Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szóval a teljes test edzés...

Szóval a teljes test edzés nem működik, és nem jobb, mint az osztott?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=Dq-0dD343WU

Röviden, ők mind teljes test edzéssel edzettek:

[link] (bizony, az elején ő is - az egésznek az alapját a teljes test edzés adta)

[link]

[link]

[link]

[link]

A fenti képeken lévők idejében még csak dianabol volt elérhető, de nem volt elterjedt (ennek ellenére vannak köztük olyanok is, akik nem naturálok, de most nem erről van szó).

Ők viszont 110% naturálok:

+1: [link]

+2: [link]

Sőt, 1940-50 előtt minden világbajnok teljes test edzést követett. Ahogy megjelentek a szteroidok és egyéb gyógyszerek, úgy lett egyre inkább felosztva az edzésterv. :)

2015. júl. 30. 21:01
1 2 3 4 5
 1/41 A kérdező kommentje:
Reg Park: [link]
2015. júl. 30. 21:04
 2/41 anonim ***** válasza:
Nyugi van, már leírtad kb. 200x.
2015. júl. 30. 21:08
 3/41 anonim ***** válasza:

A teljes test edzes jobb mint az osztott.

De ha jol tudom rekreacios celbol edz az itteniek 99%-a.

Ha valakit a fejlodese erdekel csak es kizarolag akkor teljes test kell talan egy upper/lower.

De osztottal is lehet fejlodni

2015. júl. 30. 21:15
 4/41 A kérdező kommentje:
Lehet, de nem érdemes. :)
2015. júl. 30. 21:20
 5/41 HarciCsiga ***** válasza:
Testepitoknek szinte muszaly az osztott egy ido utan ha mar a tomeg meg van mert a lemaradtt testreszeket mashogyan nem tudjak felhozni teljesen(hatso-oldalso vall,combhajlito es tarsaik)
2015. júl. 30. 21:53
 6/41 anonim ***** válasza:
Lehet combhajlotora es hatsovallra edzeni teljestestben.
2015. júl. 30. 21:55
 7/41 anonim ***** válasza:
73%

kb 4 hónapja végzek teljes test edzést, az eddigi tapasztalataim eléggé vegyesek, ami nem tetszik benne, hogy míg osztottnál tudtam az adott izomcsoportra koncentrálni, és tisztességesen le tudtam edzeni mindent, addig itt, mire eljutok az első sorozatok végére, addigra már sok esetben remeg kezem lábam, és a második sorozatnál már nem tudok mindent beleadni... tisztelem azt az embert, aki teljes test edzést végig tud csinálni, de szerintem nagyon kevés ilyen ember van. ha megcsinálom tisztességesen a lábedzést, akkor alig marad erőm a felsőtestre, ha fordítva teszem, akkor alig marad erő a lábra... mindenképen szét fogom bontani egy felsőtest és egy láb napra, mert így nem látom sok értelmét...

amúgy HST

2015. júl. 30. 21:56
 8/41 HarciCsiga ***** válasza:
Persze lehet de izomcsoportonkent egy gyak ami altalaban alapgyak nem elegendo arra hogy egy lemaradtt testreszt felhozz ha az alapbol Egy gyengeseg
2015. júl. 30. 22:05
 9/41 A kérdező kommentje:

@Százhúsz(kg)

Dolgozz a munka-kapacitásodon. [link]

Személy szerint a testépítő és erőemelő edzés egy hibridjét csinálom (van mikor elmegyek egyik, vagy másik irányba teljesen egy egész edzésen, van amikor csak az erőgyakorlatokat végzem erőemelő-jelleggel, illetve van amikor az erőgyakorlatokat a kétféle hipertrófia határán lévő ismétlésszámmal csinálom). Sosem akadt még problémám azzal, hogy nem bírok befejezni egy edzést, habár én az erőemelés miatt nem igazán foglalkozok a pihenő idővel (erőgyakorlatoknál annyit pihenek, amennyi után úgy érzem meg tudom csinálni újra a sorozatot, testépítő gyakorlatoknál figyelek, hogy ne legyen "túl sok", de egyáltalán nem mérem, meg izgulok rajta).

@HarciCsiga:

Egy teljes test edzésen van 9-12 gyakorlatod. Mond ez neked valamit? Ha hetente 3-szor edzel, fel lehet osztani ABA-BAB edzésekre, és valahova berakod a lemaradt testrészednek szánt gyakorlatot. VAGY: nem osztod fel ABA-BAB edzésekre, hanem periodizálod, és 3 hetente lecseréled az összes gyakorlatot (az alapgyakorlatok kivételével, azoknál max variációt cserélsz) valami másra, és megint van lehetőséged megcélozni a lemaradt testrészt.

De igazából csinálhatod mindkettőt is.

2015. júl. 30. 22:11
 10/41 A kérdező kommentje:

@Százhúsz(kg)

Illetve több kardiót. :)

2015. júl. 30. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!