Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az edzésterv jó lesz?

Ez az edzésterv jó lesz?

Figyelt kérdés

Hétfő:

Guggolás

Kedd:

Fekvenyomás

Szerda:

Felhúzás

Csütörtök:

Katonai nyomás

Péntek:

Guggolás mellső tartással

Minden edzés elején bemelegítés, a végén nyújtás.

Mindegyik gyakorlatból öt munkasorozat, félpiramisban.

Ezt most találtam ki, szerintem egyszerű és nagyszerű!

2014. szept. 17. 09:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Én úgy tudtam, hogy akik erőre mennek azok nem szoktak külön bicepszezni meg hasazni, ezt inkább a testépítők csinálják.

Például a súlyemelők sem így edzenek.

2014. szept. 17. 15:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, a hát, mell, váll edzésénél a karok is kapnak valamennyi szimulálást, így kezdőknek tényleg nem szükséges külön edzeni karra, de később, persze érdemes. Mindjárt kitalálok neked egy edzés tervet.
2014. szept. 17. 17:16
 13/16 A kérdező kommentje:

Jó, de én nem jól akarok ám kinézni, nekem nem kell kockahas meg bicepsz, meg nincs is időm ilyenekre.

Én csak baromi erős akarok lenni, mint egy erőemelő vagy erősember!

2014. szept. 17. 17:19
 14/16 anonim ***** válasza:

A jól kinézet meg az erő nem választható szét teljesen. Az erős embernek minden porcikája erős. Oké a bicepsz tényleg strand izom. De például a hasnak funkcionálisan nagyon sok fontos szerepe van.

Hétfő: vállból nyomás rúddal, guggolás

Kedd: fekve nyomás, húzódzkodás (minden 2. héten evezés)

csütörtök: vállból nyomás kézi súlyzóval, lábtoló

péntek: tárogatás (minden 2. héten tolodzkodás), felhúzás

2014. szept. 17. 17:31
 15/16 A kérdező kommentje:

Ez végső soron nem áll messze annyira az általam elképzeltektől. Mondjuk hasizom erősítő gyakorlatot nem látok benne, amit írtál hogy az is kéne.

A hétfői nyomás után nem lesz baj a keddi nyomásnál?

Mellső tartásos guggolás nem kell szerinted?

A tárogatást ki lehet hagyni?

2014. szept. 17. 17:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha szabályosan csinálod őket, akkor csak a cél izmok dolgoznak. De akkor csináld azt, hogy egy napon van mind két nyomás és a vállal kezdesz, így az már be lesz melegítve és sokkal kevesebb a sérülés veszély fekve nyomásnál. A mellső tartásos guggolásról meg annyit, hogy annyiban nem tér el a simától, hogy külön csinálnod kellene. Esetleg az első bemelegítő sorozatot, de ahogy gondolod.

tárogatást ki lehet hagyni végső soron, csak azért írtam bele, hogy az még egy másik alap mell gyakorlat, ami más szögből dolgoztatja meg az izmot. Szerintem próbáld ki, hogy nyomsz fekve egyet, meg tárogatásból is és, hogy érzed-e a különbséget.

Igen hasat nem írtam, de az valóban kellene, legalább heti kettő egy-egy gyakorlat, de azt akár otthon is tudod csinálni.

2014. szept. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!