Megfelelő lenne-e egy ilyen felépítésű edzésterv?
ABAB felosztás lenne. Hetente 4 alkalom, 2A és 2B. Konkrét gyakorlatokat majd még beleválogatom, esélyes hogy cserélgetni is fogom időnként, de a három alapgyakorlat (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) mindenképpen benne lesz.
A nap: Mell-Hát-Váll
Mellre és hátra 4 gyakorlatot csinálnék, vállra pedig hármat, hogy mind a három deltát megdolgoztassam.
B nap: Láb-kar-has
Lábon belül a combra 4 gyakorlat, a vádlira 1. A karnál bicepszre és tricepszre is három-három gyakorlatot csinálnék. Hasra két-három gyakorlat.
A legtöbb gyakorlatnál valószínűleg négy sorozatot használnék, és sorozatonként 6-8 ismétlést végeznék, úgy hogy az utolsó sorozatba az utolsó két-három ismétlésnél érezzem hogy ennél több már nem nagyon menne, de még szabályosan, segítség nélkül kimegy.
Két azonos nap közt három pihenőnap lenne, ez szerintem elegendő lenne a regenerációra az eddig olvasottak alapján.
Várom válaszaitokat, érveiteket hogy miért tekintitek jónak/rossznak egy ilyen felépítésű edzéstervet. Nyitott vagyok a véleményre, és ha kérhetem, indokoljátok is véleményeiteket.
Köszönöm! :)
Pont ugyanaz volt az első gondolatom, amit Cortez is leírt...
Fogod bírni, nem az a baj, csak nem fog az izom rendesen regenerálódni. Ha nem regenerálódik, nincs fejlődés. Ha nincs fejlődés, akkor csak az edzés öröméért edzel... Persze azért is lehet...
Rendben, akkor hanyagolom ezt a fajtát :)
Milyet ajánlotok a helyébe? Próbáljam meg úgy hogy a gyakorlatszámok maradnak, de csak heti egyszer eddzem meg az izomcsoportokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!