Most a fehérjepor miatt lett a barátomnak cisztája?
20 éves vagyok rendszeresen kondizok, van étrendem és edzés után tejsavó fehérjét iszom..
Barátom is 2 éve edzett rendszeresen az utóbbi egy évben ő is ivott edzés után egy 100%wp.. Most hallom hogy műtötték mert a seggében valami ciszta volt ami begyulladt..
És most a rokonok meg mindenki rám mutogat hogy én "koxoltam be" őt és azért lett beteg..meg vannak róla győzödve hogy a gyerek szervezetét tönkretette a fehérjepor..mert "túltengést" okozott benne.
Már át sem merek menni mert az annyáék ki akarnak nyírni..
Ha azt megértethetnénk az emberekkel, hogy az egészség/betegség egy multifaktoriális, dolog, ha csak ezt az egyetlen egyet. De nem, az emberek általában ahhoz kötik a dolgot, amihez ők a legjobban AKARJÁK, hogy kötődjön. És mellette teljesen semmibe veszik a multifaktoriális jelleget. Kb. ilyen szintű logikájuk van: "Gyula bácsi évtizedekig a régi fajta sárga Ikarus busszal járt munkába minden egyes nap. Gyula bácsinak non-Hodgin lymphomája lett. Minden nap sárga Ikarusz busz és betegség, véletlen egybeesés lenne? Nem hinném!"
Amúgy meg egy okos, értelmes, nyitottnak tűnő embernek tűnsz. Költözz el, amint lehet. Nehogymár az egész életedet ott töltsd le a mai lehetőségek mellett, egy magyar porgödörben, ahol megszülettél.
feherje-paranoia.
Pszichiater tud segiteni.
Annak ki belinkelte az ANTSZ-es linket:
keress már rá azokra a dolgokra amik miatt kifogásolták a termékeket! Én azon csak kacagtam amiknék "magas Bvitamint" állapítottak meg kifogásolhatóságnak.
Egyébként pedig vannak olyan termékek a tápkiegek közt is ami "nem 100% osan egészséges" de ezt se úgy kell érteni, hogy megkóstolod és MEGDÖGLESZ!
Tudni kell, hogy olyan mint egészséges érték nincs. Ez egy meghatározott érték tudósok által, egy általános dolog. Ennél fogva egyrészt nem mindenkire teljes mértékben igaz, másrészt a legtöbb olyan, hogy inkább megadtak egy nagyon alacsony értéket, hogy biztos ne legyen baj.
Ezekbe a dolgokba ha kicsi belelátása is van az embernek tudja hogy nem szabad kézpénznek venni az ilyesmit. Tiltanak egy terméket (ezáltal egészségre károsnak jelölnek meg), mert teszem azt 100mg B6 vitamin helyett 110mg van benne. Akkor már egyből megpusztulsz tőle, és egészségtelen leszel? NEM. Ugyanez vonatkozik az összes összetételre ami bármiben is legyen. Vannak meghatározott értékek, és attól, hogy valami esetleg túllépi kis mértékben, nem lesz tőle semmi bajod, ha nem 0-24ben azt zabálod.
Szóval itt az arányokról, és a gondolkodásról kéne szó legyen, hogy ne vegye senki készpénznek azt amit lát, hall, olvas. Van is egy ilyen vicces írás mindjárt elő is kerítem:
Nem tudom leírja e benne, de a lényeg hogy a vízről van benne szó, csak olyan körítéssel, amilyennel. Ezt is rengetegen bekajálták annak idején amikor ez a hoax divat volt, mert fél másodpercet nem gondolkoztak rajta.
--gömb--
Még azt se jelenthetjük ki, hogy a tejszarmazekoknak ne lenne helye egy felnőtt étrendjében. Ez is egyenfuggo. Én egyszer egy napra betoltam 500 g 80%-os tejsavofeherjet. Sőt olyan is volt néhányszor, hogy a napi étrend 8 liter tej volt.
Ellenben a tojástól megdöglök.
Az ostoba emberekkel meg valóban nem kell foglalkozni.
Ha én lennék ilyen helyzetben, és túl sokat ugrálnának,
egyszer leontenem őket egy vödörnyi Power Proteinnel, amit egy 15 literes vödörben oldottam fel előtte, hogy a szója aldasaibol is részesüljenek, az a biztos.
Édes istenem, de jót kacarásztam mindekét oldalon.
A. kérdezőnek, ha táplálékkiegészítőket használsz, MÁR nem vagy naturál. A "naturál" az nem azt jelenti, hogy nem használ (illegális) drogokat tömegnöveléshez, testépítéshez, hanem semmi olyat, ami a természetben nem lenne megtalálható. Nos, tejsavó ugyan van a természetben, de koncentrált fehérjepor NINCS (tehát a valóban csak ételeket evő ember számára igen, "felfújt" vagy, mert a tápkiegeiddel beviszel naponta annyi fehérjét, amit normális kajával, húst hússal éve sem lehetséges. Ez már "természetellenes", kész, lezárva.
B. a faluzóknak: azért valamennyire gondoljatok már bele, 2015 van, annyiból van igaza mindenkinek, hogy kisebb, zártabb közösségek, mindenki ismer mindenkit, sokkal effektívebb a pletykaterjedés, no de ez a "zsírt és nehéz ételeket enni", azért internet meg valamennyire modern táplálkozás eljutott már a falvakba is, nem jó dolog sztereotipizálni őket. Azért ma már falun sem zabálják merőkanállal a disznózsírt, tokaszalonnát harapva hozzá és a végén leöblítve egy kis langyos (már folyékony) kacsazsírral :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!