Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen a jó edzésterv és hogy...

Pszicho88 kérdése:

Milyen a jó edzésterv és hogy növeljem a terhelést?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Körülbelül háromnegyed éve kezdtem el hobbi szinten a testépítést. Szeretnék hasznos információkat kapni olyanoktól, akik sokat fejlődtek és már több éve edzenek.

A neten elég sok edzésterv van fönn, ám ezek legtöbbje nem magyarázza a részleteket és a dolgok miértjét sem részletezi legtöbbször.

Csináltam kisebb ismétlésszámú edzéseket is, de nem jöttek be túlzottan. Ami viszont nagyon bejön az a 12-15- ig terjedő ismétlések. Magamnak szeretnék írni edzéstervet és szeretnék ehhez ötleteket, tippet kapni. Jártam konditerembe is, ám magamnak szeretném megválasztani a gyakorlatokat és az ismétlésszámokat is. Vékony testalkatú, nehezen hízó fajta vagyok. 180 cm magas, 71 kg. Heti 2 edzésnapot tartok. A piramisrendszer mely gyakorlatoknál jó és a többi gyakorlatnál hogy érdemes növelni a terhelést és módosítani az ismétlésszámot?

Baj e az, ha napi majdnem 2 órát edzek?

Okozhat e ez kritikus növekedési hormon csökkenést és ezáltal elmaradhat e a kívánt növekedés?

2016. jan. 16. 15:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Növekedési hormon csökkenés az edzéstől? Maximum magasabb lesz. Heti 2 edzés elég kevés, 3 kéne azért, és teljes test edzés. Most teremben, vagy otthon edzenél?
2016. jan. 16. 15:31
 2/33 Cortez70 ***** válasza:
54%

60-80 perces edzés kell. Ha ennyivel nem edzel le, akkor nem edzettél intenzíven, keményen. Az utána lévő edzési időtartam már nem tesz hozzá semmi pluszt!

Piramist nagy súlyos alapgyakorlatoknál alkalmazok, mikor felmegyek akkora súlyra is, amiből csak 5-6 ismétlés megy.

Heti 2 nap edzés az nem sokra elég, eleinte talán fejlődsz vele.

2016. jan. 16. 15:34
 3/33 A kérdező kommentje:

Otthon edzek most. Otthon a kaját is jobban meg tudom oldani és nem kell alkalmazkodnom másokhoz, várni a gépekre, olyan zene megy, amit szeretek és még mindig a szabad súlyos edzések a leghatékonyabbak, azok hozzák a legnagyobb izomtömeg növekedést.

Heti 3 napot edzettem, de körülbelül 2 hónapja vissza álltam 2 napra, mert heti 1 napon boxolni járok és úgy gondoltam az edzést kicsit visszaveszem 2 napra, hogy legyen erőm a boxra is, aztán meglátjuk. Két napba viszont nehéz belesűríteni a gyakorlatokat, ezért is 2 órásak az edzések.

2016. jan. 16. 15:38
 4/33 Cortez70 ***** válasza:
Nem is kell minden gyakorlatot megcsinálni. Az nem ugyanaz, ha összesűríted 2 napra a 3 nap edzését. Ennyi erővel ha egyszer edzenék 4 órát, akkor az is elég lenne, pedig nem. :)
2016. jan. 16. 15:43
 5/33 A kérdező kommentje:

Értelek Cortez70.

Akkor átállok heti 3 napra és 60-80 percbe belesűrítem az edzést.

Nagy súlyos alapgyakorlatok.

Gondolom fekvenyomás, guggolás, akkor ezeknél jó a piramis elv.

A többinél milyen terhelési módot alkalmazol, milyen ismétlésekkel és milyen időközönként emeled a súlyokat?

Írnál pár példát nekem?

2016. jan. 16. 15:45
 6/33 anonim ***** válasza:

[link]

Ehhez az edzéstervhez csak egy kétkezes rúd, Meg állvány

Lehet heti 2x is csinálni akkor 2 db nehéz napot kell tartani.

Ne változtass a terven az első 3 ciklus során.

2016. jan. 16. 15:50
 7/33 Cortez70 ***** válasza:
ICF 5x5 is jó lenne.
2016. jan. 16. 15:51
 8/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de nem nagyon tudok angolul.

Esetleg egy magyar nyelvűt tudnál ajánlani?

2016. jan. 16. 15:53
 9/33 Cortez70 ***** válasza:

Ezt találtam neked magyarázatként, szerintem a mostani kérdéshez író 71%-os írta:

Amugy a gyakorlatok:

Squat=guggolás

Bench press=fekvenyomás

Barbell row= döntött törzsű evezés

Shrug=vállvonohatás

Barbell curl=bicepsz egyenes rúddal

Incline curl= bicepsz kezisulyzokkal ferdepadon

Chinups=szukfogasu huzodszkodas

Hyperextensions=hiperhajlitas

Skullcrushers=koponyatoro

Close grip bench press=szukfogasu fekvenyomas

Overhead press=fej fole nyomas

Deadlift=felhuzas

A sulyok ugy mennek hogy 5x5 ugyanakkora sullyal majd kovetkezo edzesen 2.5 kg-ot emelsz

Felhuzas eseten 5 kg-ot

Ha nem megy az 5x5 akkor ujra probalod kovetkezo edzesen ha akkor se megy csokkentesz 10%-ot és ujra felépitkezel.

Az izolacios gyakorlatokat csinald ahogy megy, ha erosodsz az alapgyakorlatokban ezekben is erosodni fogsz.

Egyél rendesen, ez az edzesterv csak kaloriapluszban mukodik jol.

2016. jan. 16. 15:59
 10/33 A kérdező kommentje:

Miért gondolod ,hogy nekem jó az 5X5 -ös edzésterv?

Jókat írnak róla, viszont én keveslem az 5 ismétlést és kezdőként szerintem nem jó ennyire alacsony ismétlésre lemenni. Amúgy mennyi ideig kell egy gyakorlat 1 sorozatának tartania? Fél perc, egy perc?

2016. jan. 16. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!