Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó volt a mellezés?

Jó volt a mellezés?

Figyelt kérdés

Délelőtt:

Fekvenyomás:

20 kg 20 ismétlés (bemelegítés)

30 kg 8 ismétlés

35kg 8 ismétlés

40 kg 8 ismétlés

45 kg 6 ismétlés

50 kg 5 ismétlés (ez bukásig volt)

Délután:

Fekvőtámasz:

10 db

8 db +5 kilóval

8 db +10 kilóval

6 db +15 kilóval

2015. júl. 30. 19:24
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Gyerekek, az úgy jó lesz ha tolódzkodásba elmegyek +30 kilóig, meg fekvenyomit felviszem 70 kilósra? Hátnál is elmennék +30 kilóig húzódzkodásba, 3x10 megy most simán saját súlyommal. Mellé menne evezés vagy vízszintes húzás.
2015. júl. 30. 21:31
 12/33 anonim ***** válasza:

A fekve nyomástól nem fogsz nagyot beverni senkinek :D

Az erős ütés 90% technika,10% erő,de ha te nevetségesen akarsz kinézni akkor rendben,nyomjál csak fekve

2015. júl. 30. 21:34
 13/33 A kérdező kommentje:
Bokszoltam, szóval a technika megvan. A csoportba én ütöttem a legerősebbet, de most rá akarok pakolni. A fekvenyomással meg mi baj? Miért néznék ki tőle nevetségesen?
2015. júl. 30. 21:36
 14/33 anonim ***** válasza:
Azért mert csak 1 irányba dolgozod meg a melledet,és egyébként mellből kell ütni a bokszolóknak?
2015. júl. 30. 21:39
 15/33 A kérdező kommentje:
Arnold se edzett először sok gyakorlattal, mellre először csak fekvenyomott. Az ütés meg lábból jön, de még fontos a hátizom is, kar meg csak a postás. De mivel a fekvenyomás növeli a nyers erőt, ezért jó erőgyakorlat. Gondolom én. Amúgy én nem izolálva csinálom, hanem nyomom ahogy bírom. Amúgy már vagy 5-6 éve fekvőtámaszozgatok, aztán csak egy irányból dolgoztam meg a mellem és nem nézek ki hülyén. Pedig már van egy kis mellizmom. Fekvenyomni most nyomtam először.
2015. júl. 30. 21:43
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Ami az alapgyakorlatokat illeti, szerintem bicepsznél a koncentrált bicepsz sokkal inkább "alapgyakorlat", mint a kétkezes rudas. Heti háromszor 3×10 koncentrált bicepsz (mondjuk ebből 1×10 kalapács), és semmi szükséged nincs más gyakorlatra bicepszet illetően.

Az ütésed ereje nagyobb részt függ a robbanékonyságodtól, mint a súly nagyságától, amit meg tudsz mozgatni. A robbanékonyság ( = gyorsaság) pedig az erő és idő képletével operál, tehát minél nagyobb erőt minél rövidebb idő alatt kell tudnod kifejteni.

Ehhez önmagában az erőemelő jellegű edzés nem jó, illetve kellenek mellé kiegészítő gyakorlatok.

Az edzésedet illetően erő szempontjából talán az utolsó sorozat (50 kg-val 5) ért valamit, a többi nem (mivel azok inkább testépítő-jellegűek voltak a magasabb ismétlésszám és kisebb súly miatt). Ha csak az erő számít, csinálj mondjuk 5×2-t maximális súllyal, vagy 10×1-et, vagy akármi hasonlót. A lényeg, hogy NAGY legyen a súly, ha pedig 5 ismétlés fölé mész, akkor már nem az erőd fog nőni.

Technikát illetően koncentrálj arra, hogy minél gyorsabban kinyomd a súlyt, a negatív szakasszal ne fáraszd magad (nem kell lassan leengedni, az testépítés, legyen 1, max 2 másodperc). Ez nem azt jelenti, hogy megpattintod a melleden a súlyt.

A kezeidet nyugodtan kiakaszthatod, ilyenkor átveszi a terhelést a tricepsz és a váll, ami neked elsődlegesen számít az ütésed szempontjából.

Ugyanakkor hamar el fogsz akadni, ha nem edzel a hátadra is.

Robbanékonyságot nagyon jól edzi a box squat és a pendlay evezés. A "box squat" lényege, hogy egy dobozra ülsz rá, és onnan guggolsz fel. A doboz (értsd: akármi, amire rá tudsz ülni) legyen akkora, hogy mikor leguggolsz, vízszint alá kerülj. Csak hozzáérsz a dobozhoz, és azonnal indulsz felfelé, minél gyorsabban.

Pendlay evezésnél szintén ez érvényesül. Előrehajolsz, a torzód kb. vízszintes, a rúd a földön van, és minden ismétlés után a földre érkezik vissza (legfontosabb elem). A rúd fölé hajolsz, és amilyen gyorsan csak tudod, felhúzod a mellkasod aljáig, aztán visszaengeded (NEM lassan).

2015. júl. 30. 21:58
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Plusz kiegészítheted szűknyomással, vagy bármilyen más tricepsz gyakorlattal (a fekvenyomás is edzi), mert nagy szerepe van az ütésben a tricepsznek.
2015. júl. 30. 22:00
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ne hallgass ezekre a gyökerekre. Tökéletesen elég a fekvenyomás, semmi más idiótaságra nincs szükség, főleg ha csak az erő a lényeg (de megsúgom, testépítőknek sincs szüksége másra igazából).
2015. júl. 30. 22:01
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
Annyira sötét vagy...
2015. júl. 30. 22:03
 20/33 anonim ***** válasza:

" Tökéletesen elég a fekvenyomás, semmi más idiótaságra nincs szükség,"

Ennél a kijelentésénél a fél világ röhögne rajtad ha hallaná...

2015. júl. 30. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!