Ha kétkezes bicepszet 25 kilóval végzem és 20 ismétlés megy vele maximum, akkor mennyi lehet az egy ismétléses értékem ebben a gyakorlatban?
--gömb--
Én 40-re tippelem. De ez nagyon változó tud lenni.
Nem kell megpróbálni, bicepsznél semmi értelme az egy ismétléses maxnak, mert úgyis belecsalsz.
--gömb--
Nincs mit. Igen szoktam, sőt az utóbbi időben csak így edzek (60% alatti súllyal), és idén nem is tervezek másképp edzeni, meglátjuk hogy mire jutok vele. Most mondjuk gyenge vagyok, mert szűk a keret, de ahhoz képest hogy 65 kilóval húzok fel, egy 130-140 kg így is megy. Meg is nézem mindjárt.
Fekvenyomasnal nekem is nehezen érik be a magas ismétlés, bár az eddigi legjobbat, 100 kg-ot így értem el (65 kg-ba nyomtam 17-et). Ott egy kicsit érdemes nagyobb súlyt használni (de még 70% alatt ebben az esetben), vagy pedig nagyon meg kell erőltetni a végét. Tehát ha a 20. ismétlés majd' rád szakad, akkor nyomj bele még 10-et :D
Saxx: Az a kalkulátor nem jó. Nem lehet beírni tíz feletti ismétlést, már néztem.
Monty: Csak kíváncsi voltam, nem tehetek róla, hogy volt ma még egy ilyen kérdés.
Gömb: Megfogadom a tanácsot és gratulálok az eredményeidhez!
Én most fekve egykezessel nyomok, elvileg nehezebb a stabilizáció miatt és 15 ismétlés körül pumpáltam, ezt akarom felvinni még és utána meglépek egy nagyobb súlyt, utána megint 20-30 ismétlés közé megyek és visszatérek a rúdra, megnézem mit tudok. :)
--gömb--
Köszi. Mondjuk én még nem nevezhetem magam erősnek. Majd 250-től.
Megnéztem amúgy, 150 kg viszonylag stabilan följött. Szumo huzasban valószínűleg ment volna a 160 is, de az az igazság hogy azt már nem néztem meg mert egy darabig próbáltam felcibálni a 160-at szeles fogasban de nem ment és kifáradtam :)
Az egykezes valóban nehezebb valamivel, én is szoktam sima nyomás után nyomni két 20 kilossal kiegészítésnek. Ha nagyon erőltetem akkor belemegy 40-50, szaggatottan de még egy sorozatban.
De mostanában nem erőltetem, 15-25-tel megelégszek. A kemény edzéshez kell nekem a fű és a fehérje.
Jó amúgy amit írsz, a 20-30 az pont az a tartomány ami ha tényleg határig megy a vége akkor még masszívan hoz erőt.
Ha egykezesben x kilorol eljutsz mondjuk a duplájára, akkor a rudas nyomás is közel megduplázódik szerintem.
Legfeljebb annyi különbség lesz amennyit az elején az idegrendszeri adaptáció jelent (az egykezesnél).
Oké Gömb, köszi a választ.
Cortez nyugi. Más is csinál egy ismétléses maxot bicepszbe, erőemelő versenyeken is van bicepsz, például CT Fletcher 120 kilót emelt fel.
https://www.youtube.com/watch?v=Hb9le4PE5r4
Persze izoláció, de azért szerintem ha valaki megnézi, hogy mennyi a max amit felbír emelni az nem bűn. Szerintem itt még elmegy, egy lórúgásnál már szerintem hülyeség nézegetni. Ráadásul a kétkezes bicepszhajlítás az alapgyakorlatnak számít, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!