Na arra mondj valamit, hogy nem ettem még igazán finom kaját, ami nem részben állati eredetű alapanyagból áll... szóval szerinted azt kéne válasszam, hogy egész életemben íztelen növényi szarságokat egyek?
2016. jún. 16. 16:48
62/70 anonim válasza:
MINDEN étel a világon elkészithető vegán alapanyagokból. te a tipikus suttyó keleteurópai gyökér vagy, aki azt hiszi, hogy a vegánok salátát esznek all day. ezt azért lessed meg:
ja és ha szerinted a gyümölcsök iztelenek és nem finomak, akkor öszintén sajnállak.
2016. jún. 16. 20:39
63/70 anonim válasza:
/Ezt a vega kollégának szánnám és kérem, hogy egyrészt olvassa végig mert marha tiszteletlenség úgy visszavágni, vagy egyáltalán visszaíni, hogy végig se olvasod másrészt meg ne kezelj minden állítást a részemről szentigaznak és örökkévalónak vettnek mert én is próbálok művelődni és eszerint saját döntéseket és gondolatokat hozni amik időről időre változnak./Itt elsősorban az ember növény illetve húsevő mivoltát szeretném kicsit tisztázni: És mi van azokkal akik érzékenyek egy csomó növényi fehérjére stb. Pl a gluténérzékenység és emellé még pl. betársul egy colitis ulcerosa vagy egy crohn vagy akármi más. Azok haljanak éhen? Az eszkimók is haljanak éhen mert nekik nem terem meg annyi növény hogy abból kiegyensúlyozott étrendet kövessenek. Sőt a világon mindenhol haljanak éhen ahol nincsenek olyan természeti adottságok, hogy növényekkel fedezzék a táplálékot. Haljon meg minden afrikai, dél amerikai törzs meg ahol hasonló módon vadászatból halászatból vagy nomád életmódból állatok legyilkolásából élnek? Ez az egészség meg hogy az ember rákényszerült a húsra de valójában növényevő egy marha nagy baromság, húzzál ki az őserdőbe és legeld le az egészet, próbáld ki melyik növény halálos vagy egyáltalán állíts össze ott egy olyan étrendet amivel életben tudsz maradni. Plusz ez a vega burzsuj életmód szerinted egy olyan családnál ahol a parizelre is alig futja, hogy lenne kivitelezhető?(ez nyilván egy barokkos túlzás de a növényevés drága). Alapból ha van egy kis sütnivalód belegondolsz abba, hogy ahhoz hogy fedezd minden tápanyagszükségleted, mennyi féle növényt és magvat meg kell enned, szerinted erre erre az őskorban vagy akármikor a füvespuszta közepén élőknek hogy lett volna lehetősége? Gondolkodj már kicsit komplexebben és próbáld már meg a témát megközelíteni több oldalról is mert lehet pár dolgot meg tudsz cáfolni de ezt az egész húsevő nem húsevő dolgot azért elég nehéz lenne egyértelműen eldönteni mindenki szempontjából, hogy kinek mi a jó, meg hogy az ember növényevésre fejlődött. Az ember mindenevő, alkalmazkodik bizonyos határokon belül.
2016. júl. 12. 07:14
64/70 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék a kommentemhez, hogy ez a megrögzöttség egy valamilyen témával kapcsolatban számomra hányingerkeltő. Főleg ez az interneten ilyen olyan helyekről összeszedett tudás által magát tudósnak, kutató professzornak képzelő réteg a legszánalmasabb aki olvas egy cikket pl. a tej káros hatásairól és onnantól kezdve azt mindeható tudományos tényként kezeli.
Képzeld nagyapám 80 éves és egész életében kolbászon, szalonnán, tejen élt és köszöni jól van még most is lepakolja az utánfutóról az 50 kilós zsákokat és felássa a kertet. Sőt ami a legdurvább, hogy esélye se lett volna vegaként felnőlni mert akkoriban az ilyesmi hóbort még a kanyarban sem volt. Ezt az egész életmódot, csak is kizárólag a modern kornak köszönheted mert utána tudsz az interneten nézni, hogy milyen növényben mennyi tápanyag van.
2016. júl. 12. 07:24
65/70 anonim válasza:
úramisten miket irsz, végén még felakasztom magam. eddig kb 100x irtam le hogy a vegán étrend a kisebbik rossz választásáról szól, és nem arról hogy jaj ezt meg azt tilos mert rossz. és azt is százszor leirtam, hogy ez arról szól, hogy akinek van lehetősége VÁLASZTANI (!!!!!!!!!) az miért választaná az állati eredetü ételt, mikor sokkal környezetkárositóbb és állatkinzóbb eledel, mint a növényi. ne irjál már olyanokat amire egyértelmü a válasz. azt is százszor leirtam hogy az embernek azért alakult ki mindenevő fogazat, mert mindent megevett a túlélés érdekében, csak hogy a mai világban max az általad felsorolt csöves helyeken nincs erre lehetőség, az meg kit érdekel? azt se tudják mi az az aminósav, náluk az a program hogy autógumit huznak egymásra, megtöltik gázzal és felgyujtják, szerinted ilyen majmokat érdeli mit esznek? (necklacing ennek a hobbinak a neve)
2016. júl. 12. 12:15
66/70 anonim válasza:
ja hogy gáz ha valaki innen onnan tanul? szerinted egy orvos honnan tanuk? vagy egy ügyvéd? vagy egy mérnök? ő találja fel a dolgokat? :))
am kb 14 éves lehetsz, a fiatalok szoktak jönni ezzel a DE PEDIG NEKEM VAN EGY ISMERŐSÖM AKI LÁNCDOHÁNYOS ÉS SEMMI BAJA - aki ezekkel jön az biólógiából nagyon khm 'nem okos' - amikor egészséges étrendről és életmódról beszélünk magunkkal versenyzünk és nem mással. van Józsi aki 40 évesen megdöglik a világ legegészségesebb étrendjén, viszont ha nem azon lett vna, lehet 30 évesen halt volna meg, meg van mari aki alkoholista meg csipszet zabál, és él 75 éves koráig. ha normálisa nevett vna élt vna 90-et. amúgy minden idős cukorbeteg, szivbeteg, gerincproblémái vannak, dagadtak, csunyák, büdösek, szóval eh
2016. júl. 12. 12:19
67/70 anonim válasza:
persze hogy a modern kornak köszönhető, mivel milliószor leirtam hogy ez nem a túlélésről szól, hanem a jól élésről. régen buták voltak az emberek mint a föld, itták a tejet meg ették a fehérkenyeret, azt se tudták mi az a glutén vagy a laktóz. régen nem volt net, az emberek örültek ha nem haltak éhen, persze hogy megettek minden szemetet.
2016. júl. 12. 12:21
68/70 anonim válasza:
A növényevés nem drága. Rizs, sárgaborsó, káposzta, kókuszzsír, len s effélékből eléggé jól lehet lakni, fehérjét is be lehet vinni s a fontos tápanyagok zömét (nem tápanyagtáblázat a fejem, nem tudom, mi marad ki, főleg, hogy nem vagyok vegán s nem érint)...
Ha húst ennék, nekem speciel megdrágulna az étrendem, mert akármilyen bolti vackot nem nyomnék be. De ha megtartanám a tojás zömét, akkor egy kis hús beleférne úgy is. Az állati fehérjének megvan az ára, de annyira azért nem drága. Csak közel sem olyan olcsó, mint a növények, amik viszont inkább szénhidrátot adnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!