Mi legyen az edzésterv?
Figyelt kérdés
Célom az izomfejlesztés és robbanékonyság növelés legfőképp (mellette hajlékonyságfejlesztés és szív és érrendszeri edzettség növelése is célom). Tudok menni edzőterembe és futópályára (ott van kondipark, kosárpálya, ahol gyakorolhatom a zsákolást). Az lenne a kérdésem, hogy hogy oldjam meg az edzést? Hétfőtől péntekig bármikor tudok edzeni (vasárnapot hagyom pihenőnek). Túl a kezdő edzésterven és most kezdeném az osztottat. Úgy gondoltam, hogy óriássorozatban és triszettben edzeném az izmot mérettől függően.2014. szept. 14. 14:13
1/14 A kérdező kommentje:
Ja és úgy csinálnám, hogy első óriássorozatban mondjuk 5-ös ismétlésszámmal dolgozok, utána 7-essel, és végül monjuk 10-essel. Így elég változatos lesz a terhelés és izmot is növel (a fehér izomrostok a dominánsak) és robbanékonyságot/erőt.
2014. szept. 14. 14:16
2/14 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodok, hogy edzőterem után elmennék a futópályára és mondjuk csinálnék 5 kör nagyon intenzív sprintet 100 méteren, utána meg ugrálnék egy icsit (pilometrkus edzés), ez így mennyire jó? Így meglenne a futás, pilometria, súlyzós edzés és saját testsúlyos is (edzőteremben vagy a pályán). Heti 2-szer edzenék egy izmot (pull-push-legs felosztás). Ez mennyire jó.
2014. szept. 14. 14:23
3/14 A kérdező kommentje:
Elég gyorsan regenerálódok, alapozóban is 2-szer volt (több gyakorlat is ment egy izomra) és mégis fejlődtem. Ráadásul elég jól.
2014. szept. 14. 14:24
4/14 anonim válasza:
Így is jó, de egyszerre nehéz mindenben fejlődni. Nagyobb izomtömeggel veszthetsz a gyorsaságból, túl sok kardio jellegű edzésnél meg nem lesz izomnövekedés, ha ezzel pont elveszed a kalória pluszt, ami kell az izomnöveléshez.
De próbáld ki, ha így már nem fejlődsz, akkor válthatsz teljes testes edzésterve is alapgyakorlatokkal. Tehetsz be intarvallum kardiót is.
5/14 - palilaci - válasza:
Latom elvagy:D
Sztem az lenne a legjobb ha lenne 2 sulyzos edzesed ahol az egesz tested atmozgatod. Ez lenne hetfo-Pentek. Szerdan pedig futnal es sajat testsulyos gyakorlatokat nyomatnad magas ismetlesszammal, robbanekonyan+ melle mehetne a zsakolas
6/14 A kérdező kommentje:
Itt az étrendem. [link]
Még egy zabpelyhet be tudok iktatni, ha kell.
2014. szept. 14. 15:27
7/14 anonim válasza:
320g fehérje? Sok lesz picit. Zöldség is kellene, azt iktasd be.
8/14 A kérdező kommentje:
De annal elég nagy része növényi. Ha levonnánk kb. 200 g maradna. Ch rendben van, ha ekto-mezo vagyok?
2014. szept. 14. 15:37
9/14 anonim válasza:
Mennyi a testsúlyod? A növényit én sem számolom, de a 200g is sok, hacsak nem vagy 100kg.
10/14 A kérdező kommentje:
Rosszul javított. Itt a jó. [link]
170 g csak állatiból.
2014. szept. 14. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!