Heló! 13 éves vagyok és valami kockahasat szeretnék + valami jó mellizom. Van egy kis plusz a hasamon de szerintem minimális, hamar le fog menni, csak kellene valami jó órarend. Én erre gondoltam : reggel 7:00-kor reggeli : 2 tükörtojás 9:00-kor 4-5 Km futás 13:00-kor ebéd, valami normális kaja, mondjuk egy tányér leves és valami párolt marhahús ebéd után ha még megéhezek vacsi előtt akkor valami gyümölcs pl alma, barack, stb ... vacsora 19:00-kor mondjuk megint valami hús féle Egyáltalán, kb. 4 hónapja nem iszok semmi cukros löttyöt, pl coca-cola, fanta, stb ... ezeket inkább kihagyom ... Kevés cukrot eszem, vigyázok vele, csak amennyi kell az agynak jah és persze minden este kemény kardió edzés + hasizom. Ez milyen órarend ??
Úgy csináltok, mintha a test formálására nem ez az időszak lenne a legjobb...13 évesen hagyjon mindent...
A tesztoszteron szintje az egekben van, ereje teljében, a legegyszerűbb ilyenkor izmot építeni, nem 50 évesen kell kapcsolni, hogy hoppá, valahogy ki kéne már nézni.
Igen, az izomépítéshez súlyzós edzés kell, a hasizomnak is erős terhelés kell a megfelelő kaja mellett, hogy fejlődni tudjon.
2 óránként húst enni, az amúgy reális cél tényleg 13 évesen, gondolkozzunk már egy kicsit:D
2013. jún. 25. 21:55
22/52 Dogmatix91 válasza:
Micsoda szakszerű válaszok :D 14 éves lány, női fekvőtámaszozó emberke, és egy másik aki szerint 13 évesen az egekben van a tesztoszteron szint :D
2013. jún. 26. 10:25
23/52 anonim válasza:
Dogmatix91
A fekvőtámasztól meg a felüléstől mi baja lehet???
2013. jún. 26. 12:22
24/52 Dogmatix91 válasza:
Semmi, csak felesleges. Amúgy is azt írtam, hogy súlyzós edzést kerülje. A női fekvőtámasznak nincs értelme, nem dolgoztat meg semennyire sem kb. Akkor már döntött fekvőtámaszt csináljon, ha nem tud normálisat. Meg szerencsétlen gyerek azt hiszi, ha most összehoz valahogy egy kocka hasat az megmarad neki mindörökké.
2013. jún. 26. 18:51
25/52 anonim válasza:
Arra tudsz e bármilyen észérvet mondani, hogy miért kerülje a súlyzós edzést? Mi baja lesz tőle úgy mégis?
.
"Meg szerencsétlen gyerek azt hiszi, ha most összehoz valahogy egy kocka hasat az megmarad neki mindörökké."
Te akkor nem házban laksz? Az sem marad meg örökké...így hozzáállni bármihez is...
2013. jún. 26. 19:24
26/52 poiu válasza:
Úgy mellékesen: a súlyzós edzés nem okoz semmi bajt serdülőknek.
2013. jún. 27. 08:50
27/52 Dogmatix91 válasza:
13 évesen nem ajánlott. Ha bemegy egy normális terembe, a teremvezető úgy is hazaküldi (hangsúlyoznám a normális szót). A pubertás előtt egy GYEREK (mert 13 évesen még gyerek) ne végezzen súlyzós edzést, mert csontnövekedési problémát okozhat. Sem hormonálisan, sem felépítésében egy gyerek nem alkalmas súlyzós programhoz. Ha mégis súlyzózni akar akkor meg egy erre alkalmas edzőt kell találni, és mellette más sportot is űzni kell.
Aki azt állítja hogy ilyen korban végzett (szakszerűtlen) súlyzós edzés nincs hatással a csontozatra, az baromira tudatlan. A szakszerűtlent úgy érzem nem kell magyarázni, amikor minden teremben tucatjával látni felnőtt embereket papucsban, görbe háttal felhúzni, guggolni stb.
2013. jún. 27. 09:25
28/52 anonim válasza:
A csontozatot érő terhelés nagyon jó hatással van a későbbi csontsűrűség kialakulására, nem tudom, miről beszélsz. A szakszerűtlenül végzett gyakorlatok nemcsak 13 évesen, 30 évesen sem ajánlottak senkinek sem.
2013. jún. 27. 11:26
29/52 Dogmatix91 válasza:
Hát hülyeséget ne mondjál már, hogyan lenne jó hatással rá? Alapból a sport nincs jó hatással az ízületekre. Ha még súllyal le is terheled akkor meg hirtelen jó hatással lesz rá? 13 évesen meg szerinted mégis honnan tudná, hogyan kell megcsinálni szabályosan akár egy fekvenyomást, vagy egy húzódzkodást? Ezért írtam hogy hozzáértő edző jelenléte mindenképp szükséges. De pl ahova én járok onnan haza zavarnák ennyi idősen. 13 évesen amúgy sem fog tudni túl sok izmot magára pakolni, maximum erőt tud növelni. Hormonálisan egy 13 éves gyerek sehol sincs.
2013. jún. 27. 20:26
30/52 Dogmatix91 válasza:
De a félreértések elkerülése végett. Ez az én véleményem csak, ezt lehet ellenezni vagy támogatni, mindenki úgy sem fog soha egyetérteni semmiben. Viszont ha mindenképp edzeni akar, akkor mindenképp tapasztalt edzőt kell keresni. Mondjuk aki ilyent ír, hogy kockás hasat akar meg valami jó mellizmot, abból alapból nem az jön le, hogy nagyon érett lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!