Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolás nulláról, hogyan?

Guggolás nulláról, hogyan?

Figyelt kérdés

Tehát: full kezdőként, nem nulláról, hanem még annál is lejjebbről kezdtem kb egy hónapja a súlyzós edzéseket. Szériában guggolás, kitörés 3 kg-s kézisúlyzópárral megy.

Ma szemezgettem az állvánnyal, volt, aki segítsen az alapokban, és letörten vettem tudomásul, hogy még az üres rúddal sem tudok leguggolni. :(

A kérdés a következő: Mit edzzek, és hogyan, ha egy év alatt bele akarok guggolni a saját testsúlyomba?

Elég, ha fokozatosan növelem a kézisúlyt, illetve a hát edzésénél a terhelést, vagy be kellene iktassak valamit pluszban?

Egyelőre még teljes testre edzek heti 3-4 alkalommal, nem osztottan.

2016. febr. 4. 18:56
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Szabad súllyal még meg sem merem próbálni, beterítene a rúd. :/ :D

Az egy következő lépcső lesz, ha már a keretben legalább az üres rúddal teljes magabiztossággal tudok dolgozni.

2016. febr. 4. 21:55
 22/29 anonim ***** válasza:
Ha nem gyakorlod nem fog menni. Kezd el 10 kg-os ruddal. A smith-gepes gyakorlat termeszet ellenes nem azert nem megy mert gyenge vagy hozza hanem mert nem jo.
2016. febr. 4. 22:10
 23/29 anonim ***** válasza:

Vera, nagyon sok múlik a vérehajtáson amit a legtöbben nem is értenek. Nem is egy hanem több jó edzőt kéne keresned és venni tőlük pár órát. Vagy sok youtube videót kéne nézned a végrehajtásról. Eleve egy gyakorlatot is sokféleképpen lehet elvégezni. Melyik végtagot hova pozícionálod, mit hova húzol, izolálod az izmot vagy integrálod az izmokat. Ezt sok év megtanulni és megspórolhatsz sérüléseket meg elpazarolt időt. Mert hatékonyabb lesz az egész.

Rá kell menni a progresszióra ez a másik. Minden edzésen több ismétléssel vagy nagyobb súllyal kell végrehajtani a gyakorlatokat és írogatni kell füzetbe.

2016. febr. 4. 22:49
 24/29 A kérdező kommentje:

#22: Értsd meg, félek tőle! Ha egy ilyen megindul..

Békakrokk: Ez nagyon szép, csak tudod, ez nem Budapest, itt nem hemzsegnek a személyi edzők. :/

Itt még teremedző sincs, csak csoportos fitnesz edzők. Általános tudásuk van, de ahogy észrevettem, a nagy súlyos témákban nem igazán vannak otthon. :/

Másokat figyelek, meg youtube. Ennyi.

2016. febr. 5. 02:28
 25/29 anonim ***** válasza:
Kerj meg valakit, hogy segitsen az elejen. A legelso sorozat utan nem lesz ra szukseged mert meglatod milyen jol megy es feloldodik a felelmed.
2016. febr. 5. 07:22
 26/29 Andi80018 ***** válasza:
Én erősen kétlem, hogy egy év múlva bele tudnál guggolni 70-75 kilóba, de legyen úgy. :-)
2016. febr. 7. 09:54
 27/29 anonim ***** válasza:

Tudok olyat aki 5 hónap után beleguggolt 58-60kg-os testsúllyal.

2016. febr. 8. 12:53
 28/29 anonim ***** válasza:
70-be 8-at ez kimaradt
2016. febr. 8. 12:56
 29/29 A kérdező kommentje:

Andi: nagyon elszánt vagyok. Tavaly ilyenkor 107 kg-san az összes mozgásom kb annyi volt, hogy kigyalogoltam a vonathoz, és elmentem boltba.

Most konditerembe járok, Emellett spinningre, tavaly nyáron már 70-90 km-es biciklitúrákat toltam, idén pedig irány Arad bringával.

Bármire képes vagyok! ;)

2016. febr. 8. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!