Hogyan szálkásodjak/izmosodjak gyorsan és hatékonyan?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni vagyis inkább tanácsot kérni, hogy miket tudtok ajánlani gyors szálkásodásra (van felesleg a hasamon a combomon és a csípőmön) vagyis hát valamilyen étrendet és edzéstervet össze tudna valaki nekem rakni? Lehetőleg valami olyat amit itthon is el lehet végezni, nem szeretnék még konditerembe járni! Próbálkoztam a fegyenccel, de nem éreztem hatását...
15/F
175cm
67kg
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
Akkor nem ártana súlyzó is otthonra, ha már a saját testsúlyos edzés nem tetszik. És kellene szálkásító diéta is.
Olvasnivaló: googleba: alapismeretek.
De most nézem mennyi kg vagy: neked előbb szerintem tömeget kellene növelni, mert nagyon csenevész lehetsz 67 kilósan. Én vagyok 173 centi és 84 kg kevés zsírral. Szóval mehetne rád bőven izom.
Nem azt mondtam, hogy nem tetszik, hanem azt, hogy nem éreztem hatását.
Annyira azért nem vagyok sovány, mert van rajtam bőven fölösleg, főleg a hasamon és a mellkasomon (mondjuk az utóbbin kevés).
Próbálkozzak akkor a saját testsúllyal való edzéssel?
Esetleg tudnál küldeni egy linket? Vagy ez jó?
Tápanyagforrások
Fehérje:
elsőrangú: csirke, pulyka, halak, marhahús (ezek fehérjetartalma 20%), tojásfehérje (10%), ezekre alapozzunk.
másodrangú: proteinek (étrendkiegészítő porok), sovány sajtok, túrók, ezeket kiegészítésnek használjuk
Szénhidrát
elsőrangú: rizs (szénhidráttartalma 70%), pufirizs, zabpehely (60%)
másodrangú: főtt burgonya (20%), durum és teljes kiőrlésű tészta (70%), gabonák, hüvelyesek, teljes kiőrlésű kenyér
Rostanyag
zöldségek
Zsír
elsőrangú: lenmagolaj, MCT, olajos magvak, halolajak, olívaolaj (főzés), extra szűz olívaolaj (öntet) stb.
másodrangú: telített zsírok (fizikailag minden olyan zsír, ami szilárd, állati zsiradékok stb.) ezeket a zsírforrásokat tartsuk lent az étrendünkben!
Víz
A víz testünk majd 80%-át alkotja. Alapvető a kielégítő vízfogyasztás. Testünk minden 20kg-jára 1 liter víz jusson, azaz egy 80kg-os embernek 4, egy 90kg-osnak 5, egy 50 kilós nőnek 3 liter vízfogyasztás szükséges. Diéta alatt ezt célszerű felkerekíteni, 60kg körül már fogyaszthatunk 4 liter vizet. Az áványvizek és a csapvíz között lényges különbség csak az utóbbi szennyezettségében és fertőtelnítőtartalmában van. Árban a legjobb megoldás az otthoni víztisztitóval szűrt víz vagy a gagyi olcsó ásványvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!