Kérdések a 100% Whey Proteinnel kapcsolatban?
A 100% arra utal, hogy nem vegyes alapú fehérjét vettél, hanem 100%-ban whey alapút.
a kék wpc a piros wpc + wpi
kb. ennyi a különbség minegyik tartalmaz hozzáadott dextrózt, taurint.
A 100%- fehérje érték ízek szerint változó lehet.
Béla jól írja. Arra utal hogy csak tejsavófehérje más fehérjét nem tartalmaz.
És 72-73 %-os.
De ez csak a száraz anyagra vonatkozik.
Ugye a dobozba zért fehérjének van egy alap nedvességtartalma ami kb. 5 %, szóval a tényleges fehérjetartalom 72 - 73 % * 0,95
De ez minden fehérjére igaz.
A fehérjetartalmat szárazanyagra vonatkoztatva kell megadni. A nedvességtartalmat nem szokták közölni. 3-7 % közötti általában.
Te viszont rosszul írod.
Ha összeadod, hogy miből mennyi van, kijön, hogy kb. 5-6% a nedvességtartalom és 73% a fehérje.
Nem kell semmit kivonni, meg 0,95-dal szorozni.
De, kell szorozni:
a többi is ugyanígy értendő
a nedvességtartalom a tárolás/feldolgozás körülményeitől is függ, éppen ezért mindig szárazanyagra van megadva a fehérjetartalom
Ez olyan, mint hogy nyersen mérjük az ételt.
Nézd, veszel egy doboz fehérjét, amire rá van írva mondjuk, hogy 1 kg és 75% a fehérjetartalom.
Akkor tulajdonképpen veszel 750 gramm fehérjét.
Eddig világos?
Ha felbontod, akkor nyilván változHAT a nedvességtartalma azzal, hogy érintkezik a külső környezettel.
De attól még ugyan úgy 750 gramm fehérje lesz benne.
Mivel maga a mérőkanál sem pontos, lehet egy kicsit tömörebben/lazábban megtölteni, kicsit/jobban púpozni, stb., ezért eleve csak egy közelítő érték az egész.
Ezt még szorozgatni egy olyan számmal, amit amúgy sem ismersz pontosan, konkrétan teljesen h.ü.lyeség.
Hasonló egyébként a nyers étel is, ott is közelítő értékek vannak, ráadásul az ember napi energiaigényét sem lehet ennyire pontosan meghatározni...
Nézd, veszel egy doboz fehérjét, amire rá van írva mondjuk, hogy 1 kg és 75% a fehérjetartalom.
Akkor tulajdonképpen veszel 750 gramm fehérjét.
Eddig világos?
Sajnos sok esetben már ez sem érvényes, mivel pont ezen buktak az amcsi fehérjék, és valószínűleg mások is alkalmazták a aminotrükközést, ami egy bevizsgálási módszerrel szűrthető ki. De egy másik módszer esetében ez túrpisság rejtve marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!