Ez az edzésterv így jó?
1. nap: mell, kar, váll
fekvenyomás 5x10
áthúzás 3x10
bicepsz francia rúddal 4x10
tricepszhajlítás kézi súlyzóval fej mögött 3x10/ homlokra engedés
előre emelés 3x10
mellről nyomás 5x10
archoz húzás 3x10
Vállproblémám van (nagyon laza a kulcscsonti izületem) és pl. oldalemelést kb. 4kg-nál többel nem tudok csinálni mert megfájdul a vállam. Vagy csináljam kis súllyal és majd megerősödik? Döntött törzsű oldalemelés detto...
2.nap: láb
guggolás: 5x10
vádlizás: 6x10
lábtoló még vagy kitörés esetleg?
van otthon egy ilyenem nem tudom ér-e valamit ha használom:
3.nap: hát, csuklya
hiperhajlítás 4x10
evezés döntött törzzsel 3x10
T-rudas evezés 3x10
csigás evezés 3x10
vállvonogatás 3x10
felhúzás?
Van egy gyenge gerincferdülésem és tartásproblémám is, tornára is jártam vele régebben. Felhúzást csináljak vagy egyelőre elég a hiperhajlítás is?
Otthon edzenék, van fekvenyomó pad csigával, rúd, francia rúd, a "gép" amit linkeltem, tárcsás egykezes súlyzó 2 db, és kb 100-110kg-nyi súlytárcsa.
+ Még az lenne a kérdésem, hogy ha úgy guggolok, hogy a fek. padból emelem ki a súlyt (a középső részt, amire rá kell feküdni, nem lehet kiszedni) mennyire biztonságos?
Lehetőleg próbáljatok a legtöbb kérdésre válaszolni, további tippeket is nyugodtan írjatok.
Köszönöm (és bocs, hogy ilyen hosszú lett)
17/F
F0s.
Én azt mondom csinálj teljestestet heti 3x.
Fekvenyomás 4-5x5-8
Guggolás 4-5x5-8
Felhúzás is ugyan ennyi.
Vállból nyomás egyik edzésnapon másik edzésnapon oldalemelés 4 sorozat 8 ismétlés.
Homlokra engedés 4x6-8
Vádlizz is 4x8
Bicepsz állva 3x8
Eleinte ennek működnie kell.
#1 Köszönöm.
#2 Igazából eddig az icf-et csináltam (nyáron kezdtem) és jó is volt, de most keződik az iskola, idén érettségizem és nem tudom, hogy lesz-e elég időm egy ilyen edzésre.(az icf-es általában bemelegítéssel együtt nekem kb. 2 óra)
Azért gondoltam ezt az osztott edzést, hogy a lábat berakom péntekre, mell,kar,váll vasárnap, háthoz meg csak lesz egy "rövidebb" napom a héten. Vagy ez így nem elég?
A többi kérdésre is válaszoljatok légyszíves.
Kb. úgy nézek ki mint a baloldali képen és úgy szeretnék majd kinézni mint a jobboldali.
Köszönöm.
És akkor ezzel az osztott edzéssel is lehet fejlődni, olyan szintre amit linkeltem?
1-2 év alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!