Egy lánynak mennyi kalória kell a tömegnöveléshez es mmeddig kell csinálni?
55 kg vagyok
1-1,5 orat szoktam edzeni kb
De ennyire? Ijesztő. Tudom, hogy van szórás, s egyes oldalakon előadják, hogy 800-1000 kcal elég lehet valakinek kicsit aktív életben súlytartáshoz, de ez nekem mindig elég hihetetlennek tűnt. Mert hogy valakinek 5000 kcal sem elég, az rendben van, azt össze lehet hozni. De a szinte semmiből élni...
De ez még OK is, ha nem írnák sok testépítő oldalon úgy, mintha egy nőnek kötelezően nem lenne szabad ennie szálkásításkor, tömegeléskor se rendesen. Tegnap olvasgattam a témában (bár alapból edzésről, csak belefutottam táplálkozásba is), s egy testépítő oldalon még a fehérjét is levitték nőknél, mert sok kalóriát tartalmaz...
Ok, köszi. Amit Cortez írt, az alapján számolj, aztán ha kevés a ch, emeld. De ezt is leírta. :)
Alakulsz azért, nem? Vagy kevésnek gondolod a kaját, ezért kérdezted?
szerintem ahhoz kepest h dietas kajan voltam eleg jol fejlődtem,bár csak én gondolom így de cortez adhat véleményt rolam ha akar
cortez tudja ki vagyok (brigitta)
hat az van h már nem latom a fejlődést ,szeretnék egy kis izmot felszedni
#12 Én sem tudtam tartani az 1500 kcal-os limitet. 1700-1800-zal már jól elvagyok. De van heti 1-2 nap, amikor 2000 vagy annál is több lesz a nap végére. :)
Szerintem millió dologtól függ. Életkor, fizikai aktivitás az edzés mellett (munka jellege), gyors/lassú anyagcsere, izmok nagysága, kevés alvás, stressz stb.
Hoppá. Nagyon optimalizál a tested, Cortez.
A háztartásomban átlag fölötti gyors anyagcseréjű emberek vannak (ami nem jelenti azt, hogy ne lenne rajtunk túlsúly), de visszatérve az 1500-hoz, azzal inkább szálkásítani vagyv súlyt tartani szoktak a normálisabb nem sok hájjal s minimális izommal rendelkező tinilányok is, nem tömegelni.
De végülis mindegy, vannak extrémitások is, ezért is kell korrigálni.
egyébként ez a kalóriabázis megbízható oldal? jol irja ki kaloriat meg a tapanyagot?
csak h egy "minta étrendet" össze rakjak vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!