Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés után miből készítsek...

Edzés után miből készítsek turmixot?

Figyelt kérdés
Saját testsúlyos edzést végzek és elsősorban tömegelni szeretnék. A fehérje és egyéb készítményeket inkább kerülném. Mit tegyek az edzés utáni turmixba? Eddig tejet, banánt, barackot, zabot, lenmagot, tökmagot, túrót, fahéjat és mézet tettem, mit lehetne még esetleg?

2015. aug. 19. 17:43
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
A tojásból nem érdemes 20 gramm zsírt bevinni edzés után. Persze azt csinál mindenki amit akar.
2015. aug. 19. 23:26
 22/47 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy lesznek páran, akik próbálnak rávenni a táplálék kiegészítő szerekre...nem fog menni. Úgy vagyok vele, hogy felesleges és drága is. Az edzéshez szükséges fehérjemennyiséget normális táplálkozással is lehet fedezni és a fehérje porok nem helyettesítenek semmit, csak kiegészítik, benne van a nevében is. Nem vagyok versenyző és nem kell figyelnem annyira a testsúlyomra, szóval nem sok értelmét látom.

A kérdés az volt, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztani közvetlen edzés után? Azért gondoltam, hogy célszerű ezt turmix formájában tenni, mert praktikus: bárhova magaddal tudod vinni és megiszod edzés után, ráadásul például a magokat jobb pépessé tenni, mert ha egészben nyelem le, gondolom nem hasznosul annyira.

A tejről és a nyers tojásról viszont sikerült lebeszélnetek. Sok helyen olvastam és hallottam, hogy nem annyira alkalmasak edzéshez.

2015. aug. 20. 11:07
 23/47 anonim ***** válasza:

De még mindig nem érted.

Ezeket amiket Te beleraksz pont nem érsz semmit. A turmixnak az lenne a lényege hogy edzés után >gyorsan< szívódjon fel nem pedig a banános tejes akármid ott lötyögjön benned.

2015. aug. 20. 11:34
 24/47 A kérdező kommentje:
Jó. Akkor mit javasolsz helyette?
2015. aug. 20. 11:46
 25/47 anonim ***** válasza:

Egyél, tényleg.

Egy csirke+rizs nagyságrendekkel jobb, mint a tej+banán.

Azt fogd föl, hogy nem a turmix (az étel állaga) a lényeg, hanem a tápérték (a makronutriensek mennyisége, minősége).

2015. aug. 20. 11:50
 26/47 anonim ***** válasza:

Edzés után 48-72 óráig fennáll a megemelkedett fehérjeszintézis.

Az "anabolikus ablak" hülyeség már akkor is elég ingatag elképzelés volt, mikor bejelentették hogy "LEHET hogy van valami jelentősége".

Ha edzés után 2-3 órával sem eszel, akkor sem fog veled SEMMI történni.

2015. aug. 20. 11:54
 27/47 Osynho ***** válasza:
53%

Én pl biztos nem akartalak rábeszélni. Csak a kiegészítőkről alkotott hülyeségeket szerettem volna eloszlatni. Továbbra sem értem, hogy miért felesleges egy esszenciális tápanyag? És azt se értem hogy miért drága? 1g fehérjét (minél kevesebb zsírral) mennyiből tudsz bevinni szilárd kajából? Hogy nem sok értelmét látod, az a te dolgod, továbbra sem akarlak rábeszélni, én csak nem értem a gondolatmenetet.

"Az edzéshez szükséges fehérjemennyiséget normális táplálkozással is lehet fedezni és a fehérje porok nem helyettesítenek semmit, csak kiegészítik, benne van a nevében is."

Pontosan. Kiegészítik. Ennyi. Se több se kevesebb. Nélkülük is be lehet vinni a szülséges mennyiséget, de ehhez nem kell minden összeturmixolni, meg nyers tojásos, tejes, banános szarokat inni. :) Mert az nem "normális táplálkozás". Rendesen kell kajálni és kész.

2015. aug. 20. 12:16
 28/47 A kérdező kommentje:
Próbálok rendesen kajálni, emellett iszom a turmixot, nem helyette
2015. aug. 20. 12:45
 29/47 Osynho ***** válasza:
Nem is írtam, hogy helyette. Neked ez berögzült.XD Mindegy, úgyse megy át, amit írok. :D
2015. aug. 20. 13:05
 30/47 anonim ***** válasza:

Neked nem fér bele az agyadba, hogy semmi előnye nincsen a szupertejsavófäszkodásnak a rendes csirkemellel szemben... Vagy bármilyen más, akár sokkal zsírosabb hússal szemben.

Sőt, ha hajlamos vagy túlzásba vinni a kaját, egy szar turmix nem fog eltelíteni.

2015. aug. 20. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!