Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Megfelelő lenne-e egy ilyen...

Megfelelő lenne-e egy ilyen felépítésű edzésterv?

Figyelt kérdés

ABAB felosztás lenne. Hetente 4 alkalom, 2A és 2B. Konkrét gyakorlatokat majd még beleválogatom, esélyes hogy cserélgetni is fogom időnként, de a három alapgyakorlat (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) mindenképpen benne lesz.

A nap: Mell-Hát-Váll

Mellre és hátra 4 gyakorlatot csinálnék, vállra pedig hármat, hogy mind a három deltát megdolgoztassam.

B nap: Láb-kar-has

Lábon belül a combra 4 gyakorlat, a vádlira 1. A karnál bicepszre és tricepszre is három-három gyakorlatot csinálnék. Hasra két-három gyakorlat.

A legtöbb gyakorlatnál valószínűleg négy sorozatot használnék, és sorozatonként 6-8 ismétlést végeznék, úgy hogy az utolsó sorozatba az utolsó két-három ismétlésnél érezzem hogy ennél több már nem nagyon menne, de még szabályosan, segítség nélkül kimegy.

Két azonos nap közt három pihenőnap lenne, ez szerintem elegendő lenne a regenerációra az eddig olvasottak alapján.

Várom válaszaitokat, érveiteket hogy miért tekintitek jónak/rossznak egy ilyen felépítésű edzéstervet. Nyitott vagyok a véleményre, és ha kérhetem, indokoljátok is véleményeiteket.

Köszönöm! :)

2016. máj. 27. 20:30
 1/7 Cortez70 ***** válasza:
Ha edzésenként menne ennyi gyakorlat, akkor ez sok. Heti kétszeri edzésnél elég 2 gyakorlat izomcsoportonként. Szóval ha heti adagot írtál a gyakorlatoknál, akkor jó, amúgy meg sok. Lefelezheted.
2016. máj. 27. 20:34
 2/7 A kérdező kommentje:
edzésenként ennyi adag. Természetesen ezek a gyakorlatok nem bukásig mennek, ezért is feltételezem, hogy három pihenőnapnak elegendőnek kéne lennie a regenerációhoz.
2016. máj. 27. 20:39
 3/7 Cortez70 ***** válasza:
Nem, ez nagyon sok lesz, főleg ha naturál vagy. De majd ír más is tuti, nekem ez a véleményem és tapasztalatom.
2016. máj. 27. 20:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben. Most ez majd kipróbálom egy hónapig, és ha érzem hogy nem megy, akkor megfelezem a gyakorlatok számát ahogy mondtad.
2016. máj. 27. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Pont ugyanaz volt az első gondolatom, amit Cortez is leírt...

Fogod bírni, nem az a baj, csak nem fog az izom rendesen regenerálódni. Ha nem regenerálódik, nincs fejlődés. Ha nincs fejlődés, akkor csak az edzés öröméért edzel... Persze azért is lehet...

2016. máj. 27. 20:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor hanyagolom ezt a fajtát :)

Milyet ajánlotok a helyébe? Próbáljam meg úgy hogy a gyakorlatszámok maradnak, de csak heti egyszer eddzem meg az izomcsoportokat?

2016. máj. 27. 20:52
 7/7 Cortez70 ***** válasza:
Maradjon nyugodtan a heti kettő, de ahogy írtam is; elég lesz két gyakorlat is izomcsoportonként. Ha meg heti 3 teljes testes menne, akkor elég 1 gyakorlat.
2016. máj. 27. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!