Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nőknek/lányoknak súlyzós...

Nőknek/lányoknak súlyzós edzés mellé milyen étrend kell?

Figyelt kérdés

Ugyanolyan arányokban tömegnövelő mint a férfiaknál? Nővérem most kezdett súlyzós edzésbe, de rengeteget is eszik mellé, én szerintem elég rosszul fog így kinézni..én nem értek hozzá de látom hogy basszus 3-4 oránként megeszik egy adag kaját. Meg újabban porozni is szeretne mellé (szerencsére szüleink nem engedik), az ártana neki? Mert még csak 16 éves! Lehet nem ilyenkor kéne elkezdeni minden hülye fehérjeport..

Nektek mi a véleményetek?

2014. nov. 16. 17:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Jó ha ilyen hülye vagyok, akkor valaki írja le részletesen, hogy mi a biztosíték rá hogy valóban izmosodni fog ( hiszen több nap nem edz mint edz) mert azért csak lány és ha zsírban jön rá ő lesz a legjobban kiakadva. Meg hogy tiniként az tényleg jó ha ilyen mű porokkal tömi magát.

És ez nem kötekedés, szeretném ha tényleg leírnátok mert a neten felnőtt férfiakról van szó..ők megértem hogy ennyit zabálnak meg poroznak

2014. nov. 16. 18:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

inkább a család itt a makacs és rugalmatlan.

ha minimálisan is érdekelné titeket mi folyik itt,akkor szerintem a lány simán adna nektek pár olvasmányt,ahol elolvashatjátok,hogy mit miért tesz.

de sok családnál legtöbbször van egy alap pökhendi hozzáállás a logikus és az egészséges dolgok felé,ezért nem fogják elolvasni és ezért ők a makacsok.

2014. nov. 16. 18:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Rendben.

Kezdőknek heti 3 edzés kell, hogy hozzá szokjanak a terheléshez, ezek az edzések teljes testesek és nem olyan nagy intezításukat. 2-3 hónapig tart ez a folyamat.

Ha ez letelt válthat osztotta, itt is lehet heti 3x edzeni de van aki már 4x eddz. Itt növekedeik az intezítás.

Az izmokat elég heti 1x megedzeni, persze a kezdő 3 hónapos átmozgatónál 3x edzük őket, de kis inteztással.

Idővel neki is elég lesz heti 1x edzeni egy izomot.

Az izom pihenés közben regenrálódik.

Edzés közben az izomrostok közt sérülések keletkeznek, a pihenés közben ezek a sérülések begyúgyulnak és a térfogatuk növekedik.

Az izomláz nem feltétele az izom növekedésnek, az izomláz a tejsav felgyülemlését jelenti.

Hogy izmosodjunk több kalóriát kell bevinnünk mint amit elhasználunk. Fogyásnál pedig kevesebbet.

Tömegnövelés: 2-3g fehérje/tskg, 3-6g szénhidrát/tskg, 1-2g zsír/tskg

Szálkásítás: 2-3g fehérje/tskg, 2-3g szénhidrát/tskg, 1-1,5g zsír/tskg

Mire vagy még kíváncsi?

2014. nov. 16. 18:52
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
ha kezdésnek nekiesne heti 5/7 edzésnek, csak magával cseszne ki, mert nem tudna regenerálódni, szóval nem látszana a fejlődés.. de neked ezt nehéz lenne elmagyarázni, mert semmit nem tudsz a kondiról, + még önfejű is vagy, 10-es leírták hogy jól csinálja a nővéred, de te még mindig nem hiszed el..
2014. nov. 16. 18:56
 15/21 A kérdező kommentje:

Szintolbarom Jóska, neked tényleg nagyon köszi:)

Az utolsónak meg mondanám hogy őt féltem, mert ha ettől csak hízik, ő fog beleőrülni..na meg nekünk fog nyavalyogni.

De akkor ha ennyien mondjátok, remélem tényleg igazatok van és szép formás lesz tőle:)

2014. nov. 16. 19:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha okosa csinálja akkor valóban.

Letudnád írni az étrendjét és edzéstervét?

2014. nov. 16. 19:24
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Több millió nő követi kb ugyanazt, és nekik beválik. Ha normál testépítős helyekről tájékozódik, akkor valószínűleg hozzá is ugyanazok a bevált információk jutnak el. Ha jól alkalmazza őket magára, akkor nem lesz gond. Az eleje egy intenzív tanulási folyamat, sokat kell olvasni, ki kell tapasztalni, nem ám csak úgy, hogy "hát nekem van egy elképzelésem, és akkor biztos úgy van, mert ha valami nekem fura, akkor az meg csak rossz lehet".

A fehérjepor egyáltalán nem mű, a többségét tejből készítik, de vannak tojásból, szójából, marhakollagénből, rizsből, borsóból készültek is. De még ha szintetikusak (tehát alkotóelemeikből összerakottak) lennének se lenne velük baj, amíg molekulaszinten ugyanazok, mint a természetes cuccok. A kémiában nincs előélet.

Olvasnivalók még:

[link]

én is írtam a kiegekről egy rövidet: google ortometapara -> tápkeigek for dummies

2014. nov. 16. 19:28
 18/21 A kérdező kommentje:

Szintolbarom Jóska az edzéstervét nem tudom, csak annyit hogy heti 3szor jár és egy személyi edző srác akit régóta ismer, ő segít neki. A kajája meg.. hát zabot, csirkét, rizset, zöldségeket, meg ilyen teljeskiörlésű meg durum(?)tésztát, kenyeret, tojást, magvakat eszik szinte mindig és 1800-2000kalória körül azthiszem, de az összetételt nem tudom.

Wash, köszi, elolvasom a cikkeket:)

2014. nov. 16. 19:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Huhh. Én még csak nem is testépítek (de tervezem :D), de néha benézek ide s azért valami halvány fogalmam van a táplálkozásról és az edzésről is.

Nem tudom, miért gondolod, hogy ki fog akadni a nővéred, de ha annyira okosan gondolkodik, amennyire a leírtakból látszik, akkor nem megy a falnak, ha zsírt is szed fel (ez elkerülhetetlen, s van, aki olyan típus, hogy könnyebben megy az ilyesmi, bármennyire is odafigyel), hanem szépen leszálkásítja magát... A férfiak is ezt csinálják s az alapelvek a nőknél is ugyanazok, persze különbségek vannak, pl. nem kell félned, hogy izomkolosszus lesz koksz nélkül, de ezt már írták mások is.

1800-2000 kalória szerinted rengeteg? Kevés mozgás mellett ettem ennyit fogyáskor, amikor még több feleslegem volt, alacsony harmincas nőként. Persze, a felesleg növeli a kalóriaigényt, de nem olyan extrém mértékben, a nővéred valószínűleg magasabb és kalóriapluszra van szüksége, nem határozott deficitre, mint nekem. Semmi extrém nincs ebben a kalóriamennyiségben, ha egy 16 éves lány izmot akar építeni... Ez kell hozzá. Amúgy úgy tudom, egy ilyen idős lánynak a súlytartáshoz is kell ennyi, bár ez egyénfüggő, természetesen.

A fehérjéről már leírták, hogy nem a sátántól való (humoros, hogy néha elvitázom róla emberekkel, miközben én sosem ettem ilyesmit és nem is tervezem, csak nem értem, miért akadnak ki tőle egyesek. én a boltok kínálatának zömétől akadnék ki, ha foglalkoznék vele), de elég bizonyos vagyok benne, hogy a nővéred simán be tudja vinni a neki szükséges fehérjét rendes ételből. Olyan kimagaslóan sok fehérje nem kellhet neki, hogy ez problémát okozzon, bár néha kényelmes lehet porral.

2014. nov. 17. 00:45
 20/21 anonim ***** válasza:
Szia! Én is nő vagyok és persze nem egyedüli az edzőteremben. Nemhogy nagyobb lennék, hanem eltűnt a pocakom (előtte is tornáztam mégis volt)és feszesebbek lettek az izmaim heti három edzés és "porozás" meg amikor csak lehet napi ötszöri étkezés mellett. És aki kitartó az mind így jár :) Ahogy a többiek mondták: kérdezd a nővéred, olvass utána és nyugodj le :)
2014. nov. 17. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!