Megvan valahol magyarul az icf 5×5 edzésterv?
Szia! Heti 3 nap edzés,egy-egy nap pihivel, pl. Hétfő -szerda-péntek. Hétvége általában pihi.
A nap:
Guggolás 5x5
Fekvenyomás 5x5
Döntött törzsű evezés 5x5
Csuklyázás 3x10
Törzsfeszítés 2x10
Bicepszezés 3x8
Tricepsznyújtás fekve 3x8
B nap:
Guggolás
Fekvenyomás
D.törzsű evezés (10%-kal kisebb súly,mint A napon)
Felhúzás 1x5
Fejfölé nyomás 5x5
Szűknyomás 3x8
Bicepsz állva rúddal vagy kézisúllyal 3x8
Ha hétfőn pl. A nappal kezdesz,akkor szerda- B, péntek A, következő hétfő B, stb. Szóval A B A,B A B. A súlyt úgy válaszd meg,hogy 5 ismétlés bukás nélkül menjen mnden sorozatban. Edzésenként növeld 2,5 kilóval,ha nem megy,akkor pl. Hetente ennyivel. Amint elakadsz,deload,visszábbveszed a súlyt az adott gyakorlatban,és újraépítkezel. Én főként a fő alapgyakorlatokban szoktam törekedni a folyamatos emelésre,bicepsznél pl. Volt h stagnáltam 38 kilónál egy hónapig is :D
Köszönöm szépen. :)
Nem lesz sok az a plusz 2.5 kiló minden edzésen?
Szivesen!
De igen,egy idő után sok lesz. Én Hetente emelek 2,5öt,ha sikerül. Ha nem,akkor is ezeket a gyakorlatokat csinálom,mert megtetszett nagyon a program. Amúgy ez egy kezdőknek, de nem edzetleneknek szánt program,erő és izomnövelésre. Már nem emlékszem rendesen,de az alapgyakorlatokban az egy ismétléses maxom kb. 70%-ával kezdtem 5x5-öket nyomni, nekem úgy jött be.
"A" napon a program szerint csinálhatsz bicepszezés helyett húzódzkodást is, ha megy belőle egyszerre legalább 5 ismétlés. "B" napon szűk nyomás helyett mehet tolódzkodás.
Én is csak hetente fogok emelni +2.5 kilót, mert ez így túl sok (és közel sem értem még el a határaimat, mert nagyon kis súlyokkal edzek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!