Milyen a jó edzésterv és hogy növeljem a terhelést?
Sziasztok!
Körülbelül háromnegyed éve kezdtem el hobbi szinten a testépítést. Szeretnék hasznos információkat kapni olyanoktól, akik sokat fejlődtek és már több éve edzenek.
A neten elég sok edzésterv van fönn, ám ezek legtöbbje nem magyarázza a részleteket és a dolgok miértjét sem részletezi legtöbbször.
Csináltam kisebb ismétlésszámú edzéseket is, de nem jöttek be túlzottan. Ami viszont nagyon bejön az a 12-15- ig terjedő ismétlések. Magamnak szeretnék írni edzéstervet és szeretnék ehhez ötleteket, tippet kapni. Jártam konditerembe is, ám magamnak szeretném megválasztani a gyakorlatokat és az ismétlésszámokat is. Vékony testalkatú, nehezen hízó fajta vagyok. 180 cm magas, 71 kg. Heti 2 edzésnapot tartok. A piramisrendszer mely gyakorlatoknál jó és a többi gyakorlatnál hogy érdemes növelni a terhelést és módosítani az ismétlésszámot?
Baj e az, ha napi majdnem 2 órát edzek?
Okozhat e ez kritikus növekedési hormon csökkenést és ezáltal elmaradhat e a kívánt növekedés?
"Guggolás 2 sorozat+2 bemelegito
Fekvenyomás 2 sorozat+2bemelegito
Döntött törzsű evezés 2 sorozat+2 bemelegito
Merevlábas felhúzás 2 sorozat
Fej fölé nyomás 2 sorozat
Kétkezes bicepsz 2 sorozat
Álló vádli 2 sorozat
Válassz egy sulyt amibe 10 ismetles menne és azzal csinalj 1. Héten 2x8-at majd 2. Héten 2x9 ... 5. Héten 2x12
Ha ment a 2x12 szepen akkor emeld a sulyokat 10%-al es ujraindul a 2x8"
Ez az edzésterv is nagyon tetszik.
Ugye itt heti 2 napon történne edzés ezzel a tervvel.
Nem tudom mi történne ha a hét másik napjára írnék egy másik gyakorlatsort is, hogy izgalmasabb legyen a program és, hogy más szögből is érje terhelés az izmokat.
Mi történne akkor? Azért ez nekem hosszú időn keresztül nagyon monoton lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!