Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzésterv írása az alábbi...

Edzésterv írása az alábbi feltételekkel?

Figyelt kérdés

-Szóval egy izmot heti kétszer szeretnék megedzeni, alapgyakorlatokkal. (felhúzás, guggolás, fekvenyomás, döntött törzsű evezés, mellről nyomás, bicepsz állva rúddal)

-Mindenképp teljes testes edzést szeretnék.

A kérdés, hogy hány sorozatot végezzek, és azt milyen ismétléssel?

Mivel heti kétszer edzek egy izmot, mehet magasabb volumen is (a heti 3 teljes testes edzéshez képest).

Lényegében a volument a heti 1 edzés osztottan, és a heti 3 teljes test edzés között kellene elhelyezni.

Hogyan csináljam?

2016. jan. 10. 14:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mehet 3x5 utána pedig 3x10-12 minden gyakorlatnál, ha bírod. De, lehet elegendő lenne az 5x5 is. A lényeg, hogy folyamatos legyen a fejlődés.
2016. jan. 10. 14:54
 2/14 Cortez70 ***** válasza:
Mehet 2 gyakorlat is ez esetben egy izomcsoportra. 3-4 sorozat gyakorlatonként. Több nem kell ha kétszer edzel le egy izmot naturálban.
2016. jan. 10. 14:55
 3/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előző válaszokkal, mi a cél egyébként, tömegnövelés?
2016. jan. 10. 15:18
 4/14 A kérdező kommentje:

Cortez70:

Ha csak egy gyakorlattal akarom megedzeni, akkor hogy ajánlod?

2016. jan. 10. 15:39
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem Cortez vagyok, de ha egy gyakorlat, akkor akár sorozat, de a kettő jobb lenne szerintem.
2016. jan. 10. 15:43
 6/14 Cortez70 ***** válasza:
Akkor nyomathatsz 5 sorozatot is. + a végére egy kis súlyos szériát magas ismétlésszámmal.
2016. jan. 10. 15:44
 7/14 A kérdező kommentje:

Tehát akkor mondjuk 5x5, utána leveszek a súlyból, és 2x12-20?

Működne egyébként? Így legalább a regenerációval se lenne gond. Egyébként a cél erő, és tömegnövelés.

2016. jan. 10. 15:49
 8/14 Cortez70 ***** válasza:
Elég 1 kis súlyos sorozat is. Működik persze és szerintem tudsz is regenerálódni. Most én is kétszer edzek egy izmot, ez megy 2 hónapig majd. Már évek óta teljes osztottat végzek, most kicsit váltottam. Ha én két gyakorlattal, gyakorlatonként 3 munkasorozattal 45 évesen tudok regenerálódni, akkor a fiatalok meg bőven.:)
2016. jan. 10. 15:53
 9/14 anonim ***** válasza:

nem igazán értem miért akarsz heti 2 teljes testest, 3 helyett.

Ennyi erővel csinálhatnál Upper/lower-t. Az jobb lenne.

Ha meg a teljes testesbol nem engedsz akkor csinald 3x és akkor már az ICF 5x5-nél vagy. Ott nagy a volumen.

2016. jan. 10. 18:13
 10/14 A kérdező kommentje:

Sok helyen olvastam, hogy az izom heti két megedzése a legalkalmasabb.

Régen csináltam heti 3x az 5x5-t, de nem igazán tudtam regenerálódni, és így a fejlődés is lassú volt.

2016. jan. 10. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!