Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » "Fegyenc edzés"?

Iamdeath kérdése:

"Fegyenc edzés"?

Figyelt kérdés

Annó még az egyik CKM vagy FHM magazinban olvastam róla, azóta sem találom sehol. Jó lenne ha esetleg képeket/illusztrációkat is kaphatnék, hogy mit hogyan kell helyesen csinálni.

Koszonom!

2012. máj. 30. 00:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Deni, attól még, hogy magát kinyomja valaki csak a saját testéhez erős, de állítsuk már oda 200 kg-hoz, hogy guggoljon vele vagy nyomja ki fekve, vagy bicepszezzen 80kg-val, vagy húzzon fel közel 300-at. Mondjuk vegyük Kathi Bélát. Most nem mondod komolyan, hogy egy kis súlyú fegyences bármilyen súlyzós gyakorlatban legyőzné??? :)
2012. jún. 5. 18:32
 12/18 anonim ***** válasza:
Egy szóval sem mondtam ilyet. Ne vetítsük rá az egyik képességet a másikra! Azt mondtam, hogy konkrétan az egykaros kézenállásban nyomás nagyobb erőt képvisel, mint a 200 kilós fekvenyomás. Csak ennyit mondtam. Nem általánosságban beszéltem, hanem két egészen konkrét esetet hasonlítottam össze. A guggolás és a felhúzás még csak szóba sem került.
2012. jún. 5. 21:55
 13/18 anonim ***** válasza:
De én hoztam szóba most. Mint ahogy te is szóbahoztad a fekvenyomásos példámhoz az oda nem illeszkedő egykezes nyomást, ami váll gyakorlat főleg. Szóval te kezdted az almát a körtéhez hasonlítani. Csak neked ugye lehet, nekem nem.:)
2012. jún. 5. 21:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Téves meglátásokat hoztál ki velem kapcsolatban a dologból.

A technikai részt illetően, a súlyzós edzésnek pusztán más a mechanikája, mint a saját testsúlyosnak. Bárki játszva megemel egy saját magával egyforma tömegű embert a derekát átkarolva, de ugyanazt a tömeget más módon esetleg képtelen megmozgatni. Nagy tévedés pusztán a mozgatott súly relációja alapján ítélni, ugyanis az emberi erőkifejtés ennél sokkal összetettebb dolog. Nem olyan egyszerűen működik ez, hogy ha valaki bármilyen módon kinyom x kilót, a másik pedig 1,5x kilót, akkor a második automatikusan erősebb. Minden mechanikai körülményt meg kell vizsgálni, hiba csak és kizárólag a súly nagyságának számértékénél leragadni.

Igen, aki kinyomja magát egy karral kézenállásból, az sokkalta erősebb, mint aki 200 kilót, vagy akár 300 kilót kinyom fekve, és erősebb, mint bármelyik mai súlyemelő bajnok. Hiába mozgatnak az utóbbiak nagyobb össztömeget, ezt olyan körülmények között teszik, ami a közelében sincs egy kézenállásban végzett nyomásnak. Nem véletlen, hogy 300 kilós fekvenyomást sokat láthattunk már, de egykaros kézenállásban végzett nyomásról lényegében feljegyzés sincs.

Montez, tudod jól, hogy én tisztelem a súlyzós edzés világát, és távol áll tőlem, hogy feltétel nélkül preferáljak valamit, legyen az Fegyencedzés vagy bármi más. Ebben az esetben is jól végiggondolt álláspontot fogalmaztam meg.

2012. jún. 6. 02:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Legyen igazad, az a legerősebb, aki ki tudja magát nyomni, tök mindegy hogy ezt hány kilósan teszi.

De erre a szintre valahogy mégsem jutnak el az emberek, mivel írtad hogy ritka eset. Akkor viszont mondhatom, hogy az átlag fegyences nem erősebb, mint aki 200 kilót nyom, mert örülnek, ha két kézzel ki tudják nyomni magukat.

Egyébként én két kézzel meg tudom csinálni. Még soha nem próbáltam, de most kipróbáltam előbb és fal mellett két kézzel 8-at végeztem (tele hassal )a két kezesből. Akkor nem sokára erős leszek? :)

De miért nem érzem benned a súlyzós edzés iránti tiszteletet? :)

2012. jún. 6. 05:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, miért nem érzed a tiszteletet, holott mindig igyekszem kifejezni, és a korábbi válaszaimból is világos kéne legyen.

Természetesen nagyon kevesen jutnak el addig a szintig, hogy ki tudják magukat nyomni egy karral kézenállásban. Ez teljesen nyilvánvaló. Ennek a gyakorlatnak az extrém nehéz volta éppen azt bizonyítja, hogy mennyire magas szintű erőpróbáról beszélünk.

A cinizmusra semmi szükség.

2012. jún. 6. 13:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Ok. Elnézést.
2012. jún. 6. 13:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Én is elnézést kérek, nem akartalak letorkolni.
2012. jún. 6. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!