Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó volt a mellezés?

Jó volt a mellezés?

Figyelt kérdés

Délelőtt:

Fekvenyomás:

20 kg 20 ismétlés (bemelegítés)

30 kg 8 ismétlés

35kg 8 ismétlés

40 kg 8 ismétlés

45 kg 6 ismétlés

50 kg 5 ismétlés (ez bukásig volt)

Délután:

Fekvőtámasz:

10 db

8 db +5 kilóval

8 db +10 kilóval

6 db +15 kilóval

2015. júl. 30. 19:24
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30. azt hogy fél éve se edzek nem tudom honnan vetted,de igen nem edzek sok ideje de az gáz hogy több a tudásom ilyen kevés edzésmúlttal mint a tiéd,de egyébként nem fogok veled tovább vitatkozni ,mert olyan magabiztosan írod a hülyeséged hogy semmivel se tudlak meggyőzni :) és nézz kicsit utána mell edzésének hogy miért alkalmaz több gyakorlatot az emberek 99%-a a megdolgozására
2015. júl. 31. 13:13
 32/33 anonim ***** válasza:
Olyan izom, hogy felsőmell tényleg nincs, de attól még van a mellizomnak felső része (clavicular head), amit érdemesebb picit magasabb ismétlésszámmal edzeni, viszont a mellről nyomást meg általában alacsonnyal szokták, ezért lehet értelme, külön a mell felső részére koncentrálni.
2015. júl. 31. 13:19
 33/33 anonim ***** válasza:

66%:

Akkor kiegyezhetünk abban a közhelyben, hogy a hülyék mindig 100%-ig biztosak a tudásukban, de soha nem tudják, hogy hülyék.

A különbség, hogy az egyik mögött már 6 éves edzésmúlt van, személyes tapasztalattal, valószínűleg nagyobb mellizommal mint a tiéd, és néhány elégedett emberrel, akik megfogadták a tanácsait, míg a másik mögött néhány cikk meg videó (aminek nagy részét magam is olvastam/láttam, sőt, valószínűleg többet, mint te)...

Ennek fényében mindenki annak hisz, akinek akar.

#32:

Ha veszünk kezdőknek egy 5×5 alapú rendszert (pld. ICF), abban mind a fekvenyomás, mind a mellről nyomás 5×5-ben van (mivel mindkettő alapgyakorlat). Egyébként nem nagyon lehet találni olyan súlyemelőt (olympic weightligting), akinek fejletlen a mellének a "felső része" (a többi szokott általában elmaradni, ha csak specifikusan edzenek).

Egyébként nem azt mondtam, hogy soha nem kell a vízszintestől eltérő padon végezni fekvenyomást (már ha fontos a kinézet), hanem azt, hogy egy kezdőnek, vagy valakinek, aki erőre edz, elég egyetlen mell gyakorlat, azok közül pedig a legjobb a fekvenyomás, abból is a vízszintes, mert az egész mellet megdolgoztatja.

2015. júl. 31. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!