Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen a jó edzésterv és hogy...

Pszicho88 kérdése:

Milyen a jó edzésterv és hogy növeljem a terhelést?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Körülbelül háromnegyed éve kezdtem el hobbi szinten a testépítést. Szeretnék hasznos információkat kapni olyanoktól, akik sokat fejlődtek és már több éve edzenek.

A neten elég sok edzésterv van fönn, ám ezek legtöbbje nem magyarázza a részleteket és a dolgok miértjét sem részletezi legtöbbször.

Csináltam kisebb ismétlésszámú edzéseket is, de nem jöttek be túlzottan. Ami viszont nagyon bejön az a 12-15- ig terjedő ismétlések. Magamnak szeretnék írni edzéstervet és szeretnék ehhez ötleteket, tippet kapni. Jártam konditerembe is, ám magamnak szeretném megválasztani a gyakorlatokat és az ismétlésszámokat is. Vékony testalkatú, nehezen hízó fajta vagyok. 180 cm magas, 71 kg. Heti 2 edzésnapot tartok. A piramisrendszer mely gyakorlatoknál jó és a többi gyakorlatnál hogy érdemes növelni a terhelést és módosítani az ismétlésszámot?

Baj e az, ha napi majdnem 2 órát edzek?

Okozhat e ez kritikus növekedési hormon csökkenést és ezáltal elmaradhat e a kívánt növekedés?

2016. jan. 16. 15:28
1 2 3 4
 31/33 Cortez70 ***** válasza:
Nem vagyunk egyformák, neked kell kitapasztalni, hogy számodra mi a jó.
2016. jan. 16. 20:36
 32/33 A kérdező kommentje:

"Guggolás 2 sorozat+2 bemelegito

Fekvenyomás 2 sorozat+2bemelegito

Döntött törzsű evezés 2 sorozat+2 bemelegito

Merevlábas felhúzás 2 sorozat

Fej fölé nyomás 2 sorozat

Kétkezes bicepsz 2 sorozat

Álló vádli 2 sorozat

Válassz egy sulyt amibe 10 ismetles menne és azzal csinalj 1. Héten 2x8-at majd 2. Héten 2x9 ... 5. Héten 2x12

Ha ment a 2x12 szepen akkor emeld a sulyokat 10%-al es ujraindul a 2x8"

Ez az edzésterv is nagyon tetszik.

Ugye itt heti 2 napon történne edzés ezzel a tervvel.

Nem tudom mi történne ha a hét másik napjára írnék egy másik gyakorlatsort is, hogy izgalmasabb legyen a program és, hogy más szögből is érje terhelés az izmokat.

Mi történne akkor? Azért ez nekem hosszú időn keresztül nagyon monoton lenne.

2016. jan. 16. 22:51
 33/33 anonim ***** válasza:
Mindket modszert probaltam az alabbiak kozul es nekem sokkal jobban bevallt az, hogy adott ismetleszam megtartasa mellett a sulyon novelek edzesrol edzesre mint az, hogy adott suly megtartasaval egyre tobb ismetlest hajtok vegre. A masodik modszerrel nagyon hamar elkezdtem stagnalni.
2016. jan. 17. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!