Heló! 13 éves vagyok és valami kockahasat szeretnék + valami jó mellizom. Van egy kis plusz a hasamon de szerintem minimális, hamar le fog menni, csak kellene valami jó órarend. Én erre gondoltam : reggel 7:00-kor reggeli : 2 tükörtojás 9:00-kor 4-5 Km futás 13:00-kor ebéd, valami normális kaja, mondjuk egy tányér leves és valami párolt marhahús ebéd után ha még megéhezek vacsi előtt akkor valami gyümölcs pl alma, barack, stb ... vacsora 19:00-kor mondjuk megint valami hús féle Egyáltalán, kb. 4 hónapja nem iszok semmi cukros löttyöt, pl coca-cola, fanta, stb ... ezeket inkább kihagyom ... Kevés cukrot eszem, vigyázok vele, csak amennyi kell az agynak jah és persze minden este kemény kardió edzés + hasizom. Ez milyen órarend ??
Nem azért lesz a tornász alacsony, mert tornászik, hanem azért lesz tornász, mert alacsony, nagy különbség.
2013. júl. 1. 10:33
42/52 Dogmatix91 válasza:
Igen és 5 évesen amikor elkezdik akkor biztos meg tudod mondani ránézésre, hogy mekkora lesz a gyerek...
2013. júl. 1. 18:05
43/52 npdc válasza:
Rég nevettem ennyit a hozzászólásokon :D
Egyértelműen lejött, hogy a hozzászólok közül egyedül Dogmatix91 képes értelmes válaszokat adni (Elismerésem, hogy mennyi türelmed van egyes emberek butaságaihoz).
A kérdezőnek pedig: 13-14 évesen nyugodtan maradj csak a tenisznél, vagy más állóképességet "szinten tartó" sportoknál. És ha 16 évesen úgy érzed, hogy még mindig van kedved izmot pakolni a testedre, akkor elkezdheted a saját testsúlyos edzéseket, majd 1-2 év elteltével elkezdhetsz terembe járni. Talán ez a legbiztonságosabb edzés folyamat az ízületeid védelmét tekintve.
Bár úgysem fogod be tartani, hiszen ismerem jól a mai generációt... :)
2013. júl. 1. 23:28
44/52 poiu válasza:
#43: az jó, ha jó a kedved. Az nem jó, hogy a világ egyik legtekintélyesebb szervezetének a világ egyik vezető gyerekgyógyászati folyóiratában megjelent állásfoglalását mosolygod le minden érv nélkül. Én emlékszem az intelmekre, minden komoly megterheléstől féltették a gyerekeket, nem csak a súlyzózástól. Sejteni vélem, honnan jött ez a babona. Ha ez szerinted nem babona, akkor illene valamivel alátámasztanod magabiztos kinyilatkoztatásodat.
2013. júl. 2. 06:23
45/52 Dogmatix91 válasza:
Ez inkább tapasztalatokon alapszik. Akkor ahogy korábban írtam, ilyen korban feltétlenül szükséges egy hozzáértő edző bevonása. Szerinted, hány 13 éves edz edzővel? Valami alap biológia tudás sem árt szerintem, ahhoz, hogy valaki ésszel tudjon edzeni, ismerje legalább egy kicsit a szervezetét. Múltkor is odajön hozzám egy gyerek, az alkarját fájlalva, hogy nagyon fáj az ízülete, közben meg az alkarját mutogatta. Most aki ilyen szinten sötét az legyen szíves maradjon otthon. Nem csak fizikálisan, de szellemileg sincs felkészülve egy ilyen fiatal ember a súlyzós edzésekre. Egyébként meg ha 17 évesen kezdi el az edzést akkor is lehet még világbajnok. Lásd Molnár Peti.
13 évesen inkább bele kéne kóstolni mindenféle sportba. Én kipróbáltam a néptánctól az amerikai fociig elég sok sportot és nem bántam meg. De sajnos ez a kérdés a mai fiatalság felfogását tökéletesen összefoglalja. "Valami jó mellizom" és "kockahas" más nem számít, mert így majd a falunapon tudok feszengeni a sok tehenészlány előtt! Az, hogy a kockahas mellé 30 kiló nem számít, mert a TV-ben is ezt látja. Azért ez a sport többről szól, mint a súlyok emelgetése. Fejben is ott kell lenni. Legalábbis akkor ha valaki rendesen akarja csinálni.
2013. júl. 2. 06:46
46/52 npdc válasza:
13-14 évesen kockahas :D Tényleg itt tartunk? Szegény gyerekeket annyira megfertőzte a média, hogy abban a kényszertudatban élnek, hogy ha nincs kocka hasuk már nem is emberek..
Az egyik szemem sír a másik nevet, amikor a természetellenességre abszolút pozitívan reflektáló vékonyka, szolibarnított modell fiúkák vállnak egy teljes generáció példaképei.
Várj még pár évet az izomépítéssel és sportolj magad miatt, ne akarj túl korán felnőni az ilyen dolgokhoz.
Dogmatix és a 43-as hozzászólása(i) elfogadható.
2013. júl. 2. 13:43
47/52 poiu válasza:
43-as Te magad vagy. Szerinted szörnyű, hogy egy srác kockahasat akar, szerintem jó, ha valami motiválja arra, hogy sportoljon. De a kérdező nem az értékrended iránt érdeklődött. Pusztán azt kérem tőletek, ha lebeszélitek a fiatalokat a kemény sportról - ami szerintem komoly felelősség - akkor mondjatok objektív érvet. Pusztán az, hogy ezt hallottad kiskorodban a szüleidtől, kevés.
2013. júl. 3. 07:58
48/52 anonim válasza:
Bizony, bizony, ilyet mondani egy 13 éves emberpalántának, hogy a sport rossz dolog, a végén még el is hiszi és abból nagyobb baj lesz.
2013. júl. 3. 08:13
49/52 anonim válasza:
A férfinak nincs joga fizikai edzés területén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes. (Szókratész)
2013. júl. 3. 08:18
50/52 Dogmatix91 válasza:
Senki se mondta, hogy ne sportoljon. De egyből súlyzós edzéssel kezdeni szerintem erős túlzás. Ez olyan, hogy belépnél a seregbe, éppen hogy csak aláírtad a szerződésed már küldenek a frontra kiképzés nélkül, mert ott majd úgy is megtanulod. Sportoljon, de 13 évesen focizzon, kosarazzon, teniszezzen, evezzen, kajakozzon stb. millió lehetőség van, ahol ki tud teljesedni. A kérdező nem az értékrendünket kérdezte, de te is hazudsz, ha azt mondod, hogy ez így normális. 13 évesen pont leszartam, hogy kockahasam van e (nem mellesleg most is, mert tudom, hogy nincs isteni genetikám és diéta nélkül sose lesz böszmekockás hasam, pedig nem zsírosodom könnyen). Mint mondtam, fejben is ott kell lenni ebben a sportban, mert könnyen sérülés lehet a vége. Nem olyan, hogy lemegyek a gyepre rugdalni kicsit a labdát. Egy kevés biológia tudás sem árt. Ilyen, hogy cukorra van szüksége az agynak? Ha megéhezik vacsi előtt akkor valami gyümölcs? Én azt mondom, hogyha fa.szán meg akarja alapozni valaki az izomzatát akkor a judo egy nagyon jó sport erre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!