Tudtok ennél durvább tévhiteket, aranyköpéseket a testépítésről?
1, "Én nem használok súlyzókat, azoktól csak felfújódnak az izmaim, nem leszek erős. Meg tönkre mennek az ízületeim. Meg nem eszek ilyen porokat, tisztán nyomom. Semmi tojás meg fehérje, csak eszem ami jön."
Az utolsó mondat a legdurvább.
2, Volt néhány hét, amikor véletlenszerűen elkezdett fájni a hasam, hányingerem volt, rosszul lettem. Az okosok rögtön a "szereket" találták a hibásnak. Azt mondogatták a többieknek, hogy "látod, ezért ne szedj ilyen szarokat". Aztán kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok :) Persze, az is a poroktól jött elő :D
"Amatőröknél és kezdőknél, totál lényegtelen, hogy fogyasztasz e edzés utáni fehérjét, a lényeg, hogy a napi makrótápanyag mennyiség megvan, vagy nincs meg."
Nahát ezt én írtam, és pont azért, mert így is van...
látom foggalmad nincs semmiről csak a szádba adott szavakat tudod visszaadni, de ha az érveidet kellene megvédeni, csak hárítasz... az érveimet pedig kifejtettem a kérdésnél, ahonnan idemásoltad a mondatot, természetesen, ott is csak mellébeszélni tudtál, megindokolni az állításod, azt nem...
Tehát az az állításod, hogy edzés után fél órán belül enni kell, vagy fehérje port kell innunk, különben nincs fejlődés... mert az edzés utáni fél órában fogsz majd fejlődni...
nem. a fejlődés a regeneráció alatt következik be, így a napi összes makrotápanyag számít, hogy van e miből építkeznie a szervezetednek... az, hogy egy kezdő, vagy amatőr testépítő, fogyaszt e fehérjét közvetlen edzés után egy megfelelő étrend mellett, teljesen másodlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!