Összeszedhetnénk, hogy milyen fekvőtámasz típusokat érdemes csinálni és hogyan? Otthoni edzést milyen fekvőtámasztípusokból állítanál össze?
Nyilván, lehet lábra is edzeni stb. , de most a fekvőtámaszora vagyok kíváncsi.
Melyek a hatékony gyakorlatok ebből? Hogy kell csuklónak , könyöknek állni, mit tanácsoltok?
Hát olyanra gondoltam, ami még mehet.
Hogy érdemes kombinálni a gyakorlatokat?
A fekvőtámasz alapból megy mellre,tricepszre,vállra.A statikus terheléseket most hagyjuk.A kéz és a testhelyzet variálásával lehet jobban terhelni a különböző testrészeket,de attól még a többi is fejlődik.
Mellre inkább a normál(fegyenc 5.lépés),a széles kéztartású meg amikor fogantyúval csinálod,mert így mélyebbre tudsz ereszkedni mint amúgy.
Tricepszre a szűk kéztartású fekvők mennek inkább,mint a gyámánt kéztartású (fegyenc 6.lépés),amikor a kezeid szorosan a tested mellett vannak
Vállra amikor felteszed a lábad valahova és normál vagy széles kéztartást használsz,pike,zuhanóbombázó(dive bomber),hindu,kézenállásba végzett(de ezt csak óvatosan,nem véletlenül vannak rávezetők)
Hát én ezeket variálnám vagy aszerint hogy melyik jön be,vagy aszerint hogy mi a célom.
Fekvőtámasz-->pike fekvőtámasz--> pike fekvőtámasz(mindig magasabbról)--> kézállva nyomás
Mellre-tricepszre a tolódzkodás sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!