Vegán életmód milyen a kondisoknak?
Örülök neki, hogy az őseink nem voltak vegánok, mert akkor most ez a nagyon okos Heroldka nem fa.sságokat írna, hanem morogna és az még idegesítőbb lenne.
Engem amúgy pont a növényi cuccok fingatnak, mert nem épp a legjobban emészhető dolgok a gabonák, magok. Egy ideje most keményítőmentesen kajálok. Gyümölcs, hús, tejtermék a fő tápanyagaim, és csak akkor fingok, ha már a szilárd termék is kikívánkozik.
Kinek mi jön be. Ki kell próbálni, hogy neked fekszik-e. Az már nem kétséges, hogy fejlődni lehet vele, tehát a makrók fedezésére alkalmas. Az egészségre gyakorolt hatásai szerintem attól is függnek, hogy konkrétan milyen növényeket fogyasztasz. Van mellette és ellene is érv, én nem igazán pártolom, de sok embernek bevált.
Fingani legfőbbképpen bizonyos szénhidrátoktól fingik az ember, amiket nehezen bont a bél és jó sok maktérium munka kell a lebontásához... na meg attól is, ha pl hiányoznak a bélflórából a megfelelő baktériumok és elkezd rohadni a kaja... én meg mondom őszintén néhány hónapja cdinálom a 100% vegan táplálkozást, de én nem tapasztalom a szagtalan fingás gyönyöreit... egy bab vagy lencse főzelék után brutálisakat tudok rotyogtatni, néha még az én szememet is csípi, pedig a saját fingját mindenki szereti... csak sokan letagadják :D
Viszont a hüvejesek okozta fingást állítólag csíráztatással el lehet kerülni, mert a csírázás során azok a cukrok a babban, lencsében stb ben amik miatt fingunk, amit nehezen bontanak azok a baktériumok, azok lebomlanak egyszerűbb szénhidrátokra így egy könnyebben emészthető cucc lesz...
Bevallom még ezt nem próbáltam, de a terveim között szerepel.
#23 a cikkedben ott a hiba, hogy az ősembernek nem volt ott a tesco, hogy lemenjen és vegyen antibiotikummal fertőzott csirkemellet...
ő még a "megnövekedett húsfogyasztás" mellett is csak akkor evett húst, mikor sikeres volt a vadászat... tartósítani pedig nem tudott, tehát java részt növényi étrenden volt még akkor is, ha megnövekedett a húsfogyasztása...
De ott vannak a megmaradt természeti népek, pl ezt érdemes meghallgatni:
26:
Sokat mozogsz, egészséges dolgokat eszel, és nem egy stresszes, szmogos városban élesz, így tovább élsz? Mesélsz még a témáról?
Mindenki tudja, hogy mi az egészséges, más kérdés hogy senki nem követi. Lehet csápolni, hogy vegánok tovább élnek X évvel, csak nem érdekli az embereket. Az emberek szeretik a húst. Pont úgy, ahogy a dohányt, ahogy az alkoholt, ahogy a drogokat.
Az egyetlen dolog amit mindenki utál a vegákba, hogy olyan öntelt fszkalap mind, amit épeszű ember nem képes elviselni. Mintha egy egyetemet végzett sikeres mérnök elmenne a cigányputriba, és elmondaná mindenkinek, hogy milyen hülyék, hogy nem járnak iskolába, mert lám ő járt, és milyen sikeres. Igaza van, csak egy idióta, hogy ennyi öröme van az életben, hogy mások orra alá dörgölje. Akinek ez kell, hogy boldog legyen, az valójában pszichológiai eset, semmi más.
Nincs baj ha valakinek ez az étrendje. Sok sikert, hajrá. Megkérdezik, elmondod hogy te ezt így szereted. Oké. És ott kuss, ha nem kérdeznek továbbiakról.
Még lábjegyzetként a videóhoz, hogy ezek annyira jók, hogy semennyire. Adott X ember akinek meggyőződése Y étrend (vagy bármi). Ilyenkor megkeresik azokat a tanulmányokat, amik igazolják a hitüket, ami meg cáfolja, arról nem beszél, észre se veszi.
Csak 5perc googlizással bárki tud olyan területeket találni, ahol szinte ugyanaz az étrend, mint a felsoroltaknál, mégse jelentősen magasabb az átlagéletkor, vagy bármi. Ilyenkor mi van?
Megsúgom, hogy senki ilyen fanatikus majomnak a szava nem megbízható, pont azért, mert a tökéletest hirdeti. Ilyen nincs. ;)
Vannak egészségesebb dolgok, és lehet ezekre alapozni az étrended, meg életmódod, de felejtse el mindenki ezt a fúdejó szipiszupi 100% tökéletes dolgokat. Már csak annak végett, hogy a világháború környékén radiumsót tettek a csokikba, mert az energizál, és egészséges. Ja amúgy meg sugárzó anyag. Ma egészséges, holnap rákkeltő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!