Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejkiütéses baba anyukája...

Anyatejkiütéses baba anyukája mit ihat tej helyett? Laktózmentes tejet vagy szójatejet?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
ha allergiás a tejre,akkor szója,rizs vagy zabtejet.borzalmas az ízük.de emellett nem ehet semmi tejterméket.
2010. máj. 13. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem csak ne igyál vagy 2 hétig, majd napi max 2dl és majd meglátod, hogy akkor is kijön e neki. Ha nem akkor max fél litereket ihatsz sima tejet. Nekünk is ez volt és utána már nem volt gond.
2010. máj. 13. 11:43
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

azért a szójatejjel vigyáznék.... sok gond volt mostanság a génkezelt szójával a szívelégtelenséget okoz...

én nem szeretm a tejet és megvagyok nélküle...

ha nem okoz gondot ez neked, ne igyál tejet.

az a kevés, amivel főzünk, szerintem nem gond.. vagy kis mennyiség is kiüti a babád?

amúgy tudod, hogy naponta fél liter tejterméknél többet nem ajánlatos fogyasztani? pont a kiütés miatt.

remélem hamar helyreálltok!

2010. máj. 13. 11:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Kapott krémet is rá, azzal kenjük és így, hogy nem iszom tejet és más tejterméket sem fogyasztok, egész szépen kezdenek eltűnni a kiütései, úgyhogy remélem a későbbiekben nem lesz gond.

Csak az a baj, hogy én meg nagyon szeretem a tejet és rettenetesen hiányzik. Alapból nálam több, mint fél liter fogy naponta, bár ha annyit megihatnék, azzal már nagyon meg lennék elégedve!

2010. máj. 13. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes. Az én lányomon is voltak kiütések, pedig én egyáltalán nem iszom tejet, utálom. De nekem azt mondta a védőnő, hogy ez normális, és hogy majd elmúlik, így is lett. Vagy lehet, hogy nem ugyanarra gondolok?
2010. máj. 13. 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
első vagyok.mi is kipróbáltuk,hogy elhagytuk egy időre,de mindig visszatért.neki pl 2 sajtos stangli is gondot okoz.emellett még tojást sem ehetek.ételt sem főzhetek tejtermékkel.és meg vagyok őrülve,mert imádom a tejterméket,minden mennyiségben jöhetne.de majd ha nem szopizik a kisfiam,akkor újra eszek.
2010. máj. 13. 12:16
 7/8 anonim ***** válasza:

11.45 vagyok. akkor ha elmúltak a kiütések, próbáld apránként újra beiktatni a tejcsit (pl. megiszol reggel 1pohárral) és figyeled a babád, lesz-e kiütés. ha nem, minden reggel igyál 1 pohárral és ha néhány nap után nincs baja, emelheted kicsit az adagot (pl. plusz joghurt, tejföl az ételbe stb.)

járj sikerrel!

2010. máj. 13. 12:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket!

Utolsó előttinek: Teljesen megértelek, mert én is így vagyok! Joghurt, puding, kakaó, müzli tejjel, tejeskávé minden mennyiségben jöhetne... dehát most nem jöhet.

Mindenesetre én vettem most egy liter zabtejet, ami garantáltan tej és szójamentes, valamint koleszterin és laktózmentes! Mondjuk két-két és félszer annyiba került, mint egy sima tartós tej, de azért egy kis tejeskávéhoz, néha egy műzlihez és az érzéshez, hogy mégiscsak fogyasztok tejet, nagyon jó lesz! :-)

Ha teljesen elmúlnak a kiütések, akkor megpróbálom fokozatosan visszahozni a rendes tejet is, ahogy javasoltátok, hátha sikerül!

Ja, először nekem is azt mondta a védőnő, hogy normális és el fog múlni, de nálunk nem múlt el és akkor mondta az orvos, hogy ne igyak tejet és akkor írta a krémet is. Nagyon remélem, hogy így hatékonyak leszünk és főleg, hogy később sem lesz laktózérzékeny a picúr!

2010. máj. 13. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!