Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhúzást a hát-bicepsz napon...

Felhúzást a hát-bicepsz napon az edzés elejére vagy végére érdemes tenni?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy nem szabad kar edzés után, mert akkor már fáradt a bicepsz és ezáltal fokozott a sérülés veszély, viszont szerintem pont hogy addigra már kellően be vannak melegedve az izmok hozzá. Ti mit gondoltok erről?
2014. nov. 25. 21:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

nem még mindig rossz.

amugy meg ha felhuzás után kevesebb erőd marad akkor azokra nincs is annyi szükség.

Nagy sulyokkal kell edzeni és erősődni mert az izom maga attól épül. A pumpálós jellegű edzésektől inkább a glikogén

2014. nov. 27. 15:31
 12/26 A kérdező kommentje:

Na jó marci, maradjunk annyiban, hogy Te inkább ne osztogass tanácsokat ebben a témában...:)

(Aztán ezen nem megsértődni!)

2014. nov. 27. 17:41
 13/26 anonim ***** válasza:

Marci 100-szor annyit tud a témában mint te. A másik meg az, hogy minek kérdezel, ha nem hiszel nekünk. Ha te tudod a tutit akkor nem kell megkérdezni, ha meg megkérdezed, és normális választ kapsz, akkor minimum megköszönöd.

Én sem értek egyet néha Marcival, de azért van nála tudás elhiheted.

2014. nov. 27. 17:43
 14/26 A kérdező kommentje:

Elhinni elhiszem, bár megnyilvánulni még nem láttam sehol.

Mindegy, nem áll szándékomban vitatkozni.

További jó csütörtököt mindenkinek!:)

2014. nov. 27. 17:47
 15/26 anonim ***** válasza:
Pedig a vitát te kezdted, te írtad Marcinak ,hogy ne adjon tanácsot. És elég durva, hogy segíteni akartunk és te csak úgy leugatod. Aztán persze meg leírod, hogy nem akarsz vitát. Marha jó fej vagy.
2014. nov. 27. 17:49
 16/26 A kérdező kommentje:

Hát nézd el nekem, hogy enyhe fenntartásokkal kezelem, miszerint elég csak a felhúzás hátra.

A másik pedig amit nem értek, hogy miért szempont az, hogy az elején többet tudnék felhúzni mint a végén. Tudtommal testépítésben nem a minél nagyobb súly, hanem a kellő izolálás a lényeg, de persze javíts ki ha tévedek. (Nem beszólásból írom, tényleg érdekel a véleményed, főleg, hogy te írtad korábban mint szempontot)

2014. nov. 27. 17:55
 17/26 anonim ***** válasza:
Az alapgyakorlatokkal érdemes kezdeni, ahol nagy súlyokat mozgatsz meg. Majd ezután jöhetnek a kiegészítő gyakorlatok. Szerintem sem elég a felhúzás, ha izomnövelés a cél, mivel nem árt több oldalról megdolgozni az izomrostokat. De abban igaza van Marcinak, hogy az erővel jön a tömeg is, persze ha adott a többi feltétel: kaja, pihenés.
2014. nov. 27. 17:59
 18/26 A kérdező kommentje:

De akkor miért van hogy az utóbbi 3 hónapban izom méretben szinte alig fejlődtem, míg erőben elég sokat.

(A genetikai maxomtól még fényévekre vagyok, mivel kb fél éve edzek rendes étrenddel)

(Belátom, lehet, hogy kicsit bunkón fogalmaztam Marcival kapcsoltban, de egy okoskodó dilettáns képét festette le magáról számomra a válaszával)

2014. nov. 27. 18:05
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem egyenesen arányos azért a fejlődés. Van mikor erőben jön több és van mikor méretben. De azért azt nem vonod kétségbe gondolom, hogy az aki nyom fekve 70-et az kevésbé izmos, mint aki 200 fölött nyom. Szóval van összefüggés.
2014. nov. 27. 18:10
 20/26 A kérdező kommentje:
De mi van, ha a 70kg-s testépítő (izoláló) stílusba nyomja, míg a 200-as erőemelő stílusba? :?
2014. nov. 27. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!