Laktózmentes tej babának?
Sziasztok!
Van közületek olyan,aki a 6 hónapos babájának anyatej híján lakt.mentes tejet adott neki? Pár napja kap tápszert,de kemény a kakija,meg nem is nagyon vagyok híve a t.szereknek (nyilván ha az a legjobb ilyen esetben,akkor adom neki). Egy jó régi (anyósomtól kapott) könyvből olvastam, hogy régen ilyen esetben simán feles tehén tejet adtak a babáknak. Még mindig valamivel jobbnak tartom,mint a t.szert.
Szerintetek?
Andyzsuzsi! Igen ez nyilvánvaló, de t.szerrel sem akarok kísérletezni, meg annak a nevében is benne van, hogy táp (amit kb az állatoknak adnak) biztos sok vitamin is van benne az is nyilvánvaló,viszont nem hiszem,hogy régen internet híján "mérgezték" volna a gyerekeiket.
És direkt írtam, hogy olyan írjon,aki próbálta már vagy van tapasztalata. En is olvasom,hogy most mik az irányelvek,nem kell aggodalmaskodni.
"régen internet híján "mérgezték" volna a gyerekeiket. "
Nem internet, hanem korszerű tápszer híján. Az internet abban segít, hogy lásd, hogy a tehéntej köszönő viszonyban sincs a női tejjel. A táp pedig csak a táplálószer tövidítése, táplálni pedig gondolom akarod a gyereked.
Ha eddig anyatejes volt, és valami miatt úgy érzed nem elég a tejed, akkor simán növelheted még a mennyiséget! Ez a legegészségesebb amit választhatsz.
Ha úgy döntöttél, hogy nem szeretnéd tovább szoptatni, akkor az a legjobb a babádnak, ha tápszert kap.
A tehéntej fehérjéi túl nagyok a pici szervezete szamára, mesterségesen változtatják meg, hogy ne terhelje túl a kisbabák veséjét mikor tápszert készítenek belőle. Tehát tehéntejet legalább egy áves koráig jobb ha kerülitek.
Laktózmentes tej adásának nincs indoka, mivel a laktóz az anyatejben is van.
Egy 3 gyermekes Anyuka ismerőstől hallottam, meg különböző oldalakon olvastam, hogy aki ad az lakt.menteset ad. Ezért gondoltam én is arra. A barátnőm mondta, hogy ő 2 gyerkőccel is így járt,csak hamarabb (3-4 hónaposan) ők viszont abszolút t.szerellenesek a férjével együtt,de az elején ők is kipróbálták,úgy jártak,mint én,hogy abszolút nem a babának megfelelőt írt ki a doki. Egyik sem volt jó,mert az egyiktől hánytak,a másiktól ment a hasuk,a harmadiktól pont,hogy kakilni nem tudtak...addig irogatta nekik a doki amíg fogyni kezdtek es akkor mondták,hogy jó,elég volt a t.szerekből.És akkor kezdték ezt a lakt.mentes forralt tejet itatni velük. Híztak tőle rendesen,később kapták mellé a rendes kajákat ugye és semmi bajuk nem volt.
Ezért gondoltam én is erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!