Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek erről az...

Hugó 14 kérdése:

Mi a véleményetek erről az edzés tervről? H: saját testsúlyos edzés, futás k: biciklizés sz: súlyos edzés gépekkel cs: futás p: edzés gépekkel szo: edzés gépekkel, biciklizés v: box Ez így jó serintetek?

Figyelt kérdés

kb másfél éve járok terembe edzeni, és elötte meg közben is sportoltam mást is. A saját test súlyos edzés nagyon megtetszett valamint futással, boxal és biciklizéssel a kitartásomat akkarom fejleszteni.

17f

2014. márc. 16. 10:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nem edzésterv, ez nagy vonalakban való körvonalazás. Nem írtad le, hogy osztanád be egyes testrészekre az edzéseket. Vagy ha teljes testes volna, akkor lehet, hogy kicsit túl sok, főleg, hogy nem is tartasz pihenőnapot.
2014. márc. 16. 11:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Igazad van abban amit mondasz, a saját testsúlyos edzésnél

négy vagy három féle gyakorlatot végeznék pl.

klaszikus fekvőtámasz, hasizom gyakorlat, felhúzockodás széles fogással és gugolás. Következő hétfőn mondjuk tolóckodás tricepszre,hasizom, felhúzockodás szűk fogással és valmilyen láb izmot erösitő gyakorlat

A láb izmokra itt nagy hangsúlyt akkarok fektetni, mert gépekkel nem szeretném edzeni őket.

2014. márc. 16. 11:20
 3/5 anonim válasza:

Szerintem kicsit kevés a saját testsúlyos edzéseknél a gyakorlat, én még tennék hozzá... Például variáld a húzódzkodásnál a fogásokat minél jobban.

A "súlyzós edzés gépekkel" részhez pedig annyit, hogy én a helyedben minimalizálnám a gépeket, és szabad súlyokat használnék, amire csak lehet. (Nem írtad le, hogy tényleg gépekkel végzed csak, vagy egyszerűen így nevezed, így én ezt a következtetést vontam le.)

2014. márc. 16. 16:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Amikor konditeremben edzek súlyokkal és gépekkel egyaránt szoktam edzeni a következőképpen:

mell-tricepsz

bicepsz-hát-váll

és csinálok hasat is ha van kedvem meg időm. Egy ideig csináltam lábat vállal együtt, majd gépekkel való lábedzést elhagytam csak hagyományos láb gyakorlatokat csinálok. Tehát sokáig a vállat egymagában csináltam majd mostanábban gondoltam arra,hogy beiktatom bicepszhez és a háthoz.

Mindegyik izomcsoportra háromféle gyakorlatot végzek, melyekből mind négy szériát csinálok. A saját testsúlyos edzésben peddig még kezdő vagyok nem izomzat szempontjából hanem a gyakorlatok helyes kivitelezése szemponjából valamint abban, hogy mit mikor miután kell csinálni. A felhúzockodás még nem megy olyan jól ezért gondoltam, hogy kevesebbet csinálok kezdetben.

A kérdésemben felsorolt sportokat eddig is üztem viszont nem voltak enyire beépítve a mindennapjaimban, és azt szeretnném, hogy ezek rendszerezve a legjobb modon bekerüljenek a mindenapjaimba. A futás az egyetlen ami új.

2014. márc. 16. 18:53
 5/5 anonim válasza:
Személyes tapasztalat húzódzkodásból: Ha csak 2-3 felhúzás megy, akkor is erőltetni kell, max csinálsz egy sorozattal többet. Nekem így néhány hét alatt utolérte a hátam ereje a súlyomat, pedig sokáig nem húzódzkodtam. (Felszaladtam 96 kg-ra...)
2014. márc. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!