Édesség alternatívák fehérjepor nélkül?
Növényi tejjel is nagyon finom tud lenni a puding, főleg ha csokis/kakaós vagy ha vaníliás és teszel bele gyümölcsöket is. (Mondjuk a pudinghoz kell keményítő, ami annyira nem egészséges, barna rizslisztből rizspuding jobb talán.)
Ha nem kell, hogy paleo legyen, akkor zabpehelyliszttel és barna rizsliszttel szinte bármit meg lehet csinálni, útifűmaghéjat érdemes beszerezni, hogy ne essenek szét a tészták. Ha ezek sem játszanak, akkor marad a kókuszliszt (vagy őrölt kókuszreszelék), én még csak vajas kekszet sütöttem belőle, az nagyon finom volt. Vagy a mandulaliszt, mogyoróliszt amik nem két fillérbe kerülnek sajnos.
Alapvető dolog, hogy a margarint kicseréled vajra vagy kókuszzsírra, a tejet növényi tejre (pl. a dió vagy kókusztejet könnyű és olcsó elkészíteni házilag).
Ha eszel rizst, nagyon jó "tejbegrízt" lehet gyártani enyhén durvára őrölt barna rizsből és növényi tejből vagy zsírtejből, vaníliával/kakaóval.
Tényleg szinte végtelen a lehetőségek sora:), és rengeteg receptet lehet már találni a neten ha nem szeretsz magadtól kísérletezni (én nagyon szeretek:))
A pudingot besűrítheted bármilyen liszttel akár, vagy zselatinnal, tojássárgájával, leturmixolt gyümölccsel is, akár kekszmorzsával (tk,zab).
Jól írta az előző , csak kreatívan, bátran! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!