Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Súlyzós edzés és diéta mennyi...

Súlyzós edzés és diéta mennyi idő alatt hoz formába? Tud alaki segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Megelégeltem a küzdelmet a testemmel. Fél év koplalás után feladtam a harcot és visszahíztam 12 kilót, amit lesanyargattam magamról. Az egészségi állapotom rohamosan csökkent és úgy érzem, hogy egészséges keretek között kell tennem a saját egészségemért.

Több betegségem is van, például psoriasis, autoimmunitás és a kezelések miatt gyakorlatilag minimálisra csökkent az immunrendszerem, ezáltal sokat betegeskedek. Ráadásul még az étkezésem sincs és lusta is vagyok. Ezen most változtatni szeretnék. Jelen pillanatban is kórházban vagyok és rájöttem, hogy ez nem a jó út.

Alapjáraton átlagos testalkatom van, magas testzsírszázalékkal. 170-172cm körül vagyok, és valahol 63-65kg körül. 17 éves vagyok.

Úgy döntöttem, hogy diétázni kezdek, kalóriaszámlálással és a makrók betartásával. Ez a része könnyebben fog menni, mert a koplalás által megtanultam számolni. Csak akkor nem tartottam be azt, amit kellett volna :)

Emellett szeretnék edzőterembe járni, csak kicsit félek. Nem értek az edzőtermi gépekhez és nem szeretnék senkit sem zavarni a bénázásommal. Úgy gondoltam, hogy heti 2 alkalommal mennék súlyzós edzésre és 3 alkalommal spinningre (a térdem miatt fontos, orvos javaslata miatt kezdtem el).

Tudnátok tanácsot adni, hogy hogyan kezdhetnék bele ebbe az egészbe úgy, hogy eredményes lehessek?

2016. júl. 31. 17:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nezz videokat abbol talan meg tudod tanulni az edzest esnolvasd el a sarga kapszulat
2016. júl. 31. 17:56
 2/11 Cortez70 ***** válasza:
Pár hónap alatt is sokat változhatsz, de egy király forma az évek melója. Heti 3 teljes testes súlyzós edzés legyen és a mellé heti 3-4 aerob edzés. Tiszta étrend kell, nem kell nagy kalória mínusz. Ha meg fiú vagy, akkor meg egyáltalán nem kell kalória mínuszos diéta, mert most is vékonyka vagy.
2016. júl. 31. 17:59
 3/11 anonim válasza:

szia, én magán konditeremben (ingyenes hely, és senki nem szól be) edzek, hasonló problémával. Ha a közelben vagy, gyere, és szívesen megtanítom az alapokat. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2016. júl. 31. 18:01
 4/11 anonim ***** válasza:

fokozatosan emeld az edzésszámot,mert az hogy kijössz a kórházból és a nulláról elkezdesz heti 5öt edzeni az 2 hétig ha tartani fog.

kezd heti 2-3ról és havonta növeld heti 1el.

eredményes meg úgy lehetnél ha nem kínlódnál magadban,hanem bérelnél egy személyi edzőt és vele edzenél 3-6 hónapig.

2016. júl. 31. 18:04
 5/11 A kérdező kommentje:

Műtöttek, így csak szeptemberben kezdhetek el újra sportolni :) Iskola mellett nehéz lesz a heti 5 edzés, de akkor is megcsinálom valahogyan. Maximum ugyanazokon a napokon megyek spinningre, csak előbb bemegyek súlyzózni. Vagy utána maradok.

Egyébként lány vagyok :)

2016. júl. 31. 18:11
 6/11 anonim ***** válasza:
iskola mellett nehéz?viccelsz?:)és aki hétfőtől-szombatig napi 12órázik?:)
2016. júl. 31. 20:22
 7/11 A kérdező kommentje:
A TRX egyébként formálja az alakot? Mert spinning helyett még erre gondoltam
2016. aug. 2. 16:54
 8/11 Cortez70 ***** válasza:
Eleinte kezdőkét igen. Nekem nokedli terhelést ad.
2016. aug. 2. 16:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát én elég puha vagyok és hatékony edzést szeretnék :)
2016. aug. 2. 18:31
 10/11 Cortez70 ***** válasza:
Egy ideig akkor jó lesz.
2016. aug. 2. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!