Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 13 évesen szabad súlyzózni...

13 évesen szabad súlyzózni nagyon kicsi súllyal olyan 4-5 kg-sal?

Figyelt kérdés

2013. aug. 12. 12:01
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
egyébként olyat sem csinálhatok mint oldalemelés, bicepszhajlitás, tárogatás meg ilyenek amik nem veszik igénybe a gerincet?
2013. aug. 12. 13:45
 12/27 anonim ***** válasza:
Ahogy már írtam miért ne csinálhatnál, nem nem szteroidoztam kedves előttem szóló és még csak nem is hülyeségeket beszélek. Én így csináltam nekem ez vált be, lehet a többségnek nem ajánlott a súlyzós edzés fiatalkorban de nekem semmi hátrányom nem származott belőle.
2013. aug. 12. 13:49
 13/27 anonim ***** válasza:

Még nem, de még simán lehetnek ízületi problémáid húsz év múlva..

És ha 90 kilót nyomsz fekve, vagy te magad 100 fölött vagy, vagy hazudsz.

Persze semmi sem lehetetlen, de elég elismésre méltó, ha igaz.

2013. aug. 12. 15:33
 14/27 anonim ***** válasza:
67 kiló voltam akkor, most 170 körül nyomok 100 kilósan, ízületi probléma lehetséges, nekem is volt, hogy fájt a könyököm vagy a vállam de semmi komoly nem volt szerencsére. De ez nem függ össze, hogy fiatalon kezdtem, annak is lehet és van is ízületi gondja ki később kezdi.
2013. aug. 12. 15:55
 15/27 anonim ***** válasza:
És hány évet edzettél, ha szabad érdeklődnöm? De az tuti, hogy te 14-évesen nem szériáztál 90 kilóval, max annyi a maxod.
2013. aug. 12. 18:16
 16/27 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező, gerincet teljesen terhelő gyakorlatokat legalább 18 éves korig csak annyival szabad csinálni, amennyi a testsúlyod. Pl. guggolást, döntött törzsű evezés, felhúzás, fej fölé nyomások (ebben úgyse mész testsúly fölé mondjuk)... Én mindenképpen azt ajánlom, hogy menjen még legalább 2 évig a fegyencedzés, és utána kezdjél súlyzózni. Olyan nincs, hogy csak picit súlyzózól, annak semmi értelme, vagy csinálj rendes terhelésű "hibrid" edzésprogramot, de ez ugyebár már megterhel, vagy csinálj rendesen Fegyencedzést. 4-5 kg amúgy is sok oldalemeléshez, tárogatáshoz meg lótúró, bicepszhajlításhoz szintén, lórúgáshoz meg már sok. Talán előre emelés a 4 kilóval, de szerintem az is sok lesz picit... Hagyd a fenébe, menjen fegyencedzés és egészítsd ki sok gyakorlattal, street workout-olj, hidd el, sokkal többet ér, ha ezt a 2 évet most tök jó gyakorlatok megtanulására szenteled, mint hogy súlyzózz az unalomért, vagy az ízületi problémákért. (ami amúgy nem lesz ekkora súlytól)Dehát gondolj már, kb. mint ha oldalemelnél egy kancsoval, ez a súlyzós edzés megszégyenítése, meg a barbisúllyal való 93128 ismétléses sorozatok is. Ha valamit csinálsz, csináld rendesen, tanulmányozd a súlyzós edzés, ha izmos akarsz lenni, olvass el minden alapismereteket, edzésinfót, helyes végrehajtást, tanulj meg jól táplálkozni, stb... És később válaszd a konditermet, ha van rá lehetőséged, ha nincs vegyél nagyobb súlyokat. De persze ez mind az én javaslatom, nem kell se megkövezni, se semmi, én ezt ajánlom, ha elfogadod a javaslatot nem nekem teszel szívességet.
2013. aug. 12. 18:25
 17/27 anonim ***** válasza:
Kedves #15ös nem mondtam, hogy annyival szériáztam, annyi volt a maxom. 10 éve volt ez azóta kisebb nagyobb kihagyásokkal edzek rendszeresen. Nem csak kondizok, küzdősportokat is próbáltam.
2013. aug. 12. 18:34
 18/27 A kérdező kommentje:
16-os nagyon köszi a válaszodat, tudsz ajánlani gyakorlatokat én ezeket csinálom: fekvőtámasz(fegyenc lépések), húzódzkodás(fegyenc lépések), híd(fegyenc lépések), guggolás(fegyenc lépések), lábemelés(fegyenc lépések), tólódzkodás, tigris karhajlitás, fügeszkedés(fegyenc lépései), húzódzkodás lassú negativ, húzódzkodás felső pózició megtartása, vádli emelés, kitőrés, oldalsó lábemelés, törzsemelés, újjbegyes fekvőtámasz, fekvőtámaszpózició megtartása könyökölve (plank). ennyi elég???????????????????????????????
2013. aug. 12. 19:45
 19/27 anonim ***** válasza:
Lábra mehet még Sissy-guggolás, a "fekvőtámaszpózició megtartása könyökölve" nevezetű gyakorlatot, ami amúgy kalapács-hídtartás néven ismert (legalábbis én úgy ismerem) mehet később 1 kézzel is, beilleszthetsz + testépítő technikákat (csökkenő sorozatok, csak az intenzítást ne a súly levételével csináld, vagy éppen rest-pause módszert is csinálhatsz, magasabb ismétlésszámmal, pl.: húzódzkodásból megy 10, csinálsz belőle 4x7-et, vagy nemtom, ahogy érzed.) Az oldalsó lábemelést hagyd a fenébe, mehet "ablaktrörlő", vagy törzsfordítással lábemelés. A húzódzkodás felső pozíciójának kitartását én hagynám, ennél van a könyvben jobb statikus gyakorlat is, keresd meg:D
2013. aug. 12. 20:28
 20/27 A kérdező kommentje:
nekem amikor megtartom felső pózicióba magam ott húzódzkodásnál piszkosul érzem a bicepszem
2013. aug. 12. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!