Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szóval a teljes test edzés...

Szóval a teljes test edzés nem működik, és nem jobb, mint az osztott?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=Dq-0dD343WU

Röviden, ők mind teljes test edzéssel edzettek:

[link] (bizony, az elején ő is - az egésznek az alapját a teljes test edzés adta)

[link]

[link]

[link]

[link]

A fenti képeken lévők idejében még csak dianabol volt elérhető, de nem volt elterjedt (ennek ellenére vannak köztük olyanok is, akik nem naturálok, de most nem erről van szó).

Ők viszont 110% naturálok:

+1: [link]

+2: [link]

Sőt, 1940-50 előtt minden világbajnok teljes test edzést követett. Ahogy megjelentek a szteroidok és egyéb gyógyszerek, úgy lett egyre inkább felosztva az edzésterv. :)

2015. júl. 30. 21:01
1 2 3 4 5
 31/41 HarciCsiga ***** válasza:
Miert kersezo te erosebb vagy, vagy sok erosebb ismerosod van? :D jo eroben vagy Breki
2015. júl. 31. 20:12
 32/41 anonim ***** válasza:

Kérdezo az arány 100/140/180 bp/sq/dl

Nem amit te irsz.

2015. júl. 31. 21:21
 33/41 anonim ***** válasza:
Ha a kivitelezés nem romlik egyáltalán, és az ismétlésszám vagy a súly nő akkor igazad van teljesen.
2015. júl. 31. 22:27
 34/41 A kérdező kommentje:

@Csiga:

Én "powerbuilder"-ként edzek, elsődleges szempont az erő, második az izom nagysága (harmadik a robbanékonyság, de azt csak egy periódusban edzem, mikor a guggolást és a döntött törzsű evezést lecserélem box squatra és pendlay evezésre).

325 lbs / 445 lbs / 515 lbs BP/SQ/DL (ezek 3-5 ismétlésen)

A guggolásom nevetséges, mivel elég magas vagyok, így mechanikailag eléggé hátrányos számomra, meg annyira nem is érdekel... sokat gondolkoztam rajta, hogy többet egyáltalán nem guggolok. Amire nagy hangsúlyt fektetek, az a deadlift, mivel hosszúak a kezeim, így viszonylag keveset kellett foglalkoznom vele ahhoz, hogy jó legyek benne. A fekvenyomáshoz sincs jó "genetikám", de azért meg a belemet kidolgozom, és arra "specializálódok". Jelenleg épp megállt az erőnövekedés, úgyhogy mellről nyomós-tricepszezős periódusban vagyok.

Egyébként a guggolás korábban volt több is, de hanyagolom, mert néha már ki nem állhatom. Főleg, hogy az erőemelők többsége elment a deadlift-guggolás irányba, és mindenki hanyagolja a fekvenyomást, így olyan számok születnek, ami nevetséges. Van aki 700 lbs felett végez deadlift-et meg 500 felett guggolást (akár több ismétlést), de a fekvenyomása alig 315, vagy épp annyi, 1 ismétlésen...

Nálunk ezek a számok. :D

2015. aug. 1. 11:54
 35/41 A kérdező kommentje:

"Amire nagy hangsúlyt fektetek, az a deadlift, mivel hosszúak a kezeim, így viszonylag keveset kellett foglalkoznom vele ahhoz, hogy jó legyek benne. "

Ez egy elég hülye mondat. Szóval a deadlift a kedvencem, egyértelmű okok miatt: különösebb figyelem nélkül is könnyen fejlődtem benne, és most sem fordítok rá különösebben figyelmet... Sőt, ha nem szeretném, ki is hagynám, csak kiegészítő gyakorlatokat végeznék, és úgy is fejlődnék benne. :)

2015. aug. 1. 11:58
 36/41 anonim ***** válasza:

Nekem tudnátok némi irányvonalat mutatni?

Szóval az elképzelések:

Heti maximum 3 napot tudok edzeni, 1-1,5 órát. Mindenképp teljes testes edzést szeretnék végezni, még haladó szinten is. Valahogy ez fogott meg, tetszik.

Izomcsoportonként nagyjából 2 alapgyakorlattal. Húzások, nyomások, evezések.

Fekvenyomás, húzódzkodás, döntött törzsű evezés, vállból nyomás, guggolás, bicepsz állva stb..stb.. A legfontosabb alapgyakorlatokat válogattam össze.

Az ismétlés tartományt 8-12, ideális esetben 10 körül tartanám. Vádlinál, hasnál mennék csak magasabbra.

Néha végeznék alacsony ismétlésű edzéseket max erőre, illetve magasabb 20-25 körülit erőállóképességre.

De az ideális tartomány 10 körül lenne.

Minden gyakorlatból 3 sorozatot végeznék!

Amiben sok ellentmondást tapasztaltam, azaz, hogy szükséges e az izombukás? Illetve, hogy hogy csináljam ezt a 3 sorozatot?

Próbáltam úgy, hogy az első sorozatban elértem a bukást 12 körül, a másodikban már 6-8-at tudtam belenyomni, a harmadikban pedig csak 2-3-at. Ez nagyon intenzív hatás volt, viszonylag kevesebb ismétléssel.

De volt, hogy szériáztam. 3-4 sorozat, 10 körüli ismétléssel. Itt nem volt ugye izombukás, de több ismétléssel tudtam dolgozni.

Kipróbáltam még azt is, hogy csak az utolsó sorozatban mentem bukásig. Annyira nem jött be.

A piramis módszer egyáltalán nem fogott meg, valahogy nem jön át. Pedig sokak szerint ez a legjobb.

Mit gondoltok hogyan kellene csinálnom? A felsoroltak közül melyik a legideálisabb testépítésre?

Köszönöm!!!

2015. aug. 1. 12:19
 37/41 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem ez az amit keresel.

2015. aug. 1. 12:29
 38/41 HarciCsiga ***** válasza:
Szerintem csak jaszkarizol kerdezo es ide tobb kommentet nem pazarlok :)
2015. aug. 1. 13:17
 39/41 anonim ***** válasza:
Ezek naturként ha valaki rendesen eszik simán elérhető számok.
2015. aug. 1. 13:18
 40/41 A kérdező kommentje:

@Csiga

Ezek erőemelő körökben nem valami nagy számok, még csak "advanced lifter"-nek sem mondanám magam. Viszont tény, hogy valószínűleg az erőhöz van megfelelő genetikám (amire a guggolás tökélesen rácáfol, de azért azok között, akik hasonló magasságúak, nem rossz szám ez).

Nem olyan nagy dolog összehozni ezeket a számokat. Ezidáig sosem akadtam el erőnövekedést illetően, köszönhetően a periodizált teljes test edzésnek (amiről egyébként szól a kérdés, a "jaszkarizásom" helyett), és valószínűleg most sem az edzésterv lesz a hibás, hanem egyszerűen a súlyom.

////

Kezdőknek ICF 5×5 a legjobb. :)

2015. aug. 1. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!