Sportolj valamit, pl. kocogj,attól megnő az étvágy, igyál napi legalább 2 liter vizet,az is segít az anyagcsere rendbeszedésében, és bár kérted,hogy ne de akkor is mondom:tényleg többet kell enned,nem gonoszkodásból mondom. Viszont kerüld az egészségtelen ételeket,csoki,chips,energiaital,azok csak üres kalóriák,semmivel nem táplálják a testedet. Igyál sok gyümölcsturmixot (házilag elkészíthető banánból,almából,eperből, tele vitaminnal). Figyelj oda,hogy legalább a napi 3 étkezés mindig meglegyen,bár az 5 az ideális. Először izomtömeget nem fogsz tudni növelni,míg ilyen alacsony a testtömeg-indexed,picit összeszeded magad,aztán jöhet az is.
2015. aug. 27. 13:03
2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ de egy átmozgató edzésterv mehet az evés mellett?
2015. aug. 27. 13:09
3/12 anonim válasza:
Szerintem igen,de akkor figyelj,hogy minél többet mozogsz,annál több kalóriát vigyél be,fogyásra szerencsére nincs szükséged :)
2015. aug. 27. 13:12
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm
2015. aug. 27. 13:13
5/12 anonim válasza:
Miért nem normális válasz, hogy "egyél, egyél, egyél"? Napi 5-6x fehérje és szénhidrátdús kajálás (+ zöldségek a rost miatt, mellé mehet valamilyen komplex vitaminkészítmény), 2-3 liter folyadék (víz) és heti 3x edzés (ennyi idősen a saját testsúlyos edzés ideális lesz neked, keress rá a fegyencedzésre, csak egy húzódzkodórudat kell venni hozzá, ha otthon nincs húzódzkodásra alkalmas hely, pl. egy faág).
Orvosi kivizsgálásra is érdemes lehet elmenni, hátha van valami szervi oka az alacsony testsúlyodnak.
2015. aug. 27. 13:24
6/12 anonim válasza:
Olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet, benne vannak az alapok.
2015. aug. 27. 13:31
7/12 anonim válasza:
Saját testsúlyos edzés, mellé küzdősport, ami állóképességnövelő. Az felpörgeti az anyagsceréd és lesz étvágyad. Vizsgáltasd meg a pajzsmigyed is, mert kórosan sovány lehetsz.
2015. aug. 27. 15:54
8/12 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy baja van. Ennyi idősen én voltam 177 centi meg 52 kiló. Utána eltelt egy kis idő, elkezdtem edzeni, valamivel többet ettem és most 70-75 kiló vagyok 179 centihez.
2015. aug. 27. 18:05
9/12 anonim válasza:
De amúgy meglehet látogatni a dokit. Én is megjártam. Lisztérzékenynek is tituláltak meg mindenféle anomáliát rám sütöttek. Még egy nagy tényező az idő. 15 évesen nem leszel izomállat, ha későn érő vagy. Idővel ha szerencséd van lassul az anyagcseréd. Az is lehet, hogy tényleg keveset eszel. Ezt így nem lehet tudni. Továbbra is csak azt lehet mondani, hogy egyél többet, lehetőleg vigyél be sok fehérjét és szénhidrátot és eddz saját súllyal, ahogy már írták. Tolódzkodás, húzódzkodás, fekvőtámasz, egylábas guggolás. Ezekből ha jó leszel, akkor meg fog látszani.
2015. aug. 27. 18:09
10/12 anonim válasza:
Extrém alacsony a 180/49 én 180/70 voltam úgy ennyi idősen, hogy bár sportoltam, de abszolút nem olyasmit, amitől komolyan tömegeltem volna.
Mindenképpen keress fel első körben egy orvost és/vagy egy dietetikust, mert ennek valami egészségügyi oka is lehet, nem csak a kóros elhízás lehet veszélyes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!