Titeket nem zavar hogy a klasszikus testépítő diétával, egy csomó állat szenvedését és halálát okozzátok?
Azért nem hiszem, hogy napi két decitől komolyabb bajom lenne... Na meg ha jól tudom, a túró is tejből készül. :)
Azért azt, hogy egy haszonállatot a húsáért tartunk, ne hasonlítsuk már össze a gyerekneveléssel. :D
Egyébként igen, láttam már szőlőt, meg gyümölcsöst.... Évente többször permetezik vegyszerekkel mindkettőt. ;)
és még igy is kevesebb vegyszer van benne, mint a húsban.
te irtad, ami a tiéd, azzal azt csinálsz amit akarsz.
és akkor mi van ha abból készül a túró? ez hogy jön ide?
Nincs és...
Csak arra volt reakció, hogy blamáltad a tejet. Ennyi.
https://www.youtube.com/watch?v=UcN7SGGoCNI
https://www.youtube.com/watch?v=2-wNSzQgwms
hogy az ösztró tartalma mennyivel más, azt nem tudom, ettől függetlenül a túró fehéjre forrás, aminek van más 1000 alternativája, igy miért kéne ezt választani?
1 font sajt előállitásához 900 gallon viz kell, gondolom a túróval sincs máshogy
De még mindig nem értem, hogy hol az a fene nagy környezetszennyezés? Nem érdekel, hogy mi van Amerikában, vagy az Isten tudja melyik részén a világnak. Kimegyek Magyarországon akárhova, és virágzó természetet látok. A tehenészet mellett is, a tejüzem mellett is, és sorolhatnám. Egy rohadt olajfinomítóban dolgozok, és ott is virágzik a természet, pedig ha valahol, ott aztán kapja az ívet.
Ivóvíz akad, és még mindig nem értem, hogy hová tűnne el, hiszen folyamatos körforgásban van. A nagy CO2 mizériában meg szimplán nem hiszek, szerintem egyszerű üzlet. Azt aláírom, hogy sokkal kevesebb vegyszerrel kéne mind az állattartást, mind a növénytermesztést megvalósítani, de ennek is a rohadt pénz az oka.
Egyébként nekem azért gyanúsak ezek a statisztikák. Hogy éri meg egy kg húst ennyiért adni, ha több tízezer liter víz fogy el hozzá? Hogy marad ebből haszon? Ennyi víz többe kerül, mint a hús a pultban, és akkor semmi más költséget nem számoltam.
Az meg továbbra is hülyeség, hogy egymás céltalan gyilkolását összehasonlítod a táplálék céljából való öléssel.
Rólad a South Park egyik részének Prius tulajai jutnak eszembe, akik azt hiszik, hogy megmentik azzal a talicskával a Földet, és egyből rohadtul különbnek érzik magukat. A másik ilyen faj az elvakult bringás.
Vannak bajok, ez tény, de én nem abban látom a megoldást, hogy ne együnk húst, hanem a teljes folyamatot igyekezzünk jobbá tenni, és legyen a hús és a növény is "tiszta". Nem pártolom az állatkínzást, ha tehetném, én is kifizetném a plusz árat, hogy szabadon tartott állatot egyek, ahogy ezt teszem is, ha hozzájutok olyan termékhez. De senki ne hülyézzen le azért, mert eszek húst, és ne képzelje magát messiásnak, mert ő nem. Semmi bajom a vegánsággal, de az önelégültséggel annál több.
az SP-s részig olvastam
te is hülyeségeket irsz. a környezet szennyezés ugyan olyan mint az egészségtelen táplálkozás, hosszú távú átok, aminek apró előjelei vannak. itt nem attól beszélek, hogy levágnak egy disznót és fekete lesz a duna a kosztól, hanem a lassú, de folyamatos levegő szennyezése, aminek a kárát mi nyilván nem fogjuk megélni, de az unokáink igen.
a tápláléklános duma úgy ahogy van, nettó hülyeség, mivel... leirtam kb 3x, hogy mindent be tudsz vinni a szervezetedbe hús nélkül is, ergó nem vagy rákényszeritve a húsfogyasztásra, SŐT! a vegán étrend egészségesebb. az ember csak azért kezdett el állati eredetü ételt fogyasztani, mert rá volt kényszerülve, viszont a mai világban válaszhatsz, hogy mit fogyaszt.
mit is irtál még... ja hogy hogy éri meg. erre annyit mondok hogy bemész a boltba, megveszed 80 forintért, mikor 80. de hát hogy éri meg? a doboz! a design! maga a lé ami benne van! a viz, a cukor, az adalékanyagok! a szállitás! a munkások! blablabla.
az utolsó bekezdésnél vhogy össze csúszott az első sor.
ott annyit akartam irni hogy bemész a boltba és megveszed 80 forintért az energia italt (...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!