Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 13-14 évesen kockahas, az...

13-14 évesen kockahas, az alábbi órarend okés?

Figyelt kérdés
Heló! 13 éves vagyok és valami kockahasat szeretnék + valami jó mellizom. Van egy kis plusz a hasamon de szerintem minimális, hamar le fog menni, csak kellene valami jó órarend. Én erre gondoltam : reggel 7:00-kor reggeli : 2 tükörtojás 9:00-kor 4-5 Km futás 13:00-kor ebéd, valami normális kaja, mondjuk egy tányér leves és valami párolt marhahús ebéd után ha még megéhezek vacsi előtt akkor valami gyümölcs pl alma, barack, stb ... vacsora 19:00-kor mondjuk megint valami hús féle Egyáltalán, kb. 4 hónapja nem iszok semmi cukros löttyöt, pl coca-cola, fanta, stb ... ezeket inkább kihagyom ... Kevés cukrot eszem, vigyázok vele, csak amennyi kell az agynak jah és persze minden este kemény kardió edzés + hasizom. Ez milyen órarend ??

2013. jún. 24. 22:28
1 2 3 4 5 6
 31/52 poiu ***** válasza:

Dogmatix: nomen est omen.

Az Amerikai Gyerekgyógyászok Akadémiája kifejezeten ajánlja: [link]

2013. jún. 28. 07:59
 32/52 anonim ***** válasza:
csak azt felejted el Dogmatrix, hogy a keretben guggolás meg bizonyos hátgépek meg ilyenek tudják tönkretenni az ember hátát, de ezeket úgyse csinálja senki, csak pár ember, mert mindenki csak mell-bicepszezik
2013. jún. 28. 09:03
 33/52 Dogmatix91 ***** válasza:
Poiu itt is azt írják, hogy nagyon kicsi súlyt használjon, ennek sok értelmét nem látom. Amúgy én nem nagyon olvasok amerikai cikkeket, mert sokszor akkor oltári baromságokat írnak, hogy az fáj. Náluk látszik a legjobban, hogy mennyire fogyasztói társadalomban élünk (de ez is egyéni vélemény). Utolsó válaszoló! A fekvenyomás vagy akár egy fos bicepszezés is szét tudja szedni a hátadat/derekadat. Meg persze a legkönnyebben a felhúzás, ami se nem guggolás se nem hátgép. Borzasztó miket lehet látni. Aki meg csak felsőtestre edz, azt úgy is kinézik egy idő után, ha nem búza terembe jár.
2013. jún. 28. 09:28
 34/52 poiu ***** válasza:
Hol látsz nagyon kicsi súlyt? Azt ajánlják, amit a felnőtteknek: 8-15 ismétlést. A lényeg az, hogy a "megállítja a növekedést" babona megdőlt. Kérdező, nyugodtan gyúrhatsz, de ésszel, szabályosan, hogy ne sérülj.
2013. jún. 29. 09:40
 35/52 Dogmatix91 ***** válasza:
senki se mondta, hogy megállítja a növekedést...
2013. jún. 29. 11:24
 36/52 anonim ***** válasza:

13 évesen még tök felesleges tönkre tenni magad súlyzós edzéssel.(Gondolok itt rossz technika,túl nagy súly stb.)

16-17 évesen ráérsz elkezdeni addig alapozz.Fekvőtámaszozz(van több száz féle),húzódzkodj,fuss,guggolj(súly nélkűl,vagy üres rúddal csak, hogy gyakorold a technikát),hasazz..

2013. jún. 29. 13:31
 37/52 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, ilyet írni azért durva, hogy 13 évesen még ne tegye magát tönkre, ráér 17 évesen is:D

Az edzés nem tesz tönkre semmilyen korban, ha jól csinálják. Tökmind1, mennyi idős vagy, ha rosszul csinálod, kárt okoz, és ez így van mindennel, a fekvőtámasszal is.

2013. jún. 30. 21:58
 38/52 poiu ***** válasza:
"A pubertás előtt egy GYEREK (mert 13 évesen még gyerek) ne végezzen súlyzós edzést, mert csontnövekedési problémát okozhat. " Ezt ma nem így gondolják a szakemberek.
2013. júl. 1. 07:16
 39/52 anonim ***** válasza:
37/38 ezt nem úgy értettem.De valószínűleg 17 éves korban a teste már jobban bírja a terhelést.
2013. júl. 1. 08:12
 40/52 Dogmatix91 ***** válasza:
Poiu kétlem, hogy minden szakember javasolja a fiatal kori súlyzós edzést! Egyébként elég megnézni a tornászokat, elég alacsonyak maradnak, pedig ők nem nagyon súlyzóznak. Nekem is van nem 1 tornász ismerősöm és a legmagasabb talán 175 lehet. Kivétel persze mindig akad, de egyáltalán nem egészséges egy fiatal testet ennyire leterhelni. Bukásig semmiképp sem mehet egy 13 éves gyerek, ahogy a nagy súlyokat is kerülni kell. Maximum annyi értelme lenne, hogy megtanulja a helyes technikát. Erre viszont pénzt kiadni felesleges és értelmetlen, ráér később is. De mondom, ez egyéni vélemény, a kérdező így is úgy is el fog kezdeni edzeni, pedig még az alapokkal sincs tisztában.
2013. júl. 1. 09:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!