Saját testsúlyos edzés?
Előnyei: szinte bárhol végezheted, nem kell kondibérletre költened, az alapgyakorlatokat (mint pl. fekvőtámasz, guggolás, lábemelés) millióféleképpen variálhatod.
Hátrányai: ha határozottan a testépítő fizikum a célod, akkor ahhoz testépítő jellegű edzés is kell. Egy bizonyos szintig a saját testsúlyos edzés fejleszt, és szert tehetsz egy esztétikus, arányos, száraz, funkcionális fizikumra, de ha kifejezetten "nagy" akarsz lenni, akkor egy idő után át kell állnod majd a testépítő-jellegű súlyzós edzésre.
Hát akkor marad a konditerem. 1 év alatt megfelelő táplálkozással/pihenéssel/edzéstervvel/genetikával és elszántsággal milyen testet lehet összehozni súlyzós edzéssel? Ez az utolsó kérdésem.
A válaszokat előre is köszi.
Nem bírom ki, még kérdeznem kell valamit... :D
Ha délelőtt edzek kb. 10-11 óra környékén az baj? Fehérjeport meg tápkieget nem szedek, mert az étrendhez túl sok lenne. Meg hát utána szüleim ilyen hülyeségekkel cseszegetnének, hogy "ez csak felpumpál". :D
Szval délelőtti edzés? Mindegy mikor edzek?
Mindegy, hogy mikor edzel, lényeg, hogy meglegyen. Sokan érnek el reggeli edzéssel is jó eredményeket.
Ha megvan szilárd kajából a napi tápanyag-mennyiség, akkor nem kell tápkieg.
De gondoltam, hogy lesz még kérdés.:)
Nem lesz semmi különbség, ha délutáni edzés helyett reggel edzek? Csak mert azt írtad, hogy "reggeli edzéssel is értek el már jó eredményeket". Ez olyan elbizonytalanító. :D
Köszi a válaszokat.
Király. *-*
Vélhetően azt utolsó kérdésem(harmadszorra is :D ):
Mi van akkor, ha edzés után a szervezhet nem kap azonnal tápanyagot, hanem csak 30 perc, max 1 óra múlva?
Mert most az a edzés utáni turmix mánia van. Értem én, hogy minnél gyorsabban fel kell, hogy szívódjon a tápanyag, de ha nem iszok turmixot?
A szilárd kaja felszívódási ideje nyilván hosszabb mint a turmixé. Bocsi ha értetlenül írtam, csak fáradt vok. :/
én nem fogyasztok tápkiegeket, ezért álltalában edzés után benyomok valami szénhidrátot, teljes kiörlésű kenyér, banán stb.
Tudom, hogy ezek nem gyors ch-k... de mégsem zabálhatok dextozt!
Utána következő étkezésnek meg fehérjét:)
A kondit lehet ám kobinálni a sajáttestsúlyos edzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!