Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A gyúrással, és az erővel...

Vilag kérdése:

A gyúrással, és az erővel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. (? )

Figyelt kérdés

1. Igaz az, hogy ami a gyúrósoknak van izom, az nem képes akkora erő kifejtésére, mint amekkorára lehetne mondjuk egy profi ekkora izomtömeggel?

2. Hosszútávon milyen élettani hatásai vannak, ha ésszel, és ha hülyén csinálják?

Én nem szeretnék gyúrni, mert nem szeretnék nagy darab lenni. Viszont olyan izmokat szeretnék, amik kevésbé látványosak, de gyorsak, fürgék, és viszonylag nagy erő kifejtésre képesek a méretükhöz képest.

3. Megállja a helyék a valóságban ez az elmélet, hogy van olyan izom, ami méretéhez képest gyenge, és van ami bár viszonylag kicsi, de annál erősebb? Hogyan érhetném el az utóbbit?(nem vagyok kövér, jó kondiban vagyok stb.)

Vagy például a fekvőtámasz, és fekve nyomás melyiket erősíti?

Mindenki válaszaira kíváncsi vagyok, legyen bármelyik táborba tartozó. :)

2012. júl. 24. 12:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
hát azért nem panaszkodom:)bár most kihagytam 3hetet,különféle okok miatt,nagyon rossz volt,úgyhogy kétségbe esetten próbálom visszahozni a formám..:D
2012. júl. 24. 14:18
 22/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Természetesen olyan nincs, hogy kicsi és nagyon erős.

Az lenne a kérdésem, hogyan kéne úgy edzeni, hogy ne legyen olyan nagyon látványos, de gyors legyen, és sokáig megmaradjon? (Lány vagyok, úgyhogy már ezért sem szeretnék nagy darab lenni.)

Sokszor kis súly, rendszeresen, vagy

Nagyobb súllyal kevesebbet. (Jelenleg 164cm és 55 kg vagyok, szilár, sportos alkatú.)

2012. júl. 26. 09:53
 23/29 anonim ***** válasza:

Mindenképpen nagy súllyal menjen kevesebb ismétlés és mellé kiegészítésnek 8-12-es ismétlés. Nőként nem kell attól tartanod, hogy naturálként nagyon izmos lennél, mivel kb 1/25-öd a tesztoszterontermelésed egy férfiéhoz viszonyítva.

Ha abbahagyod az edzést, akkor nem marad meg az elért eredmény, tehát ahhoz mindig edzeni kell, hogy megtartsd az izmokat, erőt és az állóképességet.

2012. júl. 26. 10:30
 24/29 A kérdező kommentje:

Volna egy kis problémám:

Foci edzésen csináltunk fekvőtámaszt, és apám azt mondta, hogy azért nehéz, mert gyenge a hasizmom. Nem tudom tartani magam. Ebben lehet valami, mert amikor tesiórán a bordásfalas lábemelést csináltuk, akkor is rossz volt.

Milyen edzést javasoltok, hogy edzem? (Nem baj, ha nem lesz nagyon látványos:Erős legyen. Jelenleg nagyon kevés fölösleg van rajta.)

Próbáljak fekvőtámaszt? Vagy hasprés, felülés?

És mennyit, hogy hatásos legyen?

2012. júl. 27. 08:37
 25/29 anonim ***** válasza:

Heti 3 hasedzés elég lesz. Hasprés 3*30, lábemelés 3*15-20(legjobb függeszkedve), illetve végezhetsz pár perces hídtartásokat is, ami jó lesz a fekvőtámaszhoz is.

[link]

2012. júl. 27. 08:48
 26/29 A kérdező kommentje:
köszi.
2012. júl. 27. 11:25
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha az erő fejlesztése érdekel akkor kis ismétlésszámot kell alkalmazni és olyan gyakorlatot csinálni amiből éppen megy az 5 ismétlés.

Hasra például tökéletes erődedzés lenne számodra ha a lábemelésből ami nehezen megy csinálnál 3*5 ismétlést.

Focihoz a saját súlyos edzést ajánlom attól biztosan nem leszel nagy darab, és kiválóan fejleszti az erő-állóképességet.

Az erődedzés lényege hogy nagy terheléssel max 5 ismétlést végezz és sose végezd bukásig az edzést.

[link]

[link]

2012. aug. 20. 20:57
 28/29 anonim ***** válasza:

ha erő mellé gyors és fürge akarsz lenni akkor intervallumos edzést csinálj

[link]

saját súlyos edzéshez meg fegyencedzést és meztelen harcost ajánlom ez két könyv ami bemutatja hogy lehet saját súllyal erősödni

A meztelen harcos GTG módszer jobban fejleszti az erőt

2012. aug. 20. 21:03
 29/29 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. aug. 22. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!