Szóval a teljes test edzés nem működik, és nem jobb, mint az osztott?
https://www.youtube.com/watch?v=Dq-0dD343WU
Röviden, ők mind teljes test edzéssel edzettek:
[link] (bizony, az elején ő is - az egésznek az alapját a teljes test edzés adta)
A fenti képeken lévők idejében még csak dianabol volt elérhető, de nem volt elterjedt (ennek ellenére vannak köztük olyanok is, akik nem naturálok, de most nem erről van szó).
Ők viszont 110% naturálok:
+1: [link]
+2: [link]
Sőt, 1940-50 előtt minden világbajnok teljes test edzést követett. Ahogy megjelentek a szteroidok és egyéb gyógyszerek, úgy lett egyre inkább felosztva az edzésterv. :)
Hát, béka, azt hittem erősebb vagy.
Mondjuk személy szerint az erőemelő-jellegű ("jellegű" = testépítő elemekkel kevert, angolul "powerbuilder"-nek nevezik) edzéseket preferálom, de 230 lbs (105 kg) fekvenyomás az még kezdő szint. 275 lbs -tól (124.73 kg) szokták "haladónak" nevezni magukat, de egy 315 lbs-os (142.88 kg) fekvenyomás felépítése maximum 2 év.
Egyébként "powerbuilder" szemmel mindenki kezdő, akinek nincs meg a:
- 142.88 kg × 5 guggolás
- 124.73 kg × 5 fekvenyomás
- 183.7 kg × 5 deadlift
Viszont feltételezem tisztán testépítő vagy - és ezek szerint versenyzel is? -, szóval neked a számok nem igazán számítanak. :)
Viszont alaptételnek tartom, hogy naturálban az egyetlen esélye bárkinek is jelentős tömeget felszedni, ha megerősödik.
Lehet félreértetted, nem a maxomat írtam ki: 185kg/5 ismétlés. Ezek edzősúlyok a maxomat nem tudom, nem foglalkozom vele. Szerintem sem sok, egy jó erőszint a testépítéshez. Megadja az alapot.
Megnéztem ezt a texas metódust, illetve már néztem valamikor régen, de most nem aktuális az erőnövelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!