan divat, hogy anyatejet isznak :D

Napi 3 liter tej semmilyen étrend szerint nem egészséges. Főleg nem igazi, szilárd táplálék helyett. És ennek semmi köze a gyúráshoz.

2016. nov. 28. 10:27
 10/22 anonim ***** válasza:

A víz az víz...

Nem... rengeteget számít az ásványi anyag stb tartalma, ugyanis minél több mocsok van a vízben, annál jobban leterheli a szervezeted...

2016. nov. 28. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!